Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αλλάζει ο χάρτης της Σούπερ Λίγκας! (Λάμπρος Γκαραγκάνης)

Η συμπεριφορά του προέδρου της Κέρκυρας, Σπύρου Καλογιάννη, μετά τη λήξη του αγώνα στη Λιβαδειά, ελέγχεται για τη σοβαρότητά της. Οι Επτανήσιοι έχασαν την τελευταία αγωνιστική τη συμμετοχή τους στην επόμενη Σούπερ Λίγκα, με την πίκρα και την απογοήτευση που αποτελεί φυσικό επακόλουθο τέτοιων καταστάσεων, να είναι πλήρως αντιληπτές και κατανοητές εξελίξεις. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο σημαντικότερος παράγοντας ενός ποδοσφαιρικού φορέα, πρέπει να προβαίνει σε τέτοια απρεπή συμπεριφορά, η οποία μειώνει και την αξία του ίδιου του συλλόγου που ηγείται. Μακάρι όλες οι ομάδες να έπαιζαν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, όλα τα προηγούμενα και όλα τα επόμενα χρόνια, όπως ο Παναθηναϊκός στη Λιβαδειά. Οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν για το γόητρο, την ιστορία τους και πάνω απ΄ όλα, παρά την απογοήτευσή τους και τα άσχημα πρόσφατα αποτελέσματα, για την αξιοπρέπεια του ονόματός τους και του κόσμου του. Πριν συνεχίσω οφείλω ν΄ αναφέρω τη διάψευση των παραπάνω από την πλευρά του κ. Καλογιάννη, αν και οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» επιμένουν για τα όσα συνέβησαν.

Οπότε σε όλα τα παρακάτω προσθέτω ένα μεγάλο ΑΝ! Αν, λοιπόν, ο πρόεδρος του συλλόγου των Επτανήσων επιτέθηκε στον Σωτήρη Νίνη και στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχει διαπράξει ένα μέγα σφάλμα. Διότι αρχικά το όνομα της ομάδας του είναι συνδεδεμένο με αυτό του Ολυμπιακού και η ενέργειά του αυτή θα βγάζει εμπάθεια προς τα έξω. Δύο από τους καλύτερους παίκτες της Κέρκυρας, είναι δανεικοί από τους «ερυθρολεύκους» (Ντακόλ και Σίκοφ). Συν τοις άλλοις, δεν μπορεί να καταδικάζεται το πάθος ενός παίκτη για την προάσπιση των συμφερόντων του συλλόγου του και η αναφορά γίνεται για τη φάση με πρωταγωνιστή του πιτσιρικά του Παναθηναϊκού. Εκτός κι αν υπήρχε ανάλογη αντίδραση από τον κ. Καλογιάννη, όταν οι παίκτες του έχασαν με κάτω τα χέρια στο «Καραϊσκάκη» με 3-1, στις 22 Απρίλη ή όταν συνέβη ακριβώς το ίδιο απέναντι στους πρωταθλητές, στο 0-2 της 2ας Δεκεμβρίου, όπου η ομάδα του δέχθηκε δύο γκολ σε δύο λεπτά! Διότι η Κέρκυρα των 35 βαθμών, έχασε την κατηγορία στην τριπλή ισοβαθμία με Καλαμαριά και Ηρακλή.

Εφόσον έχει συμβεί η «φιλονικία» αυτή, προφανώς ο κ. Καλογιάννης δεν θα είχε συνυπολογίσει το γεγονός πως η ομάδα του πήρε φέτος τέσσερις βαθμούς ανέλπιστους από τον Παναθηναϊκό, τη στιγμή που σε άλλα παιχνίδια με ομάδες μεγαλύτερου βεληνεκούς φάνηκε αναποτελεσματική. Ο υποβιβασμός της Κέρκυρας, σε συνδυασμό με αυτόν του Αιγάλεω και του Ιωνικού, σίγουρα διαφοροποιεί την κατάσταση στην επόμενη Σούπερ Λίγκα, μιας και έπεσαν δύο ομάδες του λεκανοπεδίου και μία επαρχιακή, με την πιθανότητα να τις αντικαταστήσουν τρεις επαρχιακές να είναι εξαιρετικά σημαντική (με δεδομένη την άνοδο των Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακού). Για την τρίτη θέση ανόδου από τη δεύτερη κατηγορία, προβάδισμα έχει η Βέροια, με τις πιθανότητες να υπάρχουν κυρίως για την Καστοριά και τον ΠΑΣ Γιάννενα, με την Καλλιθέα να μη δείχνει ικανή ν΄ ακολουθήσει. Μία μίνι αποκέντρωση του ποδοσφαίρου βρίσκεται στα σκαριά και αυτό μονάχα καλό θα κάνει!

Είναι ένα γεγονός που θα βοηθήσει και την ανταγωνιστικότητα της επόμενης Σούπερ Λίγκας. Ο περισσότερος κόσμος του Παναθηναϊκού, για να μην κρυβόμαστε, είναι χαρούμενος για τις τρεις ομάδες που τελικά γνώρισαν τον υποβιβασμό. Θεωρούνται για τους «πράσινους» φιλάθλους, ομάδες που οι σχέσεις τους με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό είναι παραπάνω από καλές! Βλέπετε τα πέντε γκολ που δέχθηκε φέτος η ομάδα του από το… παράρτημα (βλ. ΟΦΗ) και οι τέσσερις βαθμοί που απώλεσε σε καίρια σημεία της Λίγκας, με τις δύο ισοπαλίες που παραχώρησε στους Κρητικούς, είναι πρόσφατα στραπάτσα που δεν ξεχνιούνται. Και αν τους ρωτήσεις τι θ΄ απαντούσαν στο απόφθεγμα πως κάθε χρόνο αρχίζουν το πρωτάθλημα με +6 βαθμούς λόγω ΟΦΗ, πιθανώς και ν΄ απαντήσουν πως ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν θ΄ αρχίσει με -18, λόγω των ομάδων που υποβιβάστηκαν. Όπως το βλέπει κανείς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x