2012 review

Ανασκόπηση 2012: Ιανουάριος

Είναι ο πρώτος μήνας της χρονιάς και όλοι προσδοκούν να έρθουν καλύτερες μέρες από το προηγούμενο έτος. Στην Ελλάδα, πάντως, αρκετοί ήταν αυτοί που θα ήθελαν να τον ξεχάσουν…

Είναι ο πρώτος μήνας της χρονιάς και όλοι προσδοκούν να έρθουν καλύτερες μέρες από το προηγούμενο έτος. Στην Ελλάδα, πάντως, αρκετοί ήταν αυτοί που θα ήθελαν να τον ξεχάσουν…

Τι έγινε τον Ιανουάριο. Φυσικά μεταγραφολογία, παρέλαση ονομάτων και πιθανοί στόχοι ομάδων. Τα περισσότερα ακούστηκαν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος απέκτησε τελικά του Καζίμ-Καζίμ και Ρόι Κάρολ. Ο Παναθηναϊκός χάνει τον Σωτήρη Νίνη, ενώ από στον ΠΑΟΚ παραιτείται από την προεδρία ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με τους Βεϊρίνια και Κοντρέρας να έχουν αποτελέσει παρελθόν. Στην ΑΕΚ το διοικητικό αδιέξοδο συνεχίζεται, ύστερα από την απόσυρση του Βασίλη Ξενιάδη, ως υποψήφιου επενδυτή, με τον μπασκετικό Ολυμπιακό να προχωρά σε δύο μεταγραφές που τον έστειλαν στην κορυφή της Ευρώπης και της Ελλάδας ύστερα από 15 χρόνια.

Ο πρωταθλητής χειμώνα και το «θρίλερ» με Χλεμπ και Καζίμ

Πέρα από τη μεταγραφολογία και τα αρκετά ονόματα που ακούστηκαν, ο Ολυμπιακός είχε και… πρωτάθλημα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με σκορ 1-0 του Ατρόμητου στο Καραϊσκάκη, για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και αναδεικνύονται πρωταθλητές χειμώνα.

Όπως συνηθίζεται σε κάθε μεταγραφική περίοδο, πολλά ήταν τα ονόματα που παρέλασαν για να γίνουν κάτοικοι… Πειραιά. Ψηλά στη λίστα «έπαιζε» ο Κακουτά, ακόμη πιο δυνατά στη συνέχεια ακούστηκε ο Φορμίκα, για να ακολουθήσει ένα μεταμεσονύχτιο «θρίλερ» με τον Αλεξάντερ Χλεμπ, αλλά τους «ερυθρόλευκους» να αποκτούν τους Καζίμ-Καζίμ και Ρόι Κάρολ!

Άλλος ένας υποψήφιος επενδυτής που φεύγει

ΑΕΚ και διοικητικά, βίοι αντίθετοι. Τον Ιανουάριο , η «Ένωση» έφτασε σε ακόμα ένα διοικητικό αδιέξοδο. Ο Βασίλης Ξενιάδης, ο άνθρωπος που υποσχόταν να γίνει ο «σωτήρας» της, σταματά να υπάρχει ως υποψήφιος επενδυτής, σκορπώντας για άλλη μία φορά την απογοήτευση στους φίλους του «Δικεφάλου». Στη συνέχεια, επανέρχεται στο προσκήνιο ο Μιχάλης Τροχανάς, ο οποίος κατέθεσε πρόταση 17 σελίδων για τη «σωτηρία» της «Ένωσης», ζητώντας την επαναδραστηριοποίηση γνωστών επιφανών φίλων της ομάδας. Πρόταση που δεν… εισακούστηκε, όπως φάνηκε στο μέλλον.

Ο Νίνης συμφώνησε με την Πάρμα

Η μεταγραφολογία του Ιανουαρίου ακούστηκε και για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο σε αυτό τον μήνα, το «τριφύλλι» θα έχανε ένα… δικό του παιδί. Ο Σωτήρης Νίνης ήταν έτοιμος για το μεγάλο βήμα της καριέρας του, καθώς συμφώνησε με την ιταλική Πάρμα. Στα αγωνιστικά των «πρασίνων» επικράτησε η χαρμολύπη… Η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα έμεινε εκτός από έναν βασικό στόχο, αυτόν του Κυπέλλου, καθώς θα αποκλειστεί στα πέναλτι από τον Πανιώνιο, ωστόσο στη συνέχεια θα δώσει περισσότερο βάρος στο πρωτάθλημα, φτάνοντας στο +5 από τον «αιώνιο» Ολυμπιακό.

Τα… εμπόδια του ΠΑΟΚ

Τα οικονομικά του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα ο «Δικέφαλος του Βορρά» να αναγκαστεί να βάλει πωλητήριο σε σημαντικούς παίκτες. Πρώτος, άνοιξε την… πόρτα ο Αντελίνο Βεϊρίνια, ο οποίος συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Βόλφσμπουργκ. Η μεταγραφή αυτή θα βάλει στα ταμεία της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη περίπου 4 εκατ. ευρώ, ποσό που ήταν «ανάσα», ενώ παράλληλα το «αντίο» είπε και ο Πάμπλο Κοντρέρας.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου από τον Ατρόμητο. Ωστόσο, το κακό ήταν… διπλό για τον «Δικέφαλο του Βορρά», καθώς εκτός από την απώλεια ενός σημαντικού στόχου, ο Θοδωρής Ζαγοράκης υποβάλει την παραίτησή του από την προεδρία, με τον Ζήση Βρύζα να τον διαδέχεται.

Οι μεταγραφές της… αναμόρφωσης

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός θα κάνει τον Ιανουάριο δύο μεταγραφές που θα τον στείλουν, όπως αποδείχθηκε, στην κορυφή τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδας. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε διαπιστώσει πως η ομάδα του ήθελε ενίσχυση και θα προχωρήσει στις προσθήκες των Τζόι Ντόρσεϊ και Έισι Λο. Οι δύο Αμερικανοί θα… μεταμορφώσουν στη συνέχεια τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στο τέλος της σεζόν θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση της Ευρωλίγκας αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος, ύστερα από 15 χρόνια.

Στα εκτός Ελλάδας

Η Άρσεναλ απέκλεισε τη Λιντς στο FA Cup με σκορ 1-0… Ε, αυτό είναι είδηση; Και όμως είναι, καθώς ο Τιερί Ανρί έρχεται από τον πάγκο –επέστρεψε ως δανεικός από την ομάδα της Νέας Υόρκης- και με δικό του γκολ έδωσε την πρόκριση για τους «κανονιέρηδες».

Στο τένις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επιβεβαίωσε γιατί ήταν το νούμερο «1» στην παγκόσμια κατάταξη, επικρατώντας 3-2 σετ του Ράφαλ Ναδάλ, στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Στα… όχι ευχάριστα

Τον Ιανουάριο σημαντικά πρόσωπα του αθλητισμού, του πολιτισμού, αλλά και της πολιτικής ταξίδεψαν για τη «γειτονιά των αγγέλων». Στις 13 του μήνα αφήνει την τελευταία του πνοή και σε ηλικία 87 ετών, ένας «θρύλος» του τουρκικού ποδοσφαίρου, ο ελληνικής καταγωγής, Λευτέρης Κιουτσούκ-Αντωνιάδης.

Στις 20 Ιανουαρίου, ο πολιτικός κόσμος θρηνεί το χαμό του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στις 25 Ιανουαρίου, αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο και σε ηλικία 77 ετών, ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών, Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x