Stories

Μπόρνμουθ: Πέμπτη φορά στην ιστορία της Premier League που ομάδα επιστρέφει από το 3-0

Σε μία ξεχωριστή λίστα μαζί με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιντς, Γουλβς και Γουίμπλεντον μπήκε η Μπόρνμουθ μετά τον θρίαμβο κόντρα την Λούτον

Μια μνημειώδη ανατροπή πραγματοποίησε η Μπόρνμουθ στο χθεσινοβραδινό αγώνα κόντρα στην Λούτον, επιστρέφοντας από το 3-0 και έγινε η πέμπτη ομάδα που το καταφέρνει στην ιστορία της Premier League και, παράλληλα, η τρίτη που το καταφέρνει σκοράροντας μόνο στο δεύτερο ημίχρονο.

Σολάνκε, Ζαμπάρνι και Σεμένιο υπέγραψαν το ιστορικό comeback για το 4-3, 21 χρόνια μετά την τελευταία φορά που ομάδα επέστρεψε από το 3-0. Με την νίκη αυτή, τα «κεράσια» ξέφυγαν ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη αφού βρίσκονται πλέον 14 πόντους μακριά από την 18η θέση.



«Είναι εξωπραγματικό. Είναι επίτευγμα για μένα μόνο και μόνο που παίζω στην Premier League, οπότε το να πετύχω ένα νικητήριο γκολ για την ομάδα, με κάνει πραγματικά χαρούμενο», δήλωσε ο Σεμένιο που πέτυχε το τρίτο και το τέταρτο γκολ για την Μπόρνμουθ στο 64’ και το 83’, φτάνοντας τα 7 στη σεζόν.

Η πρώτη φορά που ομάδα κέρδισε παρότι βρισκόταν πίσω στο σκορ με τρία γκολ ήταν στις 7 Νοεμβρίου το 1997 όταν η Λιντς κέρδισε την Ντέρμπι με 4-3 στο Elland Road. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Ντιν Στάριτζ (2 γκολ) και τον Αλιόσα Ασάνοβιτς αλλά ο Ροντ Γουάλας και ο Χάρι Κιούελ σκόραραν πριν το τέλος του ημιχρόνου για το 3-2. Η Ντέρμπι άντεξε μέχρι το 82’, με τον Τζίμι Χάσελμπαϊνκ να ισοφαρίζει με πέναλτι και τον Λι Μπόιερ να δίνει τη νίκη στη Λιντς στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.



Δεύτερο θύμα τέτοιας ανατροπής ήταν η Γουέστ Χαμ απέναντι στην Γουίμπλετον στις 9 Σεπτεμβρίου το 1998. Τα «σφυριά» πίστευαν ότι είχαν ένα ήσυχο βράδυ όταν βρέθηκαν με τρία γκολ μπροστά στο 20λεπτο. Τζον Χάρτσον στο 7’ και Ίαν Ράιτ στο 14’ και το 27’ ήταν οι σκόρερς για την ομάδα του Χάρι Ρέντναπ. Η Γουίμπλεντον ξεκίνησε την προσπάθεια ανατροπής με την κεφαλιά του Μάρκους Γκέιλ στο 30’. Ο ίδιος παίκτης έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 77ο λεπτό, ενώ λίγο νωρίτερα ο Τζέισον Γιούελ είχε μειώσει για το 3-2. Το ολικό comeback ήρθε ξανά από κεφαλιά, αυτή τη φορά από τον Έφαν Εκόκου μετά από σέντρα του Γιούελ.



Σχεδόν τρία χρόνια μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου το 2001, η Τότεναμ ξεκινούσε ονειρικά τον αγώνα στο White Hart Lane απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ντιν Ρίτσαρντς, Λες Φέρντιναντ και Κρίστιαν Ζίγκε σκόραραν στο πρώτο 45λεπτο, βάζοντας τις βάσεις για μια εύκολη νίκη. Οι «κόκκινοι διάβολοι», ωστόσο, πραγματοποίησαν ένα θεαματικό δεύτερο ημίχρονο. Με τρεις σέντρες η Γιουνάιτεντ βρήκε ισάριθμες κεφαλιές με διαφορετικά πρόσωπα ισοφαρίζοντας στο 72’ με τους Άντι Κόουλ, Λοράν Μπλαν και Ρουντ φαν Νίστελροϊ. Ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν στο 76’ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στο 87’ με διαγώνια σουτ ολοκλήρωσαν την ανατροπή για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για το εντυπωσιακό 5-3.



Τελευταία ομάδα που το κατάφερε πριν την Μπόρνμουθ, ήταν η Γουλβς στις 25 Οκτωβρίου το 2003 κόντρα στην Λέστερ. Οι «αλεπούδες» πήγαν στην ανάπαυλα με το υπέρ τους 3-0 έπειτα από την ντοