2012 review

Οκτώβριος: Ο μήνας της αποκαθήλωσης

Όχι ποδόσφαιρο, ούτε μπάσκετ, ούτε καν στίβος… Το γεγονός του Οκτωβρίου του 2012 ήρθε από το χώρο της ποδηλασίας.

Όχι ποδόσφαιρο, ούτε μπάσκετ, ούτε καν στίβος… Το γεγονός του Οκτωβρίου του 2012 ήρθε από το χώρο της ποδηλασίας.

Ο Λανς Άρμστρονγκ κατέθεσε τα όπλα στη δικαστική του μάχη με την υπηρεσία καταπολέμησης ντόπινγκ των ΗΠΑ αποδεχόμενος ουσιαστικά τις κατηγορίες για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Δια βίου αποκλεισμός και αφαίρεση όλων των τίτλων του ήταν τα επακόλουθα της απόφασης της διεθνούς ομοσπονδίας ποδηλασίας. Ξάφνου το είδωλο του Αμερικανού υπεράνθρωπου, που κατάφερε να κατακτήσει επτά φορές τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, αλλά και να νικήσει τον καρκίνο, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.



Ο μήνας ξεκινά επεισοδιακά. Στον απόηχο της απόλυσης του Βαγγέλη Βλάχου από τον πάγκο της ΑΕΚ, ο Θωμάς Μαύρος παραιτείται από την προεδρία με δριμύ κατηγορώ για λήψη αποφάσεων ερήμην του. Ο χαρακτηρισμός «Τζορτζ Μπεστ των Σπάτων» για τον Ανδρέα Δημητρέλο κλέβει την παράσταση.



Λίγες μέρες μετά, ο Παναθηναϊκός περνά από την Ξάνθη με 2-1 με δύο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο μεσοεπιθετικός του «τριφυλλιού» ξεσπά στον πανηγυρισμό του κατά των επικριτών της… κώμης του.



Το… χάος στην ΑΕΚ (που στο μεταξύ και μετά το «όχι» του… πνευματικού του Άγγελου Αναστασιάδη έχει προσλάβει τον Έβαλντ Λίνεν) συνεχίζεται, με τον Βασίλη Τσιάρτα να φιλοξενείται για δύο ώρες στο στούντιο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και να μιλά για… δύο ΑΕΚ, η μία εκ των οποίων «… διοικείτο από μια καφετέρια και της προτείνονταν παίκτες από… ταξιτζήδες». Η απάντηση έρχεται μέσω της ίδιας συχνότητας από τον Θωμά Μαύρο. «Έχει ψυχολογικά ο Τσιάρτας», τονίζει.



Την ώρα που στον Παναθηναϊκό ασχολούνται με… τρίχες και στην ΑΕΚ «τρώγονται», ο Ολυμπιακός πετυχαίνει τη νίκη που τον διατηρεί ζωντανό στην Ευρώπη. Ο Αμπντούν κλέβει και σερβίρει στον Μήτρογλου που πετυχαίνει στο 91’ το γκολ της μεγάλης νίκης επί της Μονπελιέ στη Γαλλία (1-2). Παράλληλα και το 100ο του Ολυμπιακού στο Champions League.


Montpellier 1-2 Olympiakos από anythingtoday

Στον μπασκετικό Ολυμπιακό τα πράγματα δεν εξελίσσονται καλά. Η συντριβή στο ΣΕΦ από τη Ζαλγκίρις προκαλεί κλυδωνισμούς. Ο Τζόι Ντόρσεϊ φεύγει μαινόμενος από το ΣΕΦ κατηγορώντας μέσω Facebook πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην ομάδα και λίγες μέρες μετά αποδεσμεύεται.

Πάντως η Εθνική δεν παρεκκλίνει από την πορεία της προς τη Βραζιλία. Το 0-0 του «Καραϊσκάκη» με τη Βοσνία φέρνει παγωμάρα, αλλά ο συνδυασμός σθένους και τύχης φέρνει το θρίαμβο στη Σλοβακία (0-1) με σκόρερ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.



Οι Γερμανοί μαθαίνουν από την… ανάποδη πως υπάρχουν κι άλλοι λαοί που δεν καταθέτουν τα όπλα. Προηγούνται 4-0 της Σουηδίας στο Βερολίνο για τα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά ισοφαρίζονται σε 4-4. Η Άνγκελα Μέρκελ στην εξέδρα δεν μπορεί να το πιστέψει…



Ο Σπύρος Γιαννιώτης παίρνει ρεβάνς από τον εαυτό του κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο στη… μαραθώνια κολύμβηση, ο Σεμπαστιάν Λεμπ πανηγυρίζει τον ένατο (και τελευταίο καθώς αποχωρεί) τίτλο του δύο γύρους πριν την ολοκλήρωση του WRC, ενώ ο Χόρχε Λορένθο ρίχνει τη σκόνη του στους υπόλοιπους στο Moto GP φτάνοντας στην κορυφή για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x