Media

«Ζω καλύτερα»: Φάκελος παχυσαρκία

Με το θέμα της παχυσαρκίας θα ασχοληθεί η εκπομπή «Ζω καλύτερα» με την Ζέτα Δούκα και τον Τάσο Παπαλαζάρου στο αυριανό επεισόδιο (5/9) που θα μεταδοθεί στις 14.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η παχυσαρκία αποτελεί ένα σημαντικό αισθητικό, κοινωνικό και κυρίως ιατρικό πρόβλημα που δυστυχώς παρουσιάζει αυξανόμενους ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες. Υπολογίζεται ότι στην Αμερική γίνονται πάνω από 350.000 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως που αποσκοπούν στην απώλεια σωματικού βάρους (καλούνται βαριατρικές επεμβάσεις), το 65% των παχύσαρκων έχουν προβλήματα υγείας , ενώ εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στην Ελλάδα πεθαίνουν 7.000 άτομα από αίτια που συνδέονται με την παχυσαρκία.

Οι βαριατρικές επεμβάσεις για μείωση του σωματικού βάρους μπορεί να προσφέρουν σημαντικές λύσεις ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα για την αναίμακτη απώλεια βάρους. Οι επιστήμονες Χαρίλαος Πάππης, διευθυντής χειρουργικής κλινικής , πρόεδρος ελληνικής χειρουργικής εταιρίας παχυσαρκίας και ο Στρατής Γαβριήλ , πλαστικός χειρουργός συζητούν για το πρόβλημα και τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις.

Στη συνέχεια η εκπομπή ασχολείται με την πλαστική χειρουργική για αισθητικούς λόγους. Τι είναι το lifting με απορροφήσιμα νήματα?
Ποια είναι η νέα μέθοδος πλαστικής χειρουργικής που εφαρμόζεται πλέον στις περισσότερες χώρες του κόσμου?

«Ζω καλύτερα» εκπομπή υγείας με παρουσιαστές την ηθοποιό Ζέτα Δούκα και τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Τάσο Παπαλαζάρου κάθε Σάββατο στις 14.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x