Stoiximan Super League

«Κακός δαίμονας»

Η Εθνική Νέων, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και πλήρωσε από ένα φθηνό γκολ στο 38’(Παρέχο) την απώλεια του ευρωπαϊκού τροπαίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ήταν καλύτερο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά έλειψε πάρα πολύ και λόγω της κόπωσης, το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 1-0. Κορυφαίος για την Εθνική, ο Παπαδόπουλος που δοκίμασε πολλές φορές τα αντανακλαστικά του Ισπανού πορτιέρο Ασένχο, ο τελευταίος όμως ήταν πάντα σε ετοιμότητα. Αυτό είναι το 4ο τρόπαιο για τους Ισπανούς στα τελευταία έξι χρόνια και το πέμπτο συνολικά, που τους φέρνει στην κορυφή στη συγκεκριμένη κατηγορία μαζί με τους Γάλλους. «Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά», ο Νίκος Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου.

Η Εθνική Νέων, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα και πλήρωσε από ένα φθηνό γκολ στο 38’(Παρέχο) την απώλεια του ευρωπαϊκού τροπαίου. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ήταν καλύτερο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά έλειψε πάρα πολύ και λόγω της κόπωσης, το καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 1-0. Κορυφαίος για την Εθνική, ο Παπαδόπουλος που δοκίμασε πολλές φορές τα αντανακλαστικά του Ισπανού πορτιέρο Ασένχο, ο τελευταίος όμως ήταν πάντα σε ετοιμότητα. Οι «Φούριας Ρόχας», ήταν πολύ πιο ψύχραιμοι και μεθοδικοί, ροκανίζοντας το χρόνο με κάθε τρόπο, φτάνοντας έτσι στο στόχο τους. Αυτό είναι το 4ο τρόπαιο για τους Ισπανούς στα τελευταία έξι χρόνια και το πέμπτο συνολικά, που τους φέρνει στην κορυφή στη συγκεκριμένη κατηγορία μαζί με τους Γάλλους.

Το παιχνίδι

Ένα φτηνό γκολ άφησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πίσω στο σκορ, επτά λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους και ενώ τα παιδιά του Νίκου Νιόπλια είχαν απωλέσει δύο σημαντικότατες ευκαιρίες για ν’ ανοίξουν το σκορ. Η Εθνική ομάδα, αφού πρώτα φρόντισε τα νώτα της στο πρώτο δεκάλεπτο, στη συνέχεια άρχισε να βγαίνει μπροστά και να δημιουργεί ευκαιρίες. Οι «φούριας ρόχας» προσπάθησαν κυρίως από αριστερά, αλλά αν και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καλές φάσεις για γκολ, έφθειραν με κάρτες την Εθνική, με τον Δημούτσο να χρεώνεται μία από το 5ο λεπτό και τον Μπουκουβάλα, άλλη μία πάνω στον Άαρον στο ημίωρο. Αντίθετα ο Σιάκας στο πρώτο μέρος πήγε εξαιρετικά πάνω στο μαρκάρισμα του Νσουε.

Ο Νιόπλιας έχοντας αρχικά παρατάξει με 4-4-1-1 την ομάδα, μετά τα μισά του πρώτου μέρους, έδωσε εντολή ν’ αλλάζουν οι Νίνης και Λαμπρόπουλος θέση για να μπερδέψουν την ισπανική άμυνα. Η Εθνική στο 13’ με κεφαλιά του Ιωαννίδη απείλησε την εστία των Ισπανών. Ένα ξαφνικό σουτ του Παπαδόπουλου στο 16’ από πολύ μακρινή απόσταση παραλίγο να αιφνιδιάσει την ισπανική άμυνα και τον Ασένχο. Τρία λεπτά αργότερα ήρθε η καλύτερη στιγμή για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τον Παπαδόπουλο, να βγάζει εξαιρετική πάσα στον Μήτρογλου, αλλά αυτός δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά (λόγω και λάθος βηματισμού) και έστειλε τη μπάλα άουτ. Μεγάλη φάση και στο 36’ με την έξοχη προσωπική προσπάθεια του Δημούτσου που έβγαλε την κατάλληλη στιγμή στον Νίνη, όπου ένας λάθος υπολογισμός στο κοντρόλ έδωσε την ευκαιρία στον Ασένχο να κόψει με τα πόδια. Δύο λεπτά μετά ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε με τον Σιάκα, να παραχωρεί φάουλ στον Άαρον, πλάγια αριστερά. Ο Παρέχο βρήκε ανέτοιμο τον Στρατηλάτη και το τείχος ίσως και λάθος τοποθετημένο στο και άνοιξε το σκορ.

