Γιώργος Χελάκης

Πώς να ψάξει για απαντήσεις όταν αγνοεί τα ερωτήματα; (SportDay / Γιώργος Χελάκης)

Εχει συμβεί και με τον Γεωργάτο. Υπό διαφορετικές συνθήκες βέβαια. Ο ένας πήγε στην Ιντερ για λεφτά και καριέρα, ο άλλος στην Ξάνθη (μέσω Δράμας) για να αποφύγει την πίεση. Προφανώς ατσαλώθηκε ψυχολογικά και επιστρέφει. Το «ατσάλωμα» δεν ήταν υπόθεση όλων αυτών των χρόνων που απουσίασε. Προέκυψε μέσα σε διάστημα περίπου δύο εβδομάδων. Τόσος καιρός πάει από τότε που ο Αντζας δήλωνε γραπτά ότι είναι σε ένα περιβάλλον που αποπνέει υγεία και μόνο υγεία και δεν σκοπεύει να το αλλάξει. Μέσα σε δεκαπέντε μέρες διαμορφώθηκε τέτοιο περιβάλλον, εκτός από την Ξάνθη, και στον Ολυμπιακό. Ετσι, ο Αντζας αποφάσισε να το αλλάξει. Οσα φέρνουν δύο εβδομάδες δεν τα φέρνουν τρία χρόνια...

Ενας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς επαναπατρίζεται. Στο διάστημα που μεσολάβησε από τη φυγή του ο Αντζας έβαλε ποιότητα στο παιχνίδι του. Μπορεί με την Εθνική να μην κατάφερε να έχει μόνιμες παρουσίες (ίσως η πίεση που λέγαμε), με την Ξάνθη όμως έδειξε τις αρετές του ως κεντρικός αμυντικός και ως αμυντικός χαφ. Θέσεις στις οποίες ο πρωταθλητής έχει ανοικτές πληγές. Κατά συνέπεια, η επιστροφή του μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη. Υπάρχουν, ωστόσο, δύο θέματα στα οποία μόνος αρμόδιος να τοποθετηθεί είναι ο Τάκης Λεμονής, στον βαθμό που τον ρώτησαν για τη «μεταγραφή» και στον βαθμό που τα θέματα αυτά τον έχουν απασχολήσει(!).

Το πρώτο αφορά τον τρόπο παιχνιδιού του Αντζα, που προσιδιάζει περισσότερο –αν δεν... εφάπτεται– σε αυτόν του Σέζαρ. Οι δύο τους έχουν την τάση για πιο ελεύθερο ρόλο στην άμυνα, αποφεύγοντας τη μαν του μαν φρούρηση του αντίπαλου σέντερ φορ.

Συνήθως τη δουλειά αυτή την έκαναν οι παρτενέρ τους. Τώρα στον Ολυμπιακό ένας από τους δύο θα πρέπει να παριστάνει τον... Ανατολάκη.

Το δεύτερο αφορά την πίεση και το άγχος. Είναι γεγονός ότι σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης ο ποδοσφαιρικός οργανισμός του Αντζα αντιδρά παρουσιάζοντας αρρυθμίες. Πιθανόν να έχει βρεθεί τρόπος θεραπείας...
Οπως και να έχει, ο Ολυμπιακός με τον Αντζα βάζει ποιότητα στην αμυντική του λειτουργία, έστω κι αν αυτή δεν είναι συνώνυμη της αποτελεσματικότητας. Χωρίς να έχω ιδιαίτερα στοιχεία στη διάθεσή μου, θεωρώ ότι το ζήτημα της αμυντικής θωράκισης του Ολυμπιακού παραμένει ανοικτό. Κάποιος έμπειρος και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με το άγχος και το περιβάλλον αμυντικός θα αποκτηθεί, ώστε να μην ταλαιπωρηθεί ο Λεμονής να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα που μπορεί να μην τον έχουν απασχολήσει καν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x