Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ribo II: Πληρωμένη Εκδίκηση…(Λάμπρος Γκαραγκάνης)

Η αυτομόληση του Ριβάλντο στην ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, μπορεί να μην είναι ενέργεια που να χαρακτηρίζεται πλήρως από τη λέξη που ανέφερα, αλλά σίγουρα ως αποτέλεσμα, μοιάζει με αυτούς που έπεφταν από τα καράβια στις ναυμαχίες της αρχαιότητας, πηγαίνοντας να ενταχθούν στις τάξεις του εχθρού! Ο Βραζιλιάνος πληρώνει την πρώην ομάδα του με το ίδιο νόμισμα, που πιθανώς εκείνη τον… αντάμειψε με τη συμπεριφορά της. Με τη συμφωνία του με την Ένωση, πλήττει σε επικοινωνιακό επίπεδο θανάσιμα τους «ερυθρόλευκους» και σε ό,τι αφορά τις απολαβές που θα έχει, οι οποίες θα είναι σημαντικά λιγότερες σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια και αναφορικά με το χρονικό σημείο που επέλεξε να κοινοποιήσει τη νέα του ομάδα. Η πρόθεση του «Ρίμπο» να μείνει στην Ελλάδα ήταν προφανής, κυρίως για οικογενειακούς λόγους. Ακόμη και τα χρήματα που εξασφάλισε από τους «κίτρινους» δύσκολα θα τα έβρισκε σε ισπανική ομάδα. Πιθανώς να έπαιρνε περισσότερα από έναν αραβικό σύλλογο ή από φορέα του MLS, αλλά από αυτές τις πλευρές κάτι επίσημο προς αυτόν, δεν πρέπει να υπήρξε ποτέ! Οι επιλογές του ήταν μία: να συνεχίσει στην ΑΕΚ. Και αυτό είναι κάτι που σίγουρα το ετοίμαζε και ο ίδιος και ο Φερέρ με τον Νικολαΐδη καιρό τώρα.

Η αντίδραση του Βραζιλιάνου εκείνο το Σάββατο στη συνέντευξη Τύπου, ήταν απόρροια της αντιμετώπισης που ο ίδιος είχε καιρό πριν, από τον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη. Δεν τον έπιασε ξαφνικά η κάψα και το πείσμα, να ξεμπροστιάσει κόσμο και κοσμάκη, μία ημέρα πριν η ομάδα του πανηγυρίσει τον τίτλο στην Ελλάδα. Ούτε φυσικά το χρονικό σημείο, που επέλεξε να μιλήσει ήταν τυχαίο. Είναι βέβαιο πως ο Ριβάλντο ήθελε να φύγει και ν΄ αφήσει πίσω του συντρίμμια. Το πέτυχε, δημιουργώντας κλίμα στη φιέστα, ενώ θα μπορούσε με τον ίδιο τρόπο να τα πει όλα, τη Δευτέρα, μετά το… πάρτι στο «Καραϊσκάκη», το οποίο το διέλυσε για πλάκα! Με τον τρόπο που έφυγε και το «μπαμ» που προκάλεσε, αποδεικνύεται πως ο Ριβάλντο είχε δεμένο το γάιδαρό του. Δεν μπορεί να μην σας περνά από το μυαλό, πότε μπορεί να συμφώνησε με την ΑΕΚ. Είναι τυχαίο, πως δέκα ώρες μετά το πέρας της δημόσιας τοποθέτησής του, βγήκε στην επιφάνεια «πιθανό ενδιαφέρον» της Ένωσης. Το έδαφος ήταν προετοιμασμένο για το πέρασμα στην αντίπερα όχθη. Μπορεί ο Ριβάλντο να μην έτυχε και της καλύτερης συμπεριφοράς από τον ίδιο τον κ. Κόκκαλη, όμως ο τρόπος με τον οποίο πρωταγωνίστησε στη συνέχεια, δείχνει την εκδικητικότητά του.

Ακόμη και ο τρόπος που επέλεξε να κοινοποιήσει τη συμφωνία με τη νέα του ομάδα το αποδεικνύει. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση, να κλείσθηκε η μεταγραφή λίγες στιγμές μετά την επιστροφή της ΑΕΚ από την Αμερική και να οργανώθηκε μία τόσο επίσημη και άρτια ανακοίνωση, μαεστρικά φτιαγμένη. Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ξεμπροστιάστηκε στην περίπτωση Ενσαλίβα, παρασυρόμενος από μάνατζερ, την ίδια ώρα που ο Τουντσάι το έχει γυρίσει στον… καρσιλαμά και δεν θα έρθει στην Ελλάδα ούτε για διακοπές όπως όλα δείχνουν, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δεμένο τον Παρασκευά Άντζα (αλλά πώς να κάνουν σεφτέ με αυτόν στις ανακοινώσεις;) και η ΑΕΚ ανακοινώνει τον Ριβάλντο, με κατώτερο συμβόλαιο του προηγουμένου! Στο μυαλό του Βραζιλιάνου, αυτός ο διασυρμός του προέδρου της πειραϊκής ΠΑΕ, πρέπει να είναι η ηδονή η ίδια. Το Volume II της καριέρας του Βραζιλιάνου άσου στην Ελλάδα αρχίζει.

Ήδη με εμετικές διαπιστώσεις για την αξία του, από αυτούς που τον αποκαλούσαν μέχρι πριν λίγους μήνες περιπατητή. Ήδη με αφορισμούς, από αυτούς που πριν λίγο καιρό έπιναν νερό στο όνομά του. Η φθορά του «Ρίμπο» είναι δεδομένη, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση που θα έχει στη χώρα μας. Αν η πορεία του στο γήπεδο δικαιώσει τον Σωκράτη Κόκκαλη, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα είναι ο μακροπρόθεσμα κερδισμένος. Όπως στις περιπτώσεις Καρεμπέ, Ζε Ελίας, Ζιοβάνι και κάποιων Ελλήνων, που μόλις έφυγαν από το λιμάνι χάθηκαν από προσώπου γης. Η συγκεκριμένη μεταγραφή, πάντως, αλλάζει και το σκηνικό των μεταγραφών στην Ελλάδα. Η ρελάνς των πρωταθλητών πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ αν αυτό το κύμα συμπαρασύρει και τον Παναθηναϊκό, ίσως να δούμε και όνομα στην Παιανία!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x