Αυτή η φάση ήταν και η πρώτη επίσκεψη των Ισπανών μετά από ένα σουτ του Άαρον στο 5ο λεπτό. Οι «φούριας ρόχας» προσπάθησαν κυρίως από αριστερά, αλλά αν και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν καλές φάσεις για γκολ, έφθειραν με κάρτες την Εθνική, με τον Δημούτσο να χρεώνεται μία από το 5ο λεπτό και τον Μπουκουβάλα, άλλη μία πάνω στον Άαρον στο ημίωρο. Αντίθετα ο Σιάκας στο πρώτο μέρος πήγε εξαιρετικά πάνω στο μαρκάρισμα του Νσουε.

Προς το τέλος του ημιχρόνου, οι Ισπανοί φάνηκαν να παίρνουν τα πάνω τους, όμως δύο καλές μικροευκαιρίες, μια σέντρα του Μονιάκη που δεν πρόλαβε ο Παπαδόπουλος και ένα σουτ του Μονιάκη από μακριά που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ασένχο, ήταν οι τελευταίες φάσεις για το πρώτο μέρος.

Με δύο γρήγορες αλλαγές ξεκίνησε για την Εθνική το δεύτερο μέρος. Ο Νιόπλιας αφού διέγνωσε το στήσιμο των Ισπανών, έβγαλε τον Δημούτσο για να περάσει στο ματς τον φρέσκο Σιόβα, ενώ λίγο αργότερα πέρασε τον Θανάση Παπάζογλου, αντί του κουρασμένου Νίνη. Αρχικά οι αλλαγές έδειξαν να πιάνουν τόπο, μιας και η παρουσία του σέντερ-φορ του Άρη, μπέρδεψε την άμυνα των «φούριας ρόχας» για λίγο. Στο 59’ πρώτα ο Παπάζογλου και μετά ο Μήτρογλου, δεν μπόρεσαν να βρουν τη μπάλα σε σέντρα του Λαμπρόπουλου, ενώ στο 60’ σε σέντρα του Παπαδόπουλου, ο Παπάζογλου στο ύψος του δεύτερου δοκαριού βρήκε λίγο τη μπάλα και περισσότερο αέρα στην προσπάθεια να σουτάρει. Οι Ισπανοί θέλοντας να απορροφήσουν προσπάθησαν να κρατήσουν μπάλα και να ελιχθούν.

Δυστυχώς, πέρα από ένα σουτ του Παπαδόπουλου, που εξουδετέρωσε ο Ασένχο, οι Ισπανοί είχαν κατοχή μπάλας και με τις πολλές τους καθυστερήσεις, έσπασαν τον ρυθμό. Ο Κουτσιανικούλης ήταν το τελευταίο χαρτί που έριξε αντί του Λαμπρόπουλου. Η Εθνική πέρασε μπροστά στα τελευταία λεπτά. Στο 80’ ο Σιόβας σούταρε με το δεξί από καλή θέση έξω, ενώ στο 87’ ένα ακόμα σουτ του Παπαδόπουλου εξουδετέρωσε ο Ασένχο. Στη φάση του κόρνερ ο Παπαδόπουλος εκτέλεσε ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά την έστειλε εκτός.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Νιόπλιας): Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Μονιάκης, Σιάκας, Νίνης (50’ Παπάζογλου), Ιωαννίδης, Λαμπρόπουλος (75’ Κουτσιανικούλης), Μήτρογλου, Παπαδόπουλος, Δημούτσος (49’ Σιόβας).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Χουάν Σαντιστέμπαν): Ασένχο, Ντίαθ, Καντέρο, Εχάιδε, Αθπιλικουέτα, Ενσούε (64’ Μαρτίνεθ), Ααρόν, Κότο (64’ Θαμόρα), Χιλ, Σανχοσέ, Παρέγιο (81’ Μπεροκάλ).

Διαιτητής: Κλαούντιο Τσιρκέτα (Ελβετία)
Βοηθοί: Τόμας Σομολάνι (Σλοβακία), Νταγκ Ρότζερ Νέμπεν (Νορβηγία)

Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x