2012 review

Grand Prix από τα λίγα…

Το grand prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής έκλεψε την παράσταση τη φετινή σεζόν.

Λίγο πριν το 2012 μας αφήσει το www.sport-fm.gr προσπαθεί να επιλέξει το πιο εντυπωσιακό γκραν πρι του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1.

Ωστόσο, η αναζήτηση του πιο... έντονου και θεαματικού αγώνα μιας σεζόν που είχε εφτά διαφορετικούς νικητές στα πρώτα εφτά γκραν πρι δεν είναι και η πιο εύκολη εργασία.

Μπορεί να φταίει ότι μας είχαν λείψει τα γκραν πρι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, μπορεί να φταίει η σχεδίαση της πίστας, ίσως και η τηλεοπτική μετάδοση ήταν ό,τι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, μπορεί απλά να θεωρηθούμε προκατειλημμένοι, αλλά ο αγώνας στην ολοκαίνουρια πίστα "Circuit Of the Americas" ήταν ο πιο εντυπωσιακός της χρονιάς.



O 19ος γύρος του φετινού πρωταθλήματος τα είχε όλα! Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά όμως... Ο διάσημος Γερμανός σχεδιαστής, Χέρμαν Τίλκ, έκανε και πάλι το θαύμα του, μόνο που αυτή τη φορά ξεπέρασε τις προσδοκίες και του πιο απαιτητικού θεατή.

Οι 20 στροφές σε... χορταίνουν θέαμα και πως να μην συμβαίνει αυτό όταν βλέπεις τα μονοθέσια να περνούν με ταχύτητα πάνω από 250χλμ την ώρα στις έξι από αυτές.

Ωστόσο, για να γίνει ένα γκραν πρι εντυπωσιακό πέρα από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πίστας, χρειάζονται και τα... τσαλίμια των πιλότων.



Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής φιλοξένησαν τον προτελευταίο γύρο της σεζόν, στον οποίο η Red Bull πανηγύρισε τον τρίτο της διαδοχικό τίτλο στους Κατασκευαστές.

Την ώρα που οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο έδιναν τη δική τους μάχη για το πρωτάθλημα, ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη σε έναν αγώνα με πολλές προσπεράσεις, κομβικές εγκαταλείψεις (Μαρκ Γουέμπερ), αλλά και ίντριγκες (η Ferrari έσπασε τη σφραγίδα του κιβωτίου ταχυτήτων του μονοθεσίου του Φελίπε Μάσα για να εκκινήσει ο Αλόνσο από την καθαρή πλευρά της πίστας).



Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις επικές μάχες των Φέτελ-Χάμιλτον και των Αλόνσο- Ραϊκόνεν, μας αφήνουν να περιμένουμε με ανυπομονησία την έναρξη του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1…



Επιμέλεια: Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x