Επικαιρότητα

Eπικρίσεις Ακιντζί κατά Αναστασιάδη για παραβίαση του εμπάργκο δηλώσεων

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, έχει δώσει χρονοδιάγραμμα για λύση του Κυπριακού ως το τέλος του 2016

Την έκτη από τις οκτώ συνολικά συναντήσεις τους που έχουν προγραμματιστεί ως τα μέσα Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΡΙΚ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει δώσει χρονοδιάγραμμα για λύση του Κυπριακού ως το τέλος του 2016, και έχει επισημάνει στον Μουσταφά Ακιντζί ότι από το 2017 θα απαιτήσει την παραχώρηση «υπηκοοτήτων» του ψευδοκράτους για τους Τούρκους πολίτες (έποικους) που βρίσκονται στα κατεχόμενα.

Αναστασιάδης και Ακιντζί στις 14 Σεπτεμβρίου θα εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν για την πορεία των συνομιλιών ενώ στις 26 Σεπτεμβρίου θα έχουν κοινή συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Ακιντζί σε χθεσινές δηλώσεις του εμφανίστηκε δυσαρεστημένος από τη στάση του Προέδρου της Κύπρου λέγοντας ότι παραβιάζει τη συμφωνία για αποφυγή δηλώσεων.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης είπε πως «είναι σημαντικό να συμπεριφερόμαστε βάσει των συμφωνιών, προκειμένου η διαπραγματευτική διαδικασία να συνεχίσει υγιής και να φτάσουμε στον στόχο της λύσης εντός του 2016». Πρόσθεσε πως η πρόταση για την πτυχή της ασφάλειας που υπέβαλε η ελληνοκυπριακή στις 2 Σεπτεμβρίου δεν καθησυχάζει τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x