Θαλάσσια Σπορ

Hellenic Match Racing Tour 2015

Πρεμιέρα της κορυφαίας ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης στην Ελλάδα στο Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Με φόντο τα καταγάλανα νερά της Ελλάδας, οι καλύτερες ιστιοπλοϊκές ομάδες είναι έτοιμες να μας χαρίσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μοναδικές συγκινήσεις στο Hellenic Match Racing Tour 2015. Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές και ανερχόμενα ταλέντα του αθλήματος, θα αγωνιστούν σε μια σειρά 4 αγώνων σε διαφορετικές τοποθεσίες με ακριβώς ίδια σκάφη, έχοντας απώτερο στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ο περυσινός νικητής της διοργάνωσης, Παναγιώτης Μάντης και η ομάδα του “NESPRESSO - VMG Team” θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία τους στο θεσμό. Το δίδυμο των Μάντη – Καγιαλή μετράει πολλούς Παγκόσμιους και Πανευρωπαικούς τίτλους στην Ολυμπιακή Κλάση 470 τα τελευταία χρόνια και σίγουρα θα τα δώσει όλα για να καταφέρει να παραμείνει στην Νο1 θέση της κορυφαίας ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης στην Ελλάδα. «Είναι πολύ σημαντικό να διοργανώνεται στην Ελλάδα μια σειρά αγώνων στα πρότυπα του εξωτερικού. Η διοργάνωση του Hellenic Match Racing Tour είναι άψογη και αποτελεί ευχαρίστηση για τον κάθε αθλητή η συμμετοχή του σε αυτή. Θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς να καταφέρουμε να παραμείνουμε στην πρώτη θέση, καθώς το επίπεδο των αγώνων είναι πολύ υψηλό», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Μάντης.

Η περυσινή ομάδα “έκπληξη” του Hellenic Match Racing Tour, η ομάδα “SOLGAR - Ursa Minor” με skipper τον Ιάσονα Σπανομανώλη, μοιάζει και αυτή αποφασισμένη να φτάσει ακόμα πιο ψηλά. Με την εμπειρία της συμμετοχής στο πρώτο HMRT, όπου τερμάτισαν στη 2η θέση, ο Ιάσονας Σπανομανώλης και το πλήρωμά του, έχουν ως απώτερο στόχο να διεκδικήσουν την πρωτιά στη φετινή διοργάνωση από τη “NESPRESSO - VMG Team”.

Από κοντά, και οι ομάδες “Tsoulfas Sailing Team” με skipper τον Θανάση Τσουλφά, “Dark n’ Stormy Match Race, powered by Atalanti” με skipper τον Στρατή Ανδρεάδη, αλλά και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο, θα προσπαθήσουν να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο των νικητών. Επιπρόσθετα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται φέτος η συμμετοχή του Βαγγέλη Χειμώνα με την ομάδα “Team Vissla”, ενός αθλητή με μεγάλη εμπειρία, που έχει συμμετάσχει σε τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών αγώνων και είναι συνηθισμένος να βάζει ψηλά τον πήχη των προσωπικών του απαιτήσεων.

Παγκοσμίως γνωστή για την κάλυψη διεθνών ιστιοπλοϊκών events, η Icarus Sailing Media διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την διοργάνωση μιας συναρπαστικής σειράς αγώνων. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, αναφερόμενος στη δεύτερη διοργάνωση του Hellenic Match Racing Tour, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η διοργάνωση η οποία ξεκίνησε πέρυσι με πολύ δουλειά και μεράκι συνεχίζεται φέτος με αυξανόμενο ενδιαφέρον. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι ξένοι αθλητές παγκοσμίου κλάσης έχουν επικοινωνήσει μαζί μας και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο HMRT, ενώ τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα προβάλουν σε σταθερή βάση στιγμιότυπα από την εξέλιξη των αγώνων. Η στήριξη των Ελλήνων αθλητών, των χορηγών και υποστηρικτών και βεβαίως των συνδιοργανωτών και συγκεκριμένα των Sani Resort, Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Δήμου Πάρου, Ναυτικού Ομίλου Πάρου, Μαρίνας Φλοίσβου, Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας και της κλάσης σκαφών Platu 25 είναι ζωτικής σημασίας για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση».

