Επικαιρότητα

Guardian: Απομακρύνεται η πιθανότητα ομιλίας Τραμπ στο βρετανικό κοινοβούλιο

Η βρετανική κυβέρνηση φέρεται να εγκαταλείπει την ιδέα για ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο κτίριο του κοινοβουλίου κατά την προγραμματιζόμενη επίσκεψή του στη χώρα αργότερα μέσα στο χρόνο.

Η βρετανική κυβέρνηση φέρεται να εγκαταλείπει την ιδέα για ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στο κτίριο του κοινοβουλίου κατά την προγραμματιζόμενη επίσκεψή του στη χώρα αργότερα μέσα στο χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Guardian, οι ενστάσεις πολλών βουλευτών και η προοπτική διαδηλώσεων και επεισοδίων φαίνεται ότι έχει πείσει την κυβέρνηση πως η επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου θα πρέπει να γίνει σε μια περίοδο που η Βουλή των Κοινοτήτων και η Βουλή των Λόρδων θα είναι κλειστές.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότερη περίοδος για την αμφιλεγόμενη επίσκεψη είναι τα τέλη Αυγούστου ή οι αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι αντιδράσεις βουλευτών βρήκαν έκφραση στην πρωτοφανή δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκαου κατά της προοπτικής ομιλίας του Προέδρου Τραμπ στην ιστορική αίθουσα του Westminster Hall στο κοινοβούλιο και στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του για «ρατσισμό και σεξισμό».

Αν και η εκτός πρωτοκόλλου παρέμβαση του κ. Μπέρκαου προκάλεσε την υποβολή πρότασης μομφής εναντίον του από βουλευτή των Συντηρητικών και την οργή της κυβέρνησης, ο Guardian αναφέρει πως οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζητούν πλέον ως επικρατέστερο σενάριο την πραγματοποίηση της επίσκεψης σε μία «νεκρή» περίοδο.

Παράλληλα εξετάζεται ο βαθμός εμπλοκής που θα πρέπει να έχει η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία τυπικά είναι εκείνη που έχει απευθύνει την πρόσκληση προς τον κ. Τραμπ. Μια σκέψη είναι το επίσημο δείπνο να μην πραγματοποιηθεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ στο κεντρικό Λονδίνο, αλλά στο Κάστρο του Γουίνζορ λίγο έξω από τη βρετανική πρωτεύουσα, ώστε να είναι πιο εύκολο να ελεγχθούν οι διαδηλωτές.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x