Λάμπρος Γκαραγκάνης

Θωράκιση με πολωνικό τείχος! (Λάμπρος Γκαραγκάνης)

«Η μεταγραφική ενίσχυση μιας ομάδας κρίνεται με την ολοκλήρωσή της, αφού θα πρέπει να υπάρχει μία αλληλουχία και μία σφαιρική γνώμη για τις κινήσεις. Θα είναι ανακόλουθο αν ο επόμενος παίκτης που θα πάρει το «τριφύλλι», δεν έχει κοινά στοιχεία με τον Εντογιέ. Και αν προκύψει, στο τέλος, κάτι καλό για περίπτωση μεγαλύτερου ονόματος, αυτό θα πρέπει να γίνει, έχοντας οι ιθύνοντες μία πλήρη γνώμη για την κατάστασή του, σε όλα τα επίπεδα. Η αρχή, πάντως, έγινε με τρόπο που δείχνει πως το πράγμα έχει αρχίσει και ψάχνεται, έστω και καθυστερημένα, με μεθοδικό τρόπο». Αυτό ακριβώς είχα αποφανθεί μετά την απόκτηση του Σενεγαλέζου μεσοεπιθετικού από τον Παναθηναϊκό. Και η δεύτερη κίνηση ενίσχυσης των «πρασίνων» είναι ακριβώς στον ίδιο δρόμο με την πρώτη, ποτισμένη με την ίδια φιλοσοφία.

Ο Αρκάντιους Μάλαρζ προέρχεται από μία χρονιά, η οποία χωρίς υπερβολή αποτέλεσε το pick της καριέρας του, έως τώρα. Ο 27χρονος Πολωνός τερματοφύλακας ήταν με διαφορά από τον δεύτερο, ο καλύτερος της Σούπερ Λίγκας που ολοκληρώθηκε. Με απίστευτα φυσικά προσόντα, αντανακλαστικά αξιοζήλευτα και μόνο χτυπητό μειονέκτημα την έξοδό του, έδωσε στην Ξάνθη μία σιγουριά κάτω από τα δοκάρια και στους αντίπαλους επιθετικούς το κίνητρο να βρίσκουν τρόπο για να τον νικήσουν. Η πορεία του αποκτά μεγαλύτερη αξία και δυναμική, σε συνάρτηση και με την επιδίωξη αλλά και με την αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρέθηκε η πρώην, πλέον, ομάδα του. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο, που για τον Μάλαρζ ενδιαφέρθηκαν σχεδόν όλες οι μεγάλες ομάδες του κέντρου και σύλλογοι από το εξωτερικό.

Αποτελεί σημαντική επιτυχία η απόκτησή του από το «τριφύλλι», μιας και είναι η κατάλληλη στιγμή να βρεθεί για τον σύλλογο μία αξιόπιστη λύση στη θέση του πορτιέρο και η ιδανική χρονική στιγμή για τον Πολωνό να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Από το 1999 έως το 2006 στις ομάδες της χώρας του, όπου αγωνίστηκε μέτρησε 32 συμμετοχές. Στην Ξάνθη έφθασε σε λίγους μήνες τις 25! Άλλη ευκαιρία ν΄ αγωνιστεί και να πρωταγωνιστήσει σε σωματείο του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού, ο Μάλαρζ δεν θα έχει. Οπότε η δίψα για διάκριση και καθιέρωση αποτελούν τα μεγάλα κίνητρα της αθηναϊκής ομάδας να τον εμπιστευτεί. Και ειδικά σε μία στιγμή που η περίπτωση του πρωτεύοντα στόχου, Μπενάλιο, πήγαινε να εξελιχθεί σε αντίστοιχη… Τουντσάι.

Σαφώς και για τον Πολωνό (και αυτό το συνυπολογίζουμε) υπήρχε πιο ξεκάθαρη άποψη για την αξία του και για τις δυνατότητές του, απ΄ ότι για τον πιο δαπανηρό Ελβετό, οπότε κρίνεται επιτυχία η… αιφνιδιαστική του απόκτηση από το «τριφύλλι». Με τη δυάδα Μάλαρζ-Γκαλίνοβιτς και τον ανερχόμενο Τζόρβα να καλύπτει, ο Παναθηναϊκός αποκτά μία γραμμή θωράκισης της εστίας του, η οποία είναι αναγκαία, μιας και πόνεσε πολύ κατά το παρελθόν στη θέση αυτή. Με μόνο ερωτηματικό στην προκειμένη περίπτωση, αν η ποιοτική στάθμη θ΄ ανέβαινε ή όχι, αν αντί του Κροάτη υπήρχε ο Έμπεντε στο επόμενο ρόστερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x