2012 review

Σεπτέμβριος: Άλλοι δικαιώθηκαν και άλλοι ακόμα… περιμένουν

Ο Σεπτέμβριος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μήνας της δικαίωσης καθώς το γεγονός που ξεχωρίζει είναι η δικαίωση των οικογενειών των 96 θυμάτων του "Χίλσμπορο".

Μία «συγγνώμη» που άργησε 23 χρόνια

Στις 12 Σεπτεμβρίου και μετά από μία ενδελεχή έρευνα, αποδόθηκε δικαιοσύνη για τα 96 θύματα της τραγικής εκείνης ημέρας στο "Χίλσμπορο". Ο Ντέιβιντ Κάμερον ζήτησε συγγνώμη στο κοινοβούλιο, η «Sun» δια στόματος του Κέλβιν Μακένζι που ήταν διευθυντής το 1989 και έφερε την ευθύνη για το πρωτοσέλιδο «The real truth» το οποίο επί της ουσίας έριχνε το… φταίξιμο στα ίδια τα θύματα, απολογήθηκε και οι οπαδοί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» λίγες μέρες αργότερα (23/9) τίμησαν τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Τα «έσκασε» η Ζενίτ αλλά…

Αναμφίβολα το παραπάνω ήταν το πιο σημαντικό γεγονός του μήνα. Ενός μήνα που ξεκίνησε με την Ζενίτ (3/9) να σοκάρει την… πιάτσα που μέχρι εκείνη την στιγμή κινούνταν σε επίπεδα λιτότητας, αγοράζοντας τον Χουλκ έναντι 40 εκατ. ευρώ ενώ συνολικά σπατάλησε περίπου 100 εκατ. την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Α, Ακόμα η ρωσική ομάδα περιμένει να δικαιωθεί για την κίνησή της…

Πενθεί ο μπασκετικός Άρης και όχι μόνο

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο Άρης αλλά και ο ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ, πενθεί για τον θάνατο του Ανέστη Πεταλίδη. Ο πατριάρχης του μπασκετικού Άρη που είχε συνδέσει το όνομά του σχεδόν με κάθε δυνατό τρόπο με την ομάδα των «κίτρινων», αφού υπήρξε καλαθοσφαιριστής, προπονητής και παράγοντας, «έφυγε» σε ηλικία 83 ετών.

Ο Φέργκιουσον των ρεκόρ

Ξεχωρίζει για την Γιουνάιτεντ αλλά και το αγγλικό ποδόσφαιρο συνολικά, η συμπλήρωση 1000 αγώνων στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων» του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, κόντρα στην Σαουθάμπτον στις 2 του μήνα. Ρεκόρ το οποίο πιθανότατα (αν και μεγάλες κουβέντες δεν πρέπει να λέμε) δεν θα καταρριφθεί ποτέ…

Και κάτι από τα δικά μας…

Επιστροφή στα δικά μας… Στις 15 Σεπτεμβρίου, ο Παναθηναϊκός, του Φερέιρα ακόμα, γνωρίζει την ήττα με σκορ 1-0 από τον Πανθρακικό για την Σούπερ Λίγκα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία όμως και έγινε αφορμή για πολύ περισσότερη κουβέντα είναι ότι ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος για την ομάδα της Κομοτηνής, ήταν ο πρώην «πράσινος», Δημήτρης Παπαδόπουλος που επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

Το κλείσιμο ουσιαστικά του μήνα, βρίσκει την ΑΕΚ (29/9) να χάνει από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και κάπως έτσι να ξεχειλίζει το ποτήρι για τον Βαγγέλη Βλάχο. Ο Έλληνας τεχνικός παρά την στήριξη από τον Θωμά Μαύρο (στην συνέχεια αποχώρησε και αυτός από τα διοικητικά της ομάδας), απομακρύνεται από τον πάγκο της Ένωσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x