Media

Αβέβαιο το μέλλον των ελληνικών σειρών του Mega

«Βόμβα» έτοιμη να σκάσει αν δεν βρεθεί μια ουσιαστική λύση θυμίζει η οικονομική κατάσταση του Mega σε ότι αφορά τη ροή πληρωμών προς τους προμηθευτές προγράμματος της prime time ζώνης του καναλιού.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Real News”, μπορεί το κανάλι να εξυπηρετεί στο ακέραιο τις εσωτερικές ανάγκες λειτουργίας του (καταβάλλονται κανονικά και στην ώρα τους οι μισθοί των εργαζομένων του σταθμού), αλλά οι οφειλές εκατομμυρίων προς τις εταιρείες παραγωγής εξελίσσονται σε νάρκη, ικανή να τινάξει το πρόγραμμα στον αέρα. Μετά τη διακοπή των γυρισμάτων σε δύο σειρές λόγω της μη καταβολής δεδουλευμένων στους συντελεστές, το αδιέξοδο άρθηκε προσωρινά στην καθημερινή σειρά «Δικαίωση» μετά την πληρωμή ποσών έναντι την περασμένη Τετάρτη.

Κατόπιν αυτού, οι συντελεστές σε μια ένδειξη καλής θέλησης δέχτηκαν να επιστρέψουν στα πλατό και τα γυρίσματα ξεκίνησαν και πάλι την Πέμπτη, με στόχο η καθημερινή σειρά να επανέλθει στην prime time του Mega τη Δευτέρα 27 Απριλίου και έπειτα από διάλειμμα συνολικά τριών εβδομάδων. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι η λύση που δόθηκε στη «Δικαίωση» από την εταιρεία παραγωγής «Άνωση» ήταν ‘οριακή’, ίσα-ίσα δηλαδή για να αρθεί το εμπάργκο και ότι το πρόβλημα θα επανεμφανιστεί εάν δεν αποκατασταθεί σύντομα η ροή καταβολής μισθών.

Τι γίνεται με τις σειρές «Μάνα Χ ουρανού» και «Κάτω Παρτάλι»
Την ίδια ώρα παραμένει το αδιέξοδο στην κωμική σειρά «Μάνα Χ ουρανού» (της εταιρείας On Noir) που τελεί ακόμα σε διακοπή γυρισμάτων χωρίς να έχει διευκρινιστεί πότε και αν θα επέλθει λύση, ενώ τα γυρίσματα στο «Κάτω Παρτάλι» που έχει στοκ επεισοδίων μετατίθενται για λίγο αργότερα, ώστε αντίστοιχα να πάνε πιο μετά και οι πληρωμές.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διευθυντής προγράμματος Λοΐζος Ξενόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τις οικονομικές υπηρεσίες του καναλιού, λέγοντας ότι τα χέρια του είναι δεμένα αν δεν ικανοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις προς τις εταιρείες παραγωγής που παρέχουν πρόγραμμα στον σταθμό.

Η ανάγκη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega εμφανίζεται και πάλι με τη μορφή του επείγοντος, χωρίς όμως να διαφαίνεται στον ορίζοντα άμεση λύση. Οι συζητήσεις ανάμεσα στους μεγαλομετόχους προχωρούν με βήμα σημειωτόν και κολλάνε πάντα στο ίδιο σημείο. Ο γόρδιος δεσμός είναι δισεπίλυτος, καθώς αν τελικά βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται όσοι προθυμοποιούνται να καλύψουν και τα ποσά αυτών που αρνούνται να συνεισφέρουν, θα επέλθει αλλαγή και στη μετοχική σύνθεση του καναλιού.

Πηγή: Real News

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x