Media

Formula 1:Grand Prix Ισπανίας

Μετά τις πρώτες τέσσερις μάχες επί ασιατικού εδάφους, η Formula 1, την Κυριακή 10 Μαΐου έρχεται στην Ευρώπη.

Μετά τις πρώτες τέσσερις μάχες επί ασιατικού εδάφους, η Formula 1, την Κυριακή 10 Μαΐου έρχεται στην Ευρώπη. Από το νυχτερινό σκηνικό και τους προβολείς στο Μπαχρέιν, περνάμε στον καυτό ιβηρικό ήλιο και το «δεύτερο μέρος» της σεζόν αρχίζει με το Grand Prix Ισπανίας.

Μπορεί στην Καταλονία οι ταυρομαχίες να είναι απαγορευμένες, αλλά το σιρκουί του Μονμελό θα μετατραπεί σε αρένα για να φιλοξενήσει τις προσπάθειες των κορυφαίων οδηγών του κόσμου. Ένα πεδίο μάχης γνώριμο σε όλους, καθώς εκεί παραδοσιακά πραγματοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξης. Πρόκειται για μία αγωνιστική διαδρομή με ιδιαιτερότητες και το προσπέρασμα δεν είναι εύκολη υπόθεση, πράγμα που καθιστά, ενδεχομένως, καθοριστική τη μάχη της pole position. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως τα τελευταία 24 χρόνια, συνολικά 17 φορές ο κάτοχός της ήταν και ο νικητής του αγώνα.

Πέρυσι σε αυτή τη θέση ήταν ο Lewis Hamilton, που ηγείται και φέτος της προσπάθειας της Mercedes. Η Ferrari καταδιώκει τα «ασημί βέλη» και σε κάθε αγώνα είναι έτοιμη να αρπάξει κάθε ευκαιρία. Ενδιαφέρον, βέβαια, θα έχει και η προσπάθεια του τοπικού ήρωα Fernando Alonso, που με τις κερκίδες κατάμεστες, θα επιδιώξει να κερδίσει τους πρώτους βαθμούς του για το φετινό Grand Prix.

Η ζωντανή μετάδοση του αγώνα θα ξεκινήσει στις 15:00 (Alpha) , με τον Πάνο Σεϊτανίδη στην περιγραφή και τον οδηγό αγώνων Σταμάτη Κατσίμη στο σχολιασμό. Μαζί τους, ακόμη, η Αριάδνη Γερασιμίδου και ο Κώστας Μπιτσικώκος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x