Nικόλας Ακτύπης

Η χαώδης διαφορά Παναθηναϊκού και Άρη καλύπτεται από την τεράστια ατάκα του Πρίφτη

Μέσα σε λίγες λέξεις ο τεχνικός του Άρη, Δημήτρης Πρίφτης, περιέγραψε τη χαώδη διαφορά που χωρίζει την ομάδα του από τον Παναθηναϊκό, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει το Κύπελλο μπάσκετ.

Πριν λίγες μέρες σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος περιέγραψε τον τελικό μεταξύ Παναθηναϊκού Superfoods και Άρη ως μια μάχη μεταξύ του παντοκράτορα και του αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ. Προσέγγιση που δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα αν κάποιος βάλει κάτω την επίδραση και τη συνεισφορά των δύο συλλόγων στο άθλημα.

Γράφει ο Νικόλας Ακτύπης

Τώρα έρχεται μια δήλωση από τον προπονητή των «κίτρινων» να καταδείξει και τη σύγκρουση δύο κόσμων που θα λάβει χώρα στο παρκέ του «Nick Galis Hall» το Σάββατο.

Έχοντας ακούσει τις τοποθετήσεις των Τσάβι Πασκουάλ και Νικ Καλάθη μερικά λεπτά νωρίτερα, ο Δημήτρης Πρίφτης διατύπωσε το προφανές, παίρνοντας από αυτούς τη σκυτάλη. «Για εκείνους είναι ο πρώτος τελικός της σεζόν, για πολλούς από μας ίσως ο πρώτος της καριέρας μας», είπε ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ενώ δίχως καμιά διάθεση να μειώσει κανείς το ρόστερ του Άρη, θα μπορούσε να προσθέσει «και μπορεί ο τελευταίος».

Είναι πολύ πιθανό σε αυτό το σημείο να προσπαθήσει ο Έλληνας προπονητής να δομήσει το ψυχολογικό μέρος της προετοιμασίας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Για κάποια από τα παιδιά του Άρη, ίσως αυτό είναι το παιχνίδι της καριέρας τους, το ματς της ζωής τους. Με την ελπίδα πως στο ενδεχόμενο που αυτό είναι νικηφόρο, θα ανοίξει το δρόμο για ένα νέο, ενδοξότερο κεφάλαιο. Εκεί που έχουν συνηθίσει να βλέπουν τα ονόματά τους αρκετοί από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι προφανώς θα πρέπει να μην πέσουν στην παγίδα που δημιουργεί η αίσθηση ανωτερότητας του φαβορί.

Πολύ ορθά η διοίκηση των «πράσινων» συμφώνησε στο να διεξαχθεί η αναμέτρηση στην έδρα του αντιπάλου. Οι περισσότεροι συμφώνησαν πως πρόκειται για κίνηση που εκφράζει ανωτερότητα, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για μια εκ του ασφαλούς τοποθέτηση, αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι τέτοια που η έκπληξη δύσκολα θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Αυτό βέβαια θα φανεί στο παρκέ το Σάββατο. Εκείνο που κέρδισε ο Παναθηναϊκός ήδη είναι να νιώσει καλύτερα στο πετσί του την ένταση και τη σημασία ενός τελικού, που δεν παύει να κρίνει έναν τίτλο όσο κι αν οι… haters αποκαλούν «κυπελλάκι» αλλά πολλοί θα ήθελαν να το διεκδικούν. Το ταξίδι στη Θεσσαλονίκη και η επίγνωση του ότι παίζει ουσιαστικά εκτός έδρας, είναι στοιχεία που μάλλον λειτουργούν υπέρ του τριφυλλιού με την έννοια της εγρήγορσης και της συσπείρωσης και προσδίδουν επιπλέον κίνητρο στους παίκτες, που δύσκολα θα το είχαν αν το ματς φιλοξενούταν οπουδήποτε αλλού.

Όσο για τον Άρη, δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον κίνητρο. Εφόσον οι παίκτες του διαχειριστούν και φιλτράρουν σωστά τα λόγια του Πρίφτη στη συνέντευξη Τύπου, είναι δεδομένο πως θα μπουν με το «μαχαίρι στο στόμα», γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες για να δούμε ένα όσο το δυνατόν πιο αμφίρροπο και ενδιαφέρον παιχνίδι. Φαβορί φυσικά και υπάρχει. Φοράει πράσινα και μένει να φανεί αν θα επιβεβαιώσει ή όχι τον τίτλο που τον συνοδεύει. Η ιστορία έχει γεμίσει από περιπτώσεις που το έχει καταφέρει, αλλά διατηρεί κι ένα μικρό... κομμάτι της με στιγμές δόξας του αουτσάιντερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x