Γιώργος Χελάκης

Κρύβει πολλά ο Λεμονής... (Sportday / Γιώργος Χελάκης)

O Λεμονής προτιμά τον κίνδυνο να εκτεθεί τώρα, νωρίς ο Ολυμπιακός, παρά να εκτεθεί ο σχεδιασμός του. Γι' αυτό και τους κατεβάζει στο γήπεδο τόσο... ανακατεμένους, ώστε να μη βγαίνει το παραμικρό συμπέρασμα. Ετσι ήρθαν αυτά τα δύο από κάποιους μέτριους Τσέχους και η δεύτερη αναιμική εμφάνιση μετά την πρώτη κόντρα σε κάποιους Γερμανούς. Οι περισσότεροι οπαδοί θυμούνται τις «πεντάρες» και τις «τεσσάρες» στα περσινά φιλικά και κάθονται στ' αυγά τους. Πέφτει βαρύ να αρχίσουν τις διαμαρτυρίες όταν ο Ιβιτς είναι με μια βαλίτσα και φέρνει παίκτες. Οταν κι αυτοί που έρχονται (Γκαλέτι, Μπράβο) δεν έχουν παίξει ακόμα.

Μπορεί να έχει διάφορα πράγματα στο κεφάλι του. Στο χορτάρι είτε δεν τα φανερώνει είτε αδυνατούν να τα εφαρμόσουν οι παίκτες. Φυσιολογικά όλα αυτά στις αρχές της προετοιμασίας. Μέτρο σύγκρισης για να κριθεί ο νέος Ολυμπιακός δεν υπάρχει. Πρώτον, διότι δεν πατάει στον παλιό. Δεύτερον, επειδή ο νέος αργεί να μας κάνει την τιμή να εμφανιστεί. Ξέρουμε μόνο ότι πάμε για κλασικό 4-4-2 χωρίς τους «ρόμβους» και τη λοιπή γεωμετρία. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όταν έρθουν σχεδόν όλοι και παίξουν σχεδόν όλοι. Τότε θα τελειώσουν και ορισμένοι μύθοι.

• Ο Μπόρχα μπορεί να είναι έστω και αναπληρωματικός σέντερ φορ του Ολυμπιακού.
• Ο Μενδρινός είναι ένα γερασμένο ταλέντο, που απλώς δεν πήρε τις ευκαιρίες στην ώρα του.
• Ο Φακίνος μπορεί να βοηθήσει φέτος τον Ολυμπιακό.
• Ο Ούγγρος μπορεί να είναι ο Τζόρτζεβιτς της νέας δεκαετίας.
• Αν χρειαστεί «δεκάρι», τη δουλειά του θα την κάνει ο Μάρκο Νε.
• Εφόσον τραυματιστεί βασικός, σέντερ μπακ θα παίξει ο νεαρός Παπαδόπουλος.
• Ο Τζόρτζεβιτς μπορεί να κάνει όσα έκανε και, επιπλέον, ορισμένα από αυτά που έκανε ο Ριβάλντο (π.χ. στημένα).

Αυτά δεν γίνονται. Φαντάζομαι ότι πάνω-κάτω το ξέρει ο Λεμονής. Εφυγαν πολλοί, έμειναν ορισμένοι που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να αρθούν επιτυχώς στο ύψος των περιστάσεων. Στα δύο φιλικά έπαιξαν αρκετοί. Δεν είδαμε ακόμα τους Ραούλ Μπράβο, Γκαλέτι, Καστίγιο και Λεντέσμα. Ολοι τους βασικοί στους σχεδιασμούς του Λεμονή. Δεν είδαμε καν τον Σέζαρ και τον Αντζα μαζί στο κέντρο της άμυνας για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από μια... συνύπαρξη που ο Λεμονής θεωρεί αποτελεσματική. Από όσα είδαμε ξεχωρίζει ως θετικό σημείο η άνεση του υπερπαίκτη Τοροσίδη να μαρκάρει αξιόπιστα και να τροφοδοτεί εξαιρετικά. Τώρα, αν με το ζόρι πρέπει να βρούμε και κάτι άλλο, θυμίζω ότι ο Γκαλέτι κουβαλάει τα δοκάρια για το δίτερμα και ο Ματσούκας είναι ο Φακίνος του φετινού καλοκαιριού.
Τσιμπάει κανείς;

Το στόπερ έρχεται από μακριά...

Tο νέο στόπερ του Παναθηναϊκού έρχεται από πολύ μακριά και έρχεται με τα... πόδια. Γι' αυτό αργεί να φτάσει. Θα έρθει κάποια στιγμή και οι εξαντλημένοι από την πολυήμερη αναμονή ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού δεν θα το πιστεύουν. Προσπερνώντας την κλασική παροιμία «το καλό πράγμα αργεί να γίνει», έχω να παρατηρήσω ότι ο Πεσέιρο θέλει να κάνει δίτερμα και δεν του βγαίνουν τα κουκιά. Εχει μόνο τον ακατάβλητο Γιάννη Γκούμα και τον ψαρωμένο Στέφανο Σιόντη. Οχι ό,τι καλύτερο για μια ομάδα στην οποία οι «μπαμ και κάτω» μεταγραφές του Καραγκούνη και του Μάτος έδωσαν αέρα πρωταθλητισμού. Η πρόσφατη ζημιά του Μόρις και η εγχείρηση στους κοιλιακούς φρέναραν κάπως τον δικαιολογημένο ενθουσιασμό των οπαδών. Το φρένο πιάνει πιο γερά κάθε μέρα που περνάει χωρίς να βγει καπνός από το διοικητήριο της Παιανίας. Η ανησυχία μεγαλώνει, διότι ο Βέλιτς ψάχνει για δύο στόπερ. Καθυστερεί η απόκτηση του βασικού στόπερ. Με τον αναπληρωματικό τι γίνεται και δεν έρχεται –τουλάχιστον αυτός; Σε όσους μετατρέπουν την παρατεταμένη αναμονή σε πρόωρη απογοήτευση θυμίζω ότι τους Μάτος και Καραγκούνη τους πληροφορηθήκαμε σχεδόν ταυτόχρονα... Οτι ο Βίκτορ θα μας κουνήσει το μαντίλι το μάθαμε σχεδόν τη μέρα που μας το... κούνησε. Καθυστέρηση υπάρχει και μάλιστα σημαντική.

Οταν θα γίνουν οι ανακοινώσεις, τότε θα τρέχουμε για τα... βιογραφικά. Αυτό είναι σίγουρο. Ο,τι γράφω παρακάτω είναι πρόβλεψη. Θα γίνει του... Λεντέσμα. Συμπατριώτες δημοσιογράφοι θα μιλούν για μέγα παικταρά που σήκωσε στις πλάτες του την ομάδα που τον είχε μέχρι τη μεταγραφή. Συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα θα λένε τα ίδια και περισσότερα. Εδώ, στη «SportDay», επειδή έχουμε καεί στον χυλό, θα τα βάλουμε όλα αυτά σε εισαγωγικά και, αν υπάρχει κρίμα, να πέσει στον λαιμό τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x