Τεχνολογία

Lenovo Y50-70, το απόλυτο gaming laptop!

Το gaming σε φορητές συσκευές είναι πολυσύνθετο. Τις περισσότερες φορές ένα ισχυρό laptop ξεφεύγει σε επίπεδο τιμής πάνω από τα 2.000€.

Το gaming σε φορητές συσκευές είναι πολυσύνθετο. Τις περισσότερες φορές ένα ισχυρό laptop ξεφεύγει σε επίπεδο τιμής πάνω από τα 2.000€, ενώ στις πιο «φθηνές» προτάσεις, οι επιδόσεις δεν είναι ακριβώς αυτές που θα περίμενε ο καταναλωτής που προχώρησε σε μια τόσο σημαντική επένδυση. Η Lenovo έρχεται να προσθέσει στην αγορά μία νέα πρόταση στα gaminglaptops που και τιμολογιακά κινείται σε πολύ καλό επίπεδο, αλλά και από πλευράς επιδόσεων τα καταφέρνει εξαιρετικά σε όσους τίτλους το δοκιμάσαμε.

Μιλάμε για το LenovoY50-70 gaming laptop, το οποίο στο πακέτο του έρχεται μέχρι και με ένα έξτρα εξωτερικό DVDdrive, για όσους ενδιαφέρονται να το αξιοποιήσουν με παλαιότερα παιχνίδια που έχουν στην κατοχή τους. Οι διαστάσεις του φτάνουν τα 38.7cmx 26.3cmx 2.39cm και το βάρος του βρίσκεται λίγο κάτω από τα 2.5 κιλά. Οι αλλαγές που έχουν γίνει στον σχεδιαστικό τομέα το κάνουν να φαίνεται πολύ πιο μοντέρνο από τις προηγούμενες σειρές της εταιρείας και να του προσδίδουν αυτόν τον gaming χαρακτήρα. Τα πάνελ φέρουν βουρτσισμένο αλουμίνιο, καθώς και πλαστικά κομμάτια, κυρίως γύρω από την οθόνη και το πληκτρολόγιο. Κάτω από την οθόνη βρίσκονται δύο JBL ηχεία, ενώ ο μαύρος και κόκκινος χρωματισμός είναι το βασικότερο γνώρισμα στο εξωτερικό τμήμα.Στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου συναντάμε ένα λαστιχένιο τμήμα για να «ξεκουράζονται» τα χέρια, ενώ το μεταλλικό τμήμα στο κάτω μέρος είναι τέτοιο ώστε να ενισχύεται ο τομέας της ψύξης που είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Η πληκτρολόγηση είναι ιδιαίτερα άνετη, καθώς και οι διαστάσεις του κάθε πλήκτρου είναι σχετικά μεγάλες και δεν μπερδεύουν τον χρήστη, ενώ και ο οπίσθιος φωτισμός είναι κατάλληλος για τις βραδινές ώρες.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του laptop που είχαμε στην κατοχή μας είναι:

Επεξεργαστής: IntelCorei7-4710HQστα 2.50GHz (TurboBoost στα 3.50GHz)
Μνήμη: 16GBRAMDDR3 SDRAM1600MHz
Σκληρός δίσκος: 1TB
Οθόνη: 15.6 ιντσών IPSSlimUHD 3840x2160
Κάρτα γραφικών: NvidiaGeForceGTX 860M με 4GBGDDR5 SDRAM
Κάμερα: 720p
Δικτύωση: Ethernet 100/1000 Mbps, WiFi 802.11 b/g/n, 2xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, 1xHDMI
CardReader:4-in-1
Λειτουργικό: MicrosoftWindows 8.1

Τα ηχεία αποδίδουν τον ήχο με το απαραίτητο «βάθος» που χρειάζεται τόσο στα games, όσο και στην αναπαραγωγή αρχείων multimedia, χάρη στην τεχνολογία της Dolby, ενώ ακόμη και σε εξωτερικό χώρο η έντασή τους κινήθηκε σε απόλυτα ικανοποιητικά επίπεδα. Στα της αναπαραγωγής video και ταινιών, η ανάλυση 4K επιτρέπει «πειραματισμούς» σε αυτή την εξωπραγματική ανάλυση, όπου όλα δείχνουν πεντακάθαρα και η κάθε λεπτομέρεια ξεχωρίζει στο πάνελ. Στα των video games πάντως, λόγω του ότι οι απαιτήσεις είναι τεράστιες σε τέτοια ανάλυση, μην περιμένετε θαύματα. Το Lenovo τα καταφέρνει εξαιρετικά σε ότι έχει να κάνει με την πλειοψηφία των τίτλων σε 1080p με τις περισσότερες ρυθμίσεις στο maximum και είναι σίγουρο πως για αρκετά χρόνια θα σας κάνει παρέα με τα video games του χθες, του σήμερα και του αύριο.

Συνολικά, η πρόταση της Lenovo είναι πάρα πολύ καλή και θα καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου χρήστη που θέλει να βλέπει εν κινήσει τις ταινίες του και να μπορεί να παίζει σε υψηλές αναλύσεις τα video games του. Από εκεί και πέρα, αν ενδιαφέρεστε να το αποκτήσετε μη χάσετε την ευκαιρία να το αποκτήσετε σε ένα πολύ καλό πακέτο με δώρο περιφερειακά αξίας €250 της Razer (πληκτρολόγιο RazerBlackWidow 2014, ποντίκι RazerDeathAdderChroma, headsetRazerKrakenUSB). Διαβάστε περισσότερα για την προσφορά εδώ

Επιμέλεια: Παύλος Παπαπαύλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x