Προτεινόμενα

Πρωτοποριακά μαθήματα επιστήμης και τεχνολογίας από το ίδρυμα Vodafone

«STEM Empowering Youth» από το ίδρυμα Vodafone και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science Communication.

Μαθητές γυμνασίων και λυκείων της Κομοτηνής παρακολουθούν τα πρωτοποριακά μαθήματα επιστήμης και τεχνολογίας του προγράμματος «STEM Empowering Youth» που υλοποιείται από το ίδρυμα Vodafone και τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Science Communication. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται εκτός των σχολικών ωρών διδασκαλίας και δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να εντρυφήσουν τόσο στην τεχνολογία όσο και σε ενδιαφέροντα πειράματα όπως η κατασκευή αυτοσχέδιων πυραύλων νερού. Οι μαθητές που συμμετέχουν λένε χαρακτηριστικά «Μαθαίνουμε για τις φυσικές επιστήμες και αποκτούμε καινούριες γνώσεις».

inner

Η Υπεύθυνη του Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς Vodafone, Ρούλη Χριστοπούλου, τονίζει: «Μέσω του προγράμματος «STEM Empowering Youth» εκπαιδεύουμε καθηγητές και υποστηρίζουμε τη λειτουργία εργαστηρίων τεχνολογίας, επιστήμης, μηχανικής και μαθηματικών σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπως είναι τα Δωδεκάνησα, η Ορεστιάδα, η Αλεξανδρούπολη, η Κομοτηνή, η Ξάνθη και τα Πομακοχώρια.»

Στα μαθήματα «STEM Empowering Youth» οι μαθητές μέσω της ανακαλυπτικής μεθόδου καλλιεργούν ταλέντα και δεξιότητες και εμπεδώνουν στην πράξη τις θεωρητικές γνώσεις που παίρνουν στο σχολείο. Όπως σημειώνει μια μαθήτρια: «Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον! Έχω μάθει πράγματα εδώ πέρα, τα οποία δεν φανταζόμουν ότι θα μάθαινα.»

Ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, Φώτης Φωτιάδης, επισημαίνει:
«Για εμάς τους εκπαιδευτικούς το πλεονέκτημα είναι μεγάλο. Μας δίνεται μία ελευθερία στην επιλογή του τρόπου προσέγγισης της γνώσης και καθώς ερχόμαστε σε επαφή με τα παιδιά, αναπτύσσονται καλύτερες σχέσεις πιο δημιουργικές.»

Οι μαθητές φτιάχνουν μεταξύ άλλων το δικό τους πλανητάριο, κρυστάλλους βόρακα ακόμα και ολογράμματα. Ο Γενικός Διευθυντής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Science Communication, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος εξηγεί: «Τα παιδιά θα προσπαθήσουν μέσω της τεχνολογίας να φτιάξουν μικρές ευρεσιτεχνίες, αλλά το κυριότερο είναι ο πειραματισμός με την επιστήμη, με τα τεχνολογικά μέσα, ο οποίος αναπτύσσει και το κριτικό πνεύμα».

Το πρόγραμμα «STEM Empowering Youth» είναι διάρκειας 8 εβδομάδων και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x