Οι λίστες του 2011

Οι δίσκοι της χρονιάς

Από τα rock μονοπάτια των Foo Fighters μέχρι τις dance επιρροές των Kasabian. Και από την βαριά ατμόσφαιρα των Opeth μέχρι το ατελείωτο groove των Mastodon. Ανάμεσα σε αυτούς τους δρόμους κύλησε μουσικά το 2011. Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις δέκα κυκλοφορίες που έκαναν τη διαφορά, μέσα στη χρονιά που τελειώνει, στο χώρο της rock μουσικής.

Από τα rock μονοπάτια των Foo Fighters μέχρι τις dance επιρροές των Kasabian. Και από την βαριά ατμόσφαιρα των Opeth μέχρι το ατελείωτο groove των Mastodon. Ανάμεσα σε αυτούς τους δρόμους κύλησε μουσικά το 2011.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει τις δέκα κυκλοφορίες που έκαναν τη διαφορά, μέσα στη χρονιά που τελειώνει, στο χώρο της rock μουσικής.

Επιμέλεια: Θανάσης Ράλλης

Προσοχή η λίστα δεν είναι σε καμία περίπτωση αντικειμενική!

10. Tom Morello-World Wide Rebel Songs
Έγραψε ιστορία με τους Rage against the Machine. Κυκλοφόρησε τρεις δίσκους ορόσημο στο μοντέρνο ροκ με τους Audioslave. Και μετά αποφάσισε να μπει ο ίδιος πίσω από το μικρόφωνο. Ο Tom Morello στον τρίτο του προσωπικο δίσκο ξαναβάζει την κιθάρα στην πρίζα, χρησιμοποιεί κανονική μπάντα και κυκλοφορεί έναν δίσκο που ακούγεται σαν συνοδευτικό της αντίδρασης του κόσμου στα όσα συμαβαίνουν τα τελευτάια χρόνια γύρω μας.



09. In flames-Sounds of playground fading
Μετά από είκοσι χρόνια καταφέρνουν ακόμα να ακούγονται το ίδιο φρέσκοι και σχετικοί με την επικαιρότητα. Το sounds of playground fading είναι ο πιο πλήρης και στοχευμένος δίσκος των In flames μετά το Reroute to remain.



08. Machine Head-Unto The Locust
Αν θέλετε να δείτε πως πρέπει να είναι το σύγχρονο metal βάλτε να ακούσετε το Unto the locust. Oi machine Head είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του σκληρού ήχου στις μέρες μας και ο τελευταίος τους δίσκος θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τους. Αν δεν είχε προηγηθεί το Blackening και αν στην αρχή της καριέρας τους δεν είχαν κυκλοφορήσει το Burn My eyes. Παρόλα αυτά δείχνουν ότι θα μας απασχολήσουν και τα επόμενα χρόνια αφού το εμπνευσμένο τους σερί κυκλοφοριών δείχνει να μην έχει σταματημό.



07. Red Hot Chili Peppers-I'm With you
Η φυγή του Frusciante προβλημάτισε πολύ κόσμο. Όπως αποδέιχθηκε όμως ήταν αυτό που χρειάζονταν οι Peppers για να επιστρέψουν με κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτά που μας είχαν συνηθίσει. Πειραματίζονται και το πετυχαίνουν. Και θα μας έρθουν και στην Ελλάδα του χρόνου.



06. Puscifer-Conditions of my parole
Ο Maynard James Keenan των Tool χρησιμοποιεί τους Puscifer ως όχημα για τις σόλο δουλειές του αφου ο ίδιος αποτελεί το μοναδικό σταθερό μέλος τους. Στο Condition of my parole, πειραματίζεται, δοκιμάζει ήχους, κατεβάζει ρυθμούς και μας ταξιδεύει, ένα άκουσμα στo green valley, αρκεί για να μας πείσει για τις προθέσεις του.


05. Trivium-In Waves
Το έχουμε καταλάβει πλεόν ότι δεν είναι οι διάδοχοι των Metallica. Το έχουν καταλάβει και αυτοί. Στο In waves οι Trivium βρίσκουν επιτέλους τον εαυτό τους. Βρίσκουν τον ήχο τους και κινούνται άνετα πάνω σε αυτόν. Το τελικό αποτελέσμα είναι ο καλύτερος τους δισκος, ενώ το Built to fall δικεδικεί άνετα τον τίτλο του πιο πιασάρικου τραγουδιού της χρονιάς στον σκληρό ήχο.


04.Kasabian-Velociraptor
Εντάξει δεν είναι η καλύτερη μπάντα του κόσμου όπως πολλές φορές λένε οι ίδιοι, ακολουθώντας το μονοπάτι των προκλητικών δηλώσεων που χάραξαν οι Oasis. Είναι όμως μια μπάντα που καταφέρνει να ακουστεί από όλους ανεξαρτήτως προτιμήσεων και ξέρουν να γράφουν τραγούδια που σου κολλάνε κατευθείαν στο μυαλό. Και στο Velociraptor το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο.



03. Opeth-Heritage
Το Heritage των Opeth είναι ότι πιο κοντινό σε χρονομηχανή. Μας γυρνάει πίσω στα 70’s με τον ταξιδιαρικό του ήχο. Τα σκληρά φωνητικά εξαφανίζονται αλλά αυτό λίγο ενοχλεί τελικά. Οι δαιδαλώδεις συνθέσεις παίρνουν τον πρώτο ρόλο στο δίσκο που είναι σίγουρα ο πιο ατμοσφαιρικός της χρονιάς που τελειώνει. Ακούγεται μόνο με κεριά. Και ας είναι μέρα έξω.


02. Mastodon-The Hunter
Αυτοί οι τύποι θα μας τρελάνουν. Κυκλοφορούν κάθε δύο χρόνια από μια δισκάρα χωρίς να επαναλαμβάνοντια ούτε μία φορά. Στο Hunter δεν φτάνουν στα επίπεδα του Crack the skye αλλα τα πλησιάζουν επικυνδυνα. Πιο μικρά σε διάρκεια τραγούδια. Μεγαλύτερη αμέσοτητα στις συνθέσεις και ένα ατελείωτο rock n roll συναίσθημα από την σημαντικότερη μπάντα των ημερών μας.


01. Foo Fighters-Wasting Light
Ο Dave Grohl είναι μεγάλος μάγκας. Ότι λέει το κάνει. Μας λέει ότι θα βγάλει ένα δίσκο που θα «βρωμάει» γκαράζ και αναλογικό ήχο και το κάνει. Το wasting Light είναι ο καλύτερος και πιο ολοκληρωμένος δίσκος των Foo Fighters. Έχει κάτι για τους μεταλάδες. Έχει κάτι για τους ροκάδες. Έχει κάτι για το alternative. Έχει κάτι για όλους μας. Είναι ο δίσκος της χρονιάς. Τελεία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x