sport-fm.gr ΘΕΜΑ

El Mago: Ο Νταβίντ Σίλβα γίνεται 34 και συνεχίζει να μαγεύει!

Θεωρείται δικαίως από τους καλύτερους μέσους του αγγλικού ποδοσφαίρου. Είναι εκείνος που… μαγεύει στο γήπεδο, ο λεγόμενος «μάγος» Νταβίντ Σίλβα!

Αγωνίστηκε για έξι χρόνια στην Βαλένθια, πριν τον κερδίσει το αγγλικό πρωτάθλημα. Ο Νταβίντ Σίλβα κάθε φορά εντυπωσιάζει στο χορτάρι. Είναι τρελός... πασαδόρος και δεν αφήνει την μπάλα από τα πόδια του. Την κρατάει, πασάρει, «παίζει» με τους συμπαίκτες του και τρελαίνει κόσμο.

Το 2010 φοράει για πρώτη φορά την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι. Ουσιαστικά εκεί ξεκίνησαν όλα για τον Ισπανό, αναδείχθηκε αν και στην αρχή όλοι έλεγαν ότι δεν θα τα καταφέρει στην Premier League, επειδή ήταν μικροκαμωμένος. Του διέψευσε όλους όμως!

Με την μαγκιά και τον τσαμπουκά που έδειξε και φυσικά με το ταλέντο του, έγινε αμέσως από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου. Ξέρει πολύ καλά να τα βάζει με δυνατούς αντιπάλους και να βγάζει την απαραίτητη σιγουριά στον εκάστοτε προπονητή του, αλλά και στην ομάδα.

Το 2018 περνάει το δικό του δράμα, με την πρόωρη γέννηση του γιού του, ο οποίος έδινε για αρκετό καιρό μάχη για την ζωή του. Μαχητής όμως σαν τον μπαμπά Σίλβα, τα κατάφερε! Ο Νταβίντ ταξίδευε συνεχώς από την Αγγλία στην Ισπανία για να βρίσκεται δίπλα στο πλευρό της γυναίκας του και του γιού του.

Σε μια νίκη της Μάντσεστερ Σίτι με 4-1 επί της Τότεναμ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα μπήκε στα αποδυτήρια πριν το παιχνίδι και δήλωσε στους παίκτες πως πρέπει να πάρουν τη νίκη για εκείνον.

«Πρέπει να κερδίσουμε για έναν λόγο. Για τον Νταβίντ... Πρέπει να πάρουμε τη νίκη για εκείνον και για τη σύζυγό του. Υποφέρει! Όταν βγείτε στο γήπεδο διασκεδάστε και διασκεδάστε για εκείνον. Παίξτε με ψυχή και μοχθήστε για εκείνον. Ξέρετε όλοι την κατάσταση που βιώνει. Έγινα σαφής;».

Ο ίδιος έχει πάρει την απόφαση, το ερχόμενο καλοκαίρι να αποχωρήσει από τους «πολίτες», συμπληρώνοντας ακριβώς 10 χρόνια στον αγγλικό σύλλογο.

8 Ιανουαρίου του 1986, είδε το φως, ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, διαφορετικός από τους άλλους, ο οποίος με την μαγκιά του και το ταλέντο του, δεν πρόκειται εύκολα να ξεχαστεί, ακόμα και όταν αποφασίσει να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«El Mago» χρόνια πολλά!

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x