Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη!

Τα όσα έγιναν στο Μενχενγκλάντμπαχ την περασμένη Κυριακή έχουν προκαλέσει αίσθηση στο χώρο του γερμανικού ποδοσφαίρου. Η Μπορούσια επικράτησε μεν της Καϊζερσλάουτερν με 2-0, κάτι όμως το ένα γκολ του Νόεβιλ που χρησιμοποίησε το χέρι του, κάτι η άδικη και αυστηρή αποβολή του Δημήτρη Γραμμόζη μισή ώρα πριν τη λήξη οδήγησαν τους ιθύνοντες των φιλοξενουμένων σε επίσημη διαμαρτυρία στην γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Ό έτερος των Ελλήνων των «κόκκινων» Γιάννης Αμανατίδης με δηλώσεις του και σε ελληνικά Μέσα υποστήριξε την επίσημη θέση της ομάδας του, πως τα λάθη του διαιτητή έκριναν την έκβαση του αγώνα.

Μπορεί στη χώρα μας σε αντίστοιχη περίπτωση να ίσχυαν… άγραφοι νόμοι που να ρέφαραν τους χαμένους βαθμούς της αδικημένης ομάδας. Στην προκειμένη περίπτωση κι εφόσον αναφερόμαστε σε μία χώρα με προηγμένη ποδοσφαιρική παιδεία κάτι τέτοιο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ισχύει! Κόντρα στη Λεβερκούζεν, για την ένατη ημέρα της Μπουντεσλίγκα, ούτε τα αγωνιστικά νέα είναι υπέρ των γηπεδούχων. Στο «Φριτς Βάλτερ Στάντιον» πέραν της απουσίας του Γραμμόζη έχουν ν΄ αντιμετωπίσουν κι αυτές των «πολύτιμων» Νέρλινγκερ, Ράμζι, Ριντλ και Βίτιτς, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι και προέρχονται από νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ και εμφανίζονται (σχεδόν) πλήρεις.

Θα πάμε κόντρα στο ρεύμα! Το ποσοστό του άσου μπορεί ν΄ απονείμει την αναμενόμενη ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, όπως πρέπει να γίνεται σ΄ αυτές τις περιπτώσεις. Δεύτερο σημείο που θα σας προτείνουμε από την πρώτη κατηγορία της Γερμανίας είναι ο άσος της Βέρντερ Βρέμης με τη Νυρεμβέργη. Μπορεί οι απουσίες των «πρασίνων» να είναι αρκετές και σημαντικές, αλλά το ίδιο συνέβη και στο Βέλγιο με την Άντερλεχτ και ήρθε η νίκη! Η ομάδα του Βόλφγκανγκ Βολφ έχει κάνει τις εκπλήξεις της εκτός έδρας κάτι που θα είναι πέραν της λογικής να συμβεί και στη Βρέμη.

Κλείνουμε με δύο ακόμη άσους! Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Βαλένθια, που δύσκολα θα ξεπεράσει την «ευρωπεντάρα» από την Ίντερ. Η προϊστορία είναι… μισή-μισή στη Μαδρίτη, με μία ελαφριά υπεροχή του άσου! Θεωρείται σχεδόν αδύνατο να μην νικήσει πάλι η Ρεάλ. Τέλος, η νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν στο παιχνίδι με την κορσικάνικη Αζαξιό μπορεί να μην πληρώνει ικανοποιητικά, πάντως όταν νικάς την πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν μπορεί να φοβάσαι ματς σ΄ αυτό το επίπεδο.

Οι προτάσεις μας:

Καϊζερσλάουτερν-Λεβερκούζεν 1 2.90 Interwetten
Βέρντερ Βρέμης-Νυρεμβέργη 1 1.55 Eurobet
Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 1 1.85 Interwetten
Παρί Σεν Ζερμέν-Αζαξιό 1 1.55 Victor

Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x