Γιώργος Χελάκης

Ποιος από δύο είναι λιγότερο κακός; (SportDay / Γιώργος Χελάκης)

Στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας βασάνιζαν δύο νεαρούς «πορτοφολάδες» για... πλάκα. Στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας βρέθηκε σοβαρά χτυπημένος ένας νεαρός με ψυχολογικά προβλήματα. 'Η τον έδειραν εκεί ή οι αστυνομικοί τον παρέλαβαν ξυλοφορτωμένο από τους μπράβους και... ξέχασαν να ερμηνεύσουν το περιστατικό.

Τα γεγονότα τα ξεπερνά γρήγορα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και δηλώνει στο «Εθνος» ότι «ο Συνασπισμός έχει γίνει φωλιά της βίας...». Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει.

Καμιά ανάληψη ευθύνης. Ο κόσμος καίγεται από το σκάνδαλο των ομολόγων και η κυβέρνηση για να σβήσει τη φωτιά ετοιμάζεται να επιστρέψει τους χαμένους τόκους των ασφαλιστικών ταμείων από τα λεφτά των φορολογουμένων. Χειρίζεται το δημόσιο ταμείο σαν να είναι το προσωπικό πορτοφόλι της. Αργότερα θα δανειστεί και πάλι για να καλύψει τη νέα τρύπα.

Με αυτά και με αυτά η χθεσινή σιγουριά για επικράτηση στις επερχόμενες εκλογές δίνει τη θέση της στην ανησυχία και τον φόβο.

Στα τηλεοπτικά κανάλια η προεκλογική μάχη έχει φουντώσει. Το ΠΑΣΟΚ αναθάρρησε και πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει τις εκλογές. Το προεκλογικό σκηνικό έχει στηθεί. Η μάχη θα κριθεί στο ποιος είναι λιγότερο διεφθαρμένος, ψεύτης και υποκριτής.

Η Νέα Δημοκρατία που οι πραίτορες του Πολύδωρα δέρνουν διαδηλωτές, ή το ΠΑΣΟΚ που επί των ημερών του τα ΜΑΤ έδερναν συνταξιούχους;

Η Νέα Δημοκρατία που επί των ημερών της ξέσπασε το σκάνδαλο των ομολόγων ή το ΠΑΣΟΚ που επί των ημερών του ξέσπασε το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου;

Το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός του οποίου ευχαρίστησε τους Αμερικανούς επειδή κι επισήμως τα Ιμια εντάχθηκαν στις γκρίζες ζώνες ή η Νέα Δημοκρατία που αποδέχεται ασμένως τη νέα αντιπυραυλική ασπίδα του Μπους;
Το ΠΑΣΟΚ που τρίβει τα χέρια του επειδή ο εθνικολαϊκιστής Καρατζαφέρης θα κόψει ψήφους από τη Ν.Δ. ή η Ν.Δ. που σιγοντάρει τον Παπαθεμελή για να αναχαιτίσει τον Καρατζαφέρη;

Οπως και να το κάνουμε, είναι δύσκολο να καταλάβει ο ανυπεράσπιστος τηλεθεατής ποιος έχει αμαρτήσει λιγότερο για να του εμπιστευθεί τη διακυβέρνηση της χώρας.

Μονότονο θέαμα με εκατέρωθεν κατηγορίες για έλλειψη πολιτικού ήθους, σκανδαλολογία, προσωπικές επιθέσεις και άφθονους χειροκροτητές ως τηλεοπτικό ντεκόρ. Ο πρωθυπουργός απαξιοί να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις. Προτιμά ατέρμονους μονολόγους στα προσυνέδρια του κόμματός του. Στη Βουλή εμφανίζεται ο κ. Μπασιάκος -αργά τη νύχτα- με τροπολογίες που αφορούν τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων μέσα στα δάση. Ο,τι έκανε και το ΠΑΣΟΚ με την περίφημη τροπολογία Πάχτα για το Πόρτο Καράς. Παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται στο πλευρό δημάρχων που αγωνίζονται ζητώντας ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών στις παραλίες. Μέσα στην... αφηρημάδα τους ξεχνούν ότι οι δικές τους κυβερνήσεις τις παρέδωσαν στις διαβόητες εταιρείες Ολυμπιακών και Τουριστικών Ακινήτων. Οτι οι δικές τους κυβερνήσεις τις έπνιξαν στο τσιμέντο για χάρη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ολα τα παραπάνω καλείται να τα ξεχάσει ο... τηλεθεατής. Να ξεχάσει ότι στην κάλπη υπάρχουν κι άλλες επιλογές. Να ξεχάσει ότι η παραλία στο Ελληνικό άνοιξε γιατί κινητοποιήθηκαν οι πολίτες. Να ξεχάσει ότι η τροποποίηση του άρθρου 16 δεν πέρασε γιατί κινητοποιήθηκαν οι φοιτητές και οι καθηγητές. Ολα αυτά πρέπει να ξεχαστούν, γι' αυτό και δεν τα βλέπουμε στην τηλεόραση. Εκεί κυριαρχεί η λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στο «φως» και το «σκότος» που αντιπροσωπεύουν εναλλάξ και κατά περίπτωση η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Πιο ήσυχα, ρε παιδιά. Πολύ μεγάλη φασαρία, όταν ξέρουμε ότι ζητούμενο είναι ποιος θα βρεθεί στην εξουσία για να εφαρμόσει την ίδια πολιτική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x