Γενικά

Pikes Peak, ιδού το τέρας του Λεμπ!

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του Peugeot 208 T16 με το οποίο ο Λεμπ θα κυνηγήσει να καταρρίψει το ρεκόρ στο Pikes Peak!

Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του Peugeot 208 T16 με το οποίο ο Λεμπ θα κυνηγήσει να καταρρίψει το ρεκόρ στο Pikes Peak! To αγωνιστικό που θα τρέξει στις 30 Ιουνίου ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από την «πολεμική» εμφάνιση του αμαξώματος με τα αεροδυναμικά βοηθήματα και την τεράστια πίσω αεροτομή που θυμίζει το Peugeot 908 (διάσημο από τις 23 Ώρες του Le Mans στο παρελθόν).

Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία εικάζεται πως το 208 Τ16 Pikes Peak θα εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα που θα αποδίδει περίπου 800 ίππους αλλά από την εκκίνηση στα 2.800 μέτρα μέχρι τον τερματισμό στα 4.300 μέτρα η απόδοση του μοτέρ μειώνεται στους περίπου 560 ίππους λόγω της μειωμένης περιεκτικότητας του αέρα σε οξυγόνο.

Γνωστός και ως «Αγώνας προς τα Σύννεφα» (από την ελεύθερη απόδοση του Race to the Clouds), η ανάβαση του Pikes Peak είναι μία από τις διασημότερες του πλανήτη λόγω του βαθμού δυσκολίας αλλά και το υψόμετρο καθώς η απόδοση των αγωνιστικών πρέπει να αντεπεξέλθει στην έλλειψη της περιεκτικότητας του οξυγόνου στην ατμόσφαιρα. Ο αγώνας πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Κολοράντο των ΗΠΑ ενώ η συνολική διαδρομή έχει μήκος 20 χλμ. με τους αγωνιζόμενους να στρίβουν για 156 φορές. Περισσότερα - πηγή: caroto.gr

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x