Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Back pass rule: Ο κανονισμός που άλλαξε για πάντα το ποδόσφαιρο και το έκανε πολύ πιο όμορφο!

Ακριβώς 30 χρόνια πριν, άλλαξε ένας κανονισμός που πραγματικά μεταμόρφωσε προς το καλύτερο το ποδόσφαιρο! Και φυσικά όπως κάθε καινούργιο πράγμα, συγκέντρωσε πυρά από «παραδοσιακούς» του αθλήματος

Στο Μουντιάλ του 1990, από τα πιο φτωχά σε θέαμα παγκόσμια κύπελλα, σημειώθηκε το απόλυτο χαμηλό ρεκόρ σε επίτευξη τερμάτων με 2,21 ανά ματς και πολλά παιχνίδια οδηγήθηκαν στην διαδικασία των πέναλτι προκειμένου να προκριθεί μία ομάδα! Η δοκιμή στο να απαγορευθεί το να γυρίζεις την μπάλα στον τερματοφύλακα κι αυτός να μπορεί να την μπλοκάρει, έγινε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων στην Ιταλία το 1991. Φυσικά αυτοί που αντέδρασαν πρώτοι ήταν κάποιοι προπονητές όπου έβλεπαν τους τερματοφύλακες τους να… τρομοκρατούνται όταν η μπάλα γύριζε πίσω! Ένας μάλιστα, ο Δανός κόουτς, έγραψε στην FIFA πως κατέστρεφε το παραδοσιακό τρόπο παιχνιδιού ομάδων που ήθελαν να αμυνθούν και πως έτσι βοηθούσε τους ισχυρούς να κερδίζουν πάντα!

Είναι η μόνιμη επωδός όλων των «επαγγελματιών γκρινιάρηδων» σχετικά με οποιαδήποτε αλλαγή στο ποδόσφαιρο που δεν περιμένουν μερικά χρόνια να δουν τι πραγματικά φέρνει άλλα αρχίζουν από την ίδια στιγμή, την καραμέλα του ότι χαλάει η ομορφιά του σπορ!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου εδώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x