Μπάμπης Χριστόγλου

H Άρσεναλ είχε… Μέγιερι

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο Έμιρεϊτς κι έχασε με πολύ φτηνά γκολ του τερματοφύλακα του (τα δύο πρώτα).

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο Έμιρεϊτς κι έχασε με πολύ φτηνά γκολ του τερματοφύλακα του (τα δύο πρώτα). Αυτός ήταν στο πρώτο ημίχρονο που είχε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες, με τον Μασάντο στην πιο κραυγαλέα, να πετάει στα σκουπίδια, την πάσα πάρε-βάλε του Μανιάτη. Φτηνή ήττα του Ολυμπιακού που άξιζε κάτι παραπάνω. Πλέον σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο άλλο ματς που έγινε στη Γερμανία, πρέπει να ρίξει το βάρος τώρα στη μάχη για την 3η θέση που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ, κόντρα στη γαλλική ομάδα.

Του Μπάμπη Χριστόγλου

Οι ευθύνες του Ζαρντίμ είναι αρκετές. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν φρόντισε να κλείσει την τρύπα στο πλευρό του Χολέμπας και να κάνει πιο αποτελεσματικό τον Ολυμπιακό, κρατώντας στον πάγκο τον Ιμπαγάσα. Μάλιστα ο Ζαρντίμ, δεν ξέρω τι στο καλό περίμενε, από τη στιγμή που έγινε νωρίς στο δεύτερο μέρος το 2-1 για την Άρσεναλ, για να περάσει τον «Κάνιο» στο παιχνίδι. Από τη στιγμή που πέρασε ο Ιμπαγάσα, πολλοί από τους «ερυθρόλευκους» είχαν ξεμείνει από δυνάμεις, με αποτέλεσμα η αλλαγή αυτή να μην έχει ουσιαστικό αντίκρισμα. Επιπλέον, ο Ζαρντίμ όφειλε να βρει μια άλλη λύση για το δεξί άκρο της άμυνας, μιας και ο Ντιακιτέ ήταν φανερά ανέτοιμος. Σε γενικές γραμμές πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» προδόθηκαν για ένα ακόμα παιχνίδι, από την κακή λειτουργία της άμυνας τους, παρά το γεγονός πως ο Μανιάτης με τον Σιόβα τα πήγαν καλά στη μεσαία γραμμή.

Μπροστά, χάρη κυρίως στο αδιάκοπο μαρκάρισμα του Φουστέρ, αλλά και του Μασάντο, κατάφερνε να κλέβει μπάλες και να δημιουργεί δύσκολες καταστάσεις στα καρέ της Άρσεναλ, που έδειξε πως δεν άντεχε το στενό μαρκάρισμα κοντά στην περιοχή της και στο τέλος του πρώτου μέρους ήρθε η επιβράβευση για αυτή την προσπάθεια του με την κεφαλιά του Μήτρογλου, μετά την εξαιρετική σέντρα του Γκρέκο. Ωστόσο στο δεύτερο μέρος, η καθυστερημένη αντίδραση του Ζαρντίμ στις αλλαγές, δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να διεκδικήσει κάτι απ’ αυτό το παιχνίδι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x