Επικαιρότητα

Aντιπαράθεση Τόσκα - ΝΔ για τις καταλήψεις

Μετά τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις επιχειρήσεις της αστυνομίας για τον τερματισμό καταλήψεων

«Η αστυνομία δεν επεμβαίνει γιατί δεν την αφήνουν» σημειώνει για τις καταλήψεις η ΝΔ μετά τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις επιχειρήσεις της αστυνομίας για τον τερματισμό τους σε δημόσια κτίρια, αλλά και τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στον ΣΚΑΪ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «την ίδια στιγμή που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν θέση υπέρ των καταλήψεων και εναντίον της νομιμότητας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομιών Υπαλλήλων ορθώνει κραυγή αγωνίας, για την κατάσταση ανομίας που διαμορφώνεται στη χώρα. Αναγνωρίζει ότι σ΄ ολόκληρες γειτονιές είναι απαγορευτική η πρόσβαση της Αστυνομίας, διερωτάται ποια συμφέροντα κρατούν δεμένα τα χέρια της και τονίζει ότι η Αστυνομία δεν επεμβαίνει γιατί δεν την αφήνουν. Ο κατ’ ευφημισμό Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ακούει;».

Η απάντηση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Από την πλευρά του, του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί τη ΝΔ πως θυμήθηκε «όψιμα τις καταλήψεις» καθώς όταν «κυβερνούσε και ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες τις οποίες σήμερα υποκριτικά καταγγέλλει».

«Η Νέα Δημοκρατία όψιμα θυμήθηκε τις καταλήψεις αφότου βρέθηκε στην αντιπολίτευση. Επί σειρά ετών η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσε και ήταν αυτή που δημιούργησε τις συνθήκες τις οποίες σήμερα υποκριτικά καταγγέλλει. Περιοχές όπως τα Εξάρχεια και η Δυτική Αττική χρησιμοποιήθηκαν ως χαλί για να κρύβονται τα προβλήματα» σχολιάζει το υπουργείο.

Σήμερα, προσθέτει, εκμεταλλεύεται α λα καρτ τις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών ενώσεων μπροστά στην αγωνία της να επιδείξει αντιπολιτευτικό οίστρο και επιμελώς αποφεύγει να διαβάσει το ότι πρωτίστως οι ανακοινώσεις αφορούν τα έργα και τις ημέρες της δικής της διακυβέρνησης. Άλλωστε, εκεί στη Ν.Δ. ξέρουν και από μονταζιέρες, και από ζαρντινιέρες.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x