Κινηματογράφος

Πέθανε η οσκαρική ηθοποιός Glenda Jackson

Είχε διατελέσει βουλευτής των Εργατικών από το 1992 έως το 2015

Πέθανε έπειτα από σύντομη ασθένεια σε ηλικία 87 ετών η βραβευμένη δύο φορές με βραβείο Όσκαρ ηθοποιός Glenda Jackson, σύμφωνα με ανακοίνωση του ατζέντη της.

Η Τζάκσον άφησε την τελευταία της πνοή στο σπίτι της, στο Μπλάκχηθ, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

«Η Γκλέντα Τζάκσον, δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και πολιτικός, πέθανε ειρηνικά στο σπίτι της στο Blackheath του Λονδίνου, σήμερα το πρωί μετά από μια σύντομη ασθένεια έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της» δήλωσε ο ατζέντης της, Lionel Larner.

H Γκλέντα Τζάκσον έγινε διεθνής σταρ τη δεκαετία του 1970, κερδίζοντας Όσκαρ για το Women in Love και το A Touch of Class, ενώ ήταν υποψήφια και για άλλα δύο Όσκαρ. Πρωταγωνίστησε επίσης ως βασίλισσα Ελισάβετ Α στο δράμα του BBC Elizabeth R.



Η πολιτική ήταν πάντα σημαντική και έτσι το 1992 μπήκε στη Βουλή των Κοινοτήτων ως βουλευτής των Εργατικών. Το 1997 διορίστηκε υφυπουργός στην Κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ με αρμοδιότητα το Δίκτυο Μεταφορών του Λονδίνου.

Αργότερα επέστρεψε στην οθόνη, κερδίζοντας ένα Bafta για τον ρόλο της στο τηλεοπτικό δράμα Elizabeth Is Missing το 2020. Πρόσφατα είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα του The Great Escaper στο οποίο συμπρωταγωνιστούσε με τον Michael Caine.

Η Τζάκσον που είχε από μικρή το μικρόβιο της υποκριτικής, εντάχθηκε σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα έφηβη ακόμη. Κέρδισε υποτροφία για τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών (Rada) στο Λονδίνο και εντάχθηκε στη Royal Shakespeare Company το 1963.

Κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία Women in Love του σκηνοθέτη Ken Russell. Το δεύτερο Όσκαρ της ήρθε τρία χρόνια αργότερα για το A Touch of Class, μια ρομαντική κωμωδία στην οποία υποδύθηκε τη σχεδιάστρια μόδας που είχε εμπλακεί σε έναν καταστροφικό έρωτα με έναν Αμερικανό επιχειρηματία.

Ωστόσο, δεν παρευρέθηκε σε καμία τελετή, λέγοντας ότι ήταν απασχολημένη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x