sport-fm.gr ΘΕΜΑ

O «βασιλιάς» της Βραζιλίας (και του ποδοσφαίρου)

Ο Πελέ, ο άνθρωπος ρεκόρ, μετέφερε το ποδόσφαιρο σε άλλη διάσταση.

Ο Πελέ, ή αλλιώς Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, έχει ανακηρυχθεί από τη FIFA ως ο «ποδοσφαιριστής του αιώνα» και έχει σημειώσει επιδόσεις που ζαλίζουν.

Είναι γνωστός για την άριστη ντρίμπλα και πάσα του, την εξαιρετική του ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι, αλλά και τη μεγάλη του έφεση στο σκοράρισμα. Συνολικά σκόραρε 1.281 γκολ σε 1.363 αγώνες!

Το άστρο του με την εθνική Βραζιλίας έλαμψε το 1958 όταν σε ηλικία 17 ετών κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σουηδία, βρίσκοντας δίχτυα έξι φορές, αν και έπαιξε σε μόλις τέσσερα παιχνίδια!



Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει κατακτήσει τρία Μουντιάλ και έχει πετύχει 77 γκολ σε 92 εμφανίσεις με τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας την οποία φόρεσε από το 1957 ως το το 1971!

Το 1970 στα γήπεδα του Μεξικού ο Πελέ θα σκοράρει και στον τελικό κόντρα στην Ιταλία στη νίκη με 4-1. Συνολικά, τότε, σημείωσε 4 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ.

Τα 40 επίσημα τρόπαια που έχει κατακτήσει, τον κάνουν τον παίκτη με τους περισσότερους τίτλους καριέρας στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x