Champions League

Mourinho’s way

Ο… συνήθης Μουρίνιο είδε την Τσέλσι να προηγείται στο 9’ με τον Τόρες, αλλά κράτησε την ομάδα του πίσω και o Σετζού στο 65’ κράτησε «ζωντανή» τη Γαλατάσαραϊ εν όψει της ρεβάνς στο Λονδίνο.

Στο Λονδίνο θα λύσουν τις διαφορές τους Γαλατάσαραϊ και Τσέλσι. Οι «μπλε» έδειχναν να οδεύουν σε μια εύκολη νίκη, όταν προηγήθηκαν στο 9’ με τον Τόρες, αλλά η επιλογή του Ζοσέ Μουρίνιο να προφυλάξει το προβάδισμα της ομάδας του από το να επιδιώξει μεγαλύτερο σκορ δεν δικαιώθηκε. Το γκολ του Σετζού στο 65’ διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και η πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League θα κριθεί στη ρεβάνς του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η Τσέλσι μπήκε δυνατά και κατόρθωσε να σημειώσει γρήγορα το ζητούμενο που είναι το εκτός έδρας γκολ. Ο Σούρλε πέταξε την μπάλα αριστερά στον κενό χώρο, στον Αθπιλικουέτα που σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Τόρες για να γράψει αυτός το 0-1, με τον Ισπανό στράικερ να σημειώνει το 3ο του γκολ στη φετινή διοργάνωση και αυτό εκτός έδρας. Από εκεί και μετά η Τσέλσι θα μπορούσε εύκολα να είχε φτάσει και σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά αρκετές από τις προσπάθειες της στην κόντρα επίθεση έμειναν ημιτελείς, με μόνη ολοκληρωμένη, την ωραία εναλλαγή του Σούρλε με τον Ραμίρεζ με τον τελευταίο να σουτάρει άουτ.

Μετά το 30ο λεπτό, χρονικό σημείο στο οποίο ο Μαντσίνι αναγκάστηκε να κάνει και την πρώτη του αλλαγή με τον Κουρτουλούς να περνάει αντί του Χαϊροβιτς, η Γαλατά άρχισε να πλησιάζει στα καρέ του Τσεχ και είχε την καλύτερη της στιγμή με το σουτ του Τέγιες, που βρήκε σε ετοιμότητα τον πορτιέρο της Τσέλσι, να διώχνει σε κόρνερ στο 39’.

Το δεύτερο μέρος, άρχισε με την Γαλατά να προσπαθεί να πιέσει, αλλά τον Τόρες μετά από υπέροχη πάσα του Αζάρ, να βρίσκει την ευκαιρία για ένα ακόμα τετ-α-τετ με τον Μουσλέρα, με τον πορτιέρο της Γαλατά, να τον νικά. Αφού η Τσέλσι δεν αξιοποίησε τις αντεπιθέσεις και τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, η Γαλατά κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση. Αφού πρώτα ο Ινάν, μετά από κεφαλιά του Ντρογκμπά, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 63’, ο Σετζού δύο λεπτά αργότερα με κοντινό σουτ από κόρνερ του Σνάιντερ και άστοχη έξοδο του Τσεχ, έφερε το ματς στα ίσια.

Από εκεί και μετά το ματς κύλησε δίχως μεγάλες συγκινήσεις, με τον Τσεχ να χρειάζεται να επέμβει μια φορά σε σουτ του Τέγιο στο 75’. Το 1-1 δίνει σίγουρα προβάδισμα στην αγγλική ομάδα, αλλά δεν είναι απαγορευτικό και για την «τσιμ-μπομ».

Γαλατασαράι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Μουσλέρα, Άλεξ Τέγιες, Σετζού, Χακάν Μπαλτά, Εμπουέ, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν (46’ Καγιά), Σνάιντερ, Χαϊροβιτς (31΄Κουρτουλούς), Ντρογκμπά (80’ Ουμούτ Μπουλούτ), Μπουράκ Γιλμάζ

Στον πάγκο έμειναν: Ουφούκ Σεϊλάν, Σαριόγλου, Γκιουλσελάμ, Τσολάκ

Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Αζάρ, Γουίλιαν, Τόρρες (68’ Ετό), Σούρλε (66’ Σούρλε)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σβάρτσερ, Κόουλ, Κάλατς, Μπα

Δείτε εδώ πως παρακολουθήσατε τον αγώνα σε real time, από το sportfm.gr


Επιμέλεια: Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x