2012 review

Aνασκόπηση 2012: Φεβρουάριος

Φεβρουάριος! Η τραγωδία στην Αίγυπτο μας κάνει να υποθέσουμε ότι τίποτα δεν θα πάει καλά στον μήνα εκείνο. Κι όμως... Τώρα που το βλέπουμε, τότε ήταν όλα καλύτερα... αν και δίσεκτος.

Σαν να πέρασαν χρόνια, όχι απλώς κάποιοι μήνες.

Μια γρήγορη ματιά στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων έφτανε για να μελαγχολήσουμε για τα όσα ζήσαμε τον Φεβρουάριο του έτους που φεύγει, συγκρίνοντάς τα με τα σημερινά δεδομένα. Ναι, και τότε είχαμε οικονομική κρίση. Και τότε τα προβλήματα ήταν πολλά, αλλά τα αθλητικά δρώμενα ήταν τέτοια που μπορούσαν να μας υποχρεώσουν να τα ξεχάσουμε...

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδιναν πραγματική μάχη για την κατάκτηση του τίτλου με τους πράσινους να έχουν το προβάδισμα και να δείχνουν ικανοί να πανηγυρίσουν. Από την άλλη πλευρά όμως βλέπαμε τους ερυθρόλευκους να αποδεικνύουν σε κάθε παιχνίδι ότι εάν αποβάλουν από μυαλό τους το Europa League, τότε μπορούν να εκμεταλλευθούν το στραβοπάτημα των αντιπάλων τους. Η ΑΕΚ ήλπιζε... Το όνομα του Ντέμη υπήρχε στην καθημερινότητα της ομάδας και μαζί του μια κρυφή πιστή ότι όλα θα πάνε καλά. Στο μπάσκετ... Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς προετοίμαζαν τις δύο καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για την τελική τους μάχη!

Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή...

Τραγωδία στην Αίγυπτο
Ο μήνας αρχίζει με ένα τραγικό περιστατικό. Η Αίγυπτος προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα μετά την πτώση του Μουμπάρακ. Ένα ντέρμπι όμως για το πρωτάθλημα της χώρας, αυτό ανάμεσα στην Αλ Μασρί και την Αλ Αχλί, θα αποτελέσει την απόδειξη πως η κατάσταση στη χώρα είναι έκρυθμη.

Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, φοβούμενοι να δεχθούν αντίποινα για τις εξεγέρσεις που είχαν προηγηθεί απουσιάζουν και τα γήπεδα θυμίζουν ξέφραγα αμπέλια...



Αποτέλεσμα των όσων είδατε παραπάνω; Νεκροί 74 άνθρωποι και περισσότεροι από 1.000 τραυματίες, από τις συγκρούσεις των οπαδών των δύο ομάδων με ρόπαλα, μαχαίρια και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Κι όμως κάνει μεταγραφή
Στα εγχώρια τώρα ο Ολυμπιακός, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο, θα κάνει μεταγραφή. Το όνομά του; Κόλιν Καζίμ Ρίτσαρντς... Ο Ερνέστο Βαλβέρδε πια έχει έναν παίκτη που θα παίζει στο άκρο -εκεί που θα ήθελε να έχει τον Ριέρα- και ελπίζει ότι όλα θα αλλάξουν. Σε συνέντευξη Τύπου δηλώνει... "Σημαντικές οι μεταγραφές των Κάρολ, Καζίμ και Ντιόγκο".

Διπλό του Ολυμπιακού στην Τούμπα
Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός γίνεται το πρόσωπο των ημερών. Ο Τύπος αφιερώνει ρεπορτάζ που όλα καταλήγουν στο εξής... Ίσως να κάνει ντεμπούτο κόντρα στον ΠΑΟΚ. Τεράστιο παιχνίδι. Ο Δικέφαλος του Βορρά περιμένει με το μαχαίρι στα δόντια και ο Παναθηναϊκός παραμονεύει. Ο Μιραλάς όμως χαλάει τα σχέδια όλων. Ο Αμπντούν στο 5ο λεπτό παγώνει την Τούμπα και ο Βέλγος στο 18ο απλώς το επιβεβαιώνει... Ο Ολυμπιακός είναι ζωντανός για τον τίτλο...



Λεβαδειακός και... οικονομικά
Το βάρος μεταφέρεται στον Παναθηναϊκό... Οι πράσινοι μια ημέρα νωρίτερα είχαν γνωρίσει την ήττα 1-0 στη Λειβαδιά και είχαν δει την διαφορά να πέφτει στους δύο βαθμούς.

Στο τριφύλλι όμως τα αγωνιστικά δεν είναι μόνο αυτά που έχουν... ενδιαφέρον. Ο Φερέιρα δεν μπορεί να κάνει κάτι για τα διοικητικά και στην επικαιρότητα σιγά-σιγά αρχίζει να προβάλλεται περισσότερο το οικονομικό πρόβλημα με το financial fair-play να υποχρεώνει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να αρχίζουν να προετοιμάζονται για τις δυσκολίες που έρχονται.

Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου... Ο Γόντικας πηγαίνει στην Παιανία και παρουσιάζει τα προβλήματα, αλλά και πιθανές λύσεις στους παίκτες σε μια προσπάθεια να τους καθησυχάσει. Και φαίνεται να το πετυχαίνει. Κόντρα στην Ξάνθη οι πράσινοι να δυσκολευτούν αλλά θα επιστρέψουν στις νίκες.



Ο νόμος του... Κάρολ
Την ίδια στιγμή στον Ολυμπιακό έχουν το βλέμμα τους στην Ευρώπη... Όσο μπορεί να συγκεντρωθεί το μυαλό κάποιου που προετοιμάζεται να αγωνιστεί σε πολικές συνθήκες. Οι ερυθρόλευκοι όμως τα καταφέρνουν. Ο Φουστέρ σκοράρει, αλλά ο Κάρολ καταφέρνει να του κλέψει την δόξα...



Στον επαναληπτικό ο Κάρολ θα είναι και πάλι ο πρωταγωνιστής. Με... ένα πόδι, καθώς αγωνιζόταν με θλάση, θα κάνει και πάλι το... θαύμα του, θα διατηρήσει το σκορ πρόκρισης και οι ερυθρόλευκοι θα πανηγυρίσουν την πρόκριση στους 16 του Europa League εκεί που θα συναντήσει την Μέταλιστ.



Και τότε υπήρχε ο Τσάκας
Στον Παναθηναϊκό η λύση στα οικονομικά προβλήματα -δεν έρχεται από τον Τσάκα και τον πρίγκιπα που είχε εμφανιστεί- αλλά από ένα δάνειο που αποφασίζουν να πάρουν, με τους Πολέμη και Βγενόπουλο να δείχνουν ότι βγαίνουν μπροστά... Αγωνιστικά; Ο Λέτο νιώθει πόνους στο γόνατό του. Η αρχή του τέλος είχε γίνει.

Στοπ από την Ουντινέζε
Στον ΠΑΟΚ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό το επόμενό στοίχημα είναι τα δύο παιχνίδια με την Ουντινέζε. Ο Δικέφάλος όμως δεν τα καταφέρνει. Δύο ήττες και αποκλεισμός.



Ο Ντέμης φέρνει ελπίδα και... Άραβα
Στην ΑΕΚ το βάρος έχει πέσει στα διοικητικά. Ο Ντέμης Νικολαϊδης κάνει την εμφάνισή του. Ο Ανδρέας Δημητρέλος αναλαμβάνει χρέη προέδρου αλλά η σημασία είναι αλλού... Λύση για να βρεθούν τα χρήματα που χρειάζεται η Ένωση, πουθενά... Τι συζητήσεις, τι συσκέψεις μετόχων, τι τηλεφωνήματα... Δεν αλλάζει τίποτα. Το μόνο θετικό... Ο Νικολαϊδης με προσωπικές κινήσεις καταφέρνει μέσω ενός φίλου του Άραβα, καταφέρνει να πάρει δάνειο δύο εκατ. ευρώ και να δώσει μια ανάσα.

Οι... τουρκοφάγοι συγκρούονται
Στο μπάσκετ τώρα η κόντρα των αιωνίων ανάβει. Ο Ολυμπιακός ανεβαίνει αγωνιστικά. Νικά 83-65 την Εφές και δείχνει τα δόντια του. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη... το βιολί του. Νίκη 77-56 επί της Φενέρ στην Τουρκία και όλοι σκέφτονται άλλο ένα αστέρι.



Στο μεταξύ τους ντέρμπι ο Ολυμπιακός θα είναι ο νικητής. Οι ερυθρόλευκοι επικρατούν 78-77 και βλέπουν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο ακόμη πιο κοντά...



Τίτλος για τη Λίβερπουλ και τον... Γκιγκς
Εκτός της τραγωδίας στην Αίγυπτο, στα θέματα από το εξωτερικό η Λιβερπουλ και ο Γκιγκς συγκεντρώνουν τα βλέμματα. Το Κόπα Άφρικα έχει περάσει με την Ακτή Ελεφαντοστού να κατακτά τον τίτλο, αλλά ο τίτλος που θα αποτελέσει είδηση σε όλη την Ευρώπη -και όχι μόνο- είναι αυτός της Λιβερπουλ.

Οι κόκκινοι μετά από έξι χρόνια χωρίς... γεύση από έναν τίτλο κατακτούν το Λιγκ Καπ. Οι πανηγυρισμοί δεν θα έρθουν εύκολα καθώς η Κάρντιφ θα δυσκολέψει αρκετά το μεγάλο φαβορί του τελικού. Η κανονική διάρκεια θα λήξει 2-2, αλλά στα πέναλτι η Λίβερπουλ θα πάρει τη νίκη με 3-2.

Την ίδια ημέρα, 26 Φεβρουαρίου, ο Ράιαν Γκιγκς θα ενισχύσει τον... μύθο του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το παιχνίδι κόντρασ στη Νόριτς (θα σκοράρει κιόλας) θα είναι το 600ο με τα χρώματα των κόκκινων διαβόλων. Έτσι ο Γκίγκσι θα περάσει στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας μετά τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (759 παιχνίδια) και τον Μπιλ Φόουλκς (688 παιχνίδια).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x