Βαγγέλης Νεραντζιάς

H ομάδα του ενός αριστεροπόδαρου!

www.sportfm.gr

Έτοιμη για τη μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων ετών είναι η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, που θα ταξιδέψει στην Νότιο Αφρική για το δεύτερο Μουντιάλ στην ιστορία της. Πλέον, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, αφού ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε την τελική 23αδα, στην οποία μετέχουν εννέα αμυντικοί, έξι μέσοι, πέντε επιθετικοί και τρεις τερματοφύλακες. Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι από όλους τους παίκτες που βρίσκονται στην αποστολή, μόνο ένας είναι αριστεροπόδαρος(Σπυρόπουλος) και αυτός δε θα παίξει βασικός!

Κάτω από την εστία τα πράγματα είναι καλά, αφού στον ήδη έμπειρο Κώστα Χαλκιά, προστέθηκαν οι ταλαντούχοι Αλέξης Τζόρβας και Μιχάλης Σηφάκης, δύο ικανότατοι γκολκίπερ. Η λογική λέει ότι ένας από τους δύο θα είναι βασικός, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να θεωρείται το φαβορί. Στην άμυνα υπάρχουν τέσσερις ακραίοι, οι Σειταρίδης, Τοροσίδης, Βύντρα και Σπυρόπουλος. Βασικοί θα παίξουν οι δύο πρώτοι, αφού ο «Τόρο» θα είναι στην αριστερή πτέρυγα και ο Γιούρκας δεξιά. Στο κέντρο της άμυνας υπάρχουν οι Κυργιάκος, Μόρας και Παπασταθόπουλος, που προορίζονται για βασικοί και ο Αβράμ με τον Μαλεζά, που θα είναι οι εναλλακτικές λύσεις.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής δεσπόζουν οι Καραγκούνης και Κατσουράνης, οι συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Δίπλα τους, ο δημιουργικός Νίνης και οι εργάτες Πατσατζόγλου, Πρίττας και Τζιόλης. Όσον αφορά τώρα την επίθεση, Γκέκας, Χαριστέας, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Καπετάνος συνθέτουν το παζλ.

Παρατηρώντας την αποστολή της γαλανόλευκης διαπιστώνουμε ότι στερούμαστε ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιούν το αριστερό πόδι. Να μας συμπαθά ο Γερμανός μας, αλλά μάλλον ο Τζαβέλλας θα του ήταν πιο χρήσιμος, αφού θα μπορούσε να δώσει λύσεις στα αριστερά σε κάποια ματς, ενώ μόνο για τα στημένα του άξιζε μια θέση. Αντί αυτού, ο Μαλεζάς που συμπεριλήφθηκε, πολύ δύσκολα να κάνει συμμετοχή. Και εξηγούμαι , ο συμπαθέστατος και φιλότιμος αμυντικός του ΠΑΟΚ είναι το 5ο στόπερ στην αποστολή, δηλαδή και με τρία στοπερ να παίξει η ομάδα, αν χρειαστεί αλλαγή θα προτιμηθεί ο Αβραάμ. Βέβαια, ο Ότο Ρεχάγκελ έχει τις εμμονές του και μία από αυτές είναι να χρησιμοποιεί στα άκρα παίκτες με «ανάποδο» πόδι.

Η πορεία της εθνικής ομάδας στην Νότιο Αφρική δε σηκώνει προβλέψεις και προγνωστικά, εννοείται ότι ενδεχόμενη πρόκριση από τον όμιλο θα είναι μεγάλη επιτυχία και θα σβήσει την κάκιστη ανάμνηση του 1994 στην Αμερική, όπου σε 24 ομάδες ήρθε τελευταία με 0-10 τέρματα. Επίσης, το euro 2008 μάλλον θα μας κάνει καλό, αφού «προσγειωθήκαμε» από την τρέλα του 2004 και αντιληφθήκαμε, ότι δε γίναμε ξαφνικά υπερδύναμη. Άλλωστε και με έναν αριστερόποδαρο, ο αγαπημένος μας «ξεροκέφαλος», Ότο Ρεχάγκελ ξέρει τι πρέπει να κάνει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x