To Hellenic Match Racing Tour είναι η κορυφαία ελληνική ιστιοπλοϊκή διοργάνωση που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των καλύτερων Ελλήνων ιστιοπλόων και προβάλλεται σε 120 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο μέσω της Icarus Sailing Media. Επομένως, αποτελεί ιδανικό πρεσβευτή της χώρας μας για τον αθλητισμό γενικότερα, την ιστιοπλοΐα ειδικότερα και φυσικά το βασικό τουριστικό προϊόν μας, καθώς μας ταξιδεύει σε μερικές από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες τοποθεσίες.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, η διοργάνωση, θα φιλοξενηθεί σε 4 ιδανικές τοποθεσίες για ιστιοπλοϊκούς αγώνες. Αναλυτικότερα, ο εναρκτήριος αγώνας του θεσμού, θα φιλοξενηθεί το διάστημα 1-3 Μαΐου, στις εγκαταστάσεις του Sani Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Το “Sani Resort”, συνδιοργανωτής του πρώτου «HMRT – Sani Cup», φιλοξενεί τον αγώνα στο ομώνυμο ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο βραβεύτηκε το 2014 ως ο καλύτερος οικογενειακός προορισμός παγκοσμίως. Δεύτερο σταθμό της διοργάνωσης θα αποτελέσει το πανέμορφο νησί της Πάρου μεταξύ 22 και 24 Μαΐου. Μεγάλος υποστηρικτής και συνδιοργανωτής του Hellenic Match Racing Tour στην Πάρο θα είναι, όπως ακριβώς και πέρυσι, ο Δήμος Πάρου και η Επιτροπή Τουρισμού και Ανάπτυξης σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου. Απέχοντας μόλις έξι χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και έχοντας μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε μια διεθνή μαρίνα υψηλών προδιαγραφών, η Μαρίνα Φλοίσβου, θα αποτελέσει τον τρίτο σταθμό του Hellenic Match Racing Tour 2015. Από τις 18 μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη, πλήθος κόσμου που συρρέει καθημερινά στις εγκαταστάσεις της, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των κορυφαίων ιστιοπλόων. Με φόντο τον Σαρωνικό, την Πειραϊκή ακτή και το γεμάτο ζωή Μικρολίμανο, o Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος ως συνδιοργανωτής θα φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το μεγάλο τελικό του Hellenic Match Racing Tour από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου

Χορηγός του Tour φέτος είναι η SOLGAR, εταιρία παγκοσμίως γνωστή για τη δημιουργία φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής κορυφαίας διατροφικής αξίας και ποιότητας. Υποστηρικτές του δεύτερου Hellenic Match Racing Tour είναι η “AIGAION Ασφαλιστική Α.Ε.” κορυφαία εταιρεία στις ναυτασφαλίσεις, η Salty Bag, η πρώτη εταιρεία upcycling στην Ελλάδα, με έδρα την Κέρκυρα, η οποία δημιουργεί χειροποίητες τσάντες, ανακυκλώνοντας πανιά ιστιοπλοϊκών σκαφών, η εταιρεία Promopark με τα πρωτοποριακά προϊόντα outdoor branding που διαθέτει, καθώς και η Magic Marine, που ειδικεύεται στα τεχνικά ιστιοπλοϊκά ρούχα. Τέλος, την πολύτιμη στήριξή τους στην προσπάθεια των αθλητών θα δείξουν έμπρακτα η NESPRESSO που θα χορηγήσει την VMG Team του Παναγιώτη Μάντη και η SOLGAR που θα είναι στο πλευρό της ομάδας Ursa Minor του Ιάσονα Σπανομανώλη.

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια διοργάνωση της Icarus Sailing Media με την υποστήριξη του ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας Icarus Sailing Media με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x