Μουσική

Eurovision 2024: Καταγγελία εις βάρος του εκπροσώπου της Ολλανδίας

Την ώρα που φουντώνουν οι φήμες σχετικά με το συμβάν που δεν επέτρεψε στον εκπρόσωπο της Ολλανδίας να συμμετάσχει στη χθεσινή πρόβα, εκτιμάται πως εντός της ημέρας θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση.

Σε θρίλερ εκτυλίσσεται η εμφάνιση του Τζουστ Κλάιν, εκπροσώπου της ολλανδικής συμμετοχής, στον αποψινό τελικό της Eurovision, ο οποίος διεξάγεται στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ο Ολλανδός εκπρόσωπος, με το τραγούδι «Europapa», δεν εμφανίστηκε στη δεύτερη πρόβα τζενεράλε στο Μάλμε της Σουηδίας, χθες, λόγω ενός αδιευκρίνιστου συμβάντος.

Η Daily Mail έγραψε πως ο ίδιος προσπάθησε να μαγνητοσκοπήσει κρυφά την ισραηλινή συμμετοχή. Φωτογράφος προσπάθησε να τον απομακρύνει και ο Κλάιν τού επιτέθηκε.

Σήμερα, η ολλανδική ιστοσελίδα «Nos» υποστηρίζει πως έχει γίνει επίσημη καταγγελία στη σουηδική αστυνομία, καθώς μια γυναίκα υπάλληλος κατήγγειλε ότι απειλήθηκε από τον Τζουστ Κλάιν. Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης, ενώ η καταγγελία υποβλήθηκε την Παρασκευή.

Η υπόθεση έχει φτάσει στον εισαγγελέα, όμως η διευθέτησή της σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες. Δεν είναι σαφές αν η καταγγελία εις βάρος του θα παίξει κάποιο ρόλο στη συμμετοχή του στον αποψινό τελικό, η οποία κρίνεται αμφίβολη.

Από την πλευρά της, η EBU ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Αυτή τη στιγμή διερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά στον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δε θα κάνει πρόβες μέχρι νεωτέρας. Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια αυτή τη στιγμή και θα ενημερώσουμε σε εύθετο χρόνο».

Ο εθνικός τηλεοπτικός σταθμός της Σουηδίας, SVT, ανέφερε ότι έλαβε πληροφορίες που έλεγαν ότι «υπήρξε σωματική αντιπαράθεση μεταξύ του καλλιτέχνη και ενός φωτογράφου». Ωστόσο, ο ισχυρισμός δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Η EBU δεν έχει ανακοινώσει ακόμα αν ο Κλάιν θα εμφανιστεί σήμερα στον μεγάλο τελικό της Eurovision.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x