Κινηματογράφος

Άλεκ Μπάλντουιν: Θα αποσυρθούν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία, δηλώνουν οι δικηγόροι του

Ο ηθοποιός πυροβόλησε την Χαλίνα Χάτσινς στο στήθος την ώρα της πρόβας για μια σκηνή. Μαζί τους στο σημείο βρισκόταν και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζόελ Σόουζα, ο οποίος τραυματίστηκε.

Οι εισαγγελείς αναμένεται να αποσύρουν τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά του Άλεκ Μπάλντουιν για τον θάνατο της κινηματογραφίστριας της ταινίας «Rust», Χάλινα Χάτσινς.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την απόφαση και ενθαρρύνουμε μια σωστή έρευνα για τα γεγονότα και τις συνθήκες αυτού του τραγικού ατυχήματος», δήλωσαν οι δικηγόροι, Λουκ Νίκας και Άλεξ Σπίρο. Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες και κατά της της οπλοποιού που γέμισε το όπλο του Μπάλντγουιν. Η υπόθεση εναντίον της αναμένεται να προχωρήσει.

Η προκαταρκτική ακρόαση είχε προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου, κατά την οποία οι ειδικοί εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν μάρτυρες για να αποδείξουν ότι υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να προχωρήσουν σε δίκη.

Ο Μπάλντουιν, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο -ακόμα ανολοκλήρωτο- γουέστερν φιλμ και παράλληλα συμμετείχε στην παραγωγή, κατηγορήθηκε για τον πυροβολισμό της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς η οποία σκοτώθηκε στο πλατό.

Ο ηθοποιός την πυροβόλησε στο στήθος την ώρα της πρόβας για μια σκηνή. Μαζί τους στο σημείο βρισκόταν και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζόελ Σόουζα, ο οποίος τραυματίστηκε.

Σε βάρος τού ηθοποιού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια – ωστόσο, η εισαγγελία του Νέου Μεξικού υποβάθμισε τις κατηγορίες της οπλοφορίας που τον βαρύνουν κι, ως εκ τούτου, ο ηθοποιός αντιμετώπιζε μικρότερη ποινή φυλάκισης.

Πηγή: Η Καθημερινή

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x