Γιώργος Χελάκης

Δυναμική υπεροχής (SportDay / Γιώργος Χελάκης)

Δύο απόψεις παίζουν μπουνιές μεταξύ τους από την ώρα που η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Ριβάλντο. Οι μεν ανακάλυψαν έναν γέρο που και να θέλει, δεν μπορεί πια. Οι δε έναν παίκτη που θα ανατρέψει τα δεδομένα και θα γκρεμίσει τον Ολυμπιακό από την κορυφή.

Ως συνήθως πιο ενδιαφέρουσες είναι οι απόψεις που κινούνται στο ενδιάμεσο των δύο ακραίων τοποθετήσεων. Διότι ο Ριβάλντο μπορεί να επαναλάβει σχεδόν όλα όσα έκανε την τελευταία χρονιά στον Ολυμπιακό. Ακόμα όμως κι αν τα επαναλάβει, δεν είναι βέβαιο ότι αρκούν για να στεφθεί η ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Βρισκόμαστε στην αρχή των μεταγραφικών κινήσεων των ομάδων και είναι αδύνατο να προβλέψουμε πού θα «κάτσει η μπίλια».

Γι' αυτό είναι καλύτερο να μιλήσουμε με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
• Στην ομάδα της ΑΕΚ βρίσκεται ένας παίκτης που μπορεί να την ξεκολλήσει σε έδρες «βαθμοφόρες». Στην Ξάνθη, στην Τούμπα, στο Παγκρήτιο.
• Δημιουργείται δυναμική και αέρας αυτοπεποίθησης, που από τα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια θα περνάει στην εξέδρα και το αντίστροφο.
• Καλλιεργείται ψυχολογία υπεροχής στο «σύστημα ΑΕΚ» και ίσως κλίμα τουλάχιστον πρόσκαιρου εκνευρισμού στους ανταγωνιστές της.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ περνάει από τη λογική της δημιουργίας προϋποθέσεων για μια καλή ομάδα στην «εδώ και τώρα» διεκδίκηση του τίτλου. Ο Τόζερ και ο Χετεμάι μπορούν να περιμένουν. Ο κύβος ερρίφθη: η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα. Πιθανότατα «κουβαλώντας» στις πλάτες της τον τίτλο του φαβορί.

Διοίκηση και προπονητής θα κριθούν με βασικό κριτήριο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Καιρός ήταν. Δεκατρία χρόνια είναι πολλά. Ισως και τρία χρόνια με Ντέμη εκτός νυμφώνος να είναι πολλά. Ο Ριβάλντο και τα πολλά λεφτά που ξοδεύτηκαν γι' αυτόν μαρτυρούν ότι η ΠΑΕ ρίχνει την κρίσιμη ζαριά. Η απόκτηση του Αρουαμπαρένα ήταν κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Λείπουν τουλάχιστον ένας σέντερ μπακ και ένας σέντερ φορ. Εφόσον έρθουν κι αυτοί, η ΑΕΚ γίνεται πλήρης. Ολα τα άλλα θα εξαρτηθούν από τη δουλειά του Φερέρ και τις μεταγραφές των ανταγωνιστών. Που τώρα χρειάζεται να τρέξουν για να προλάβουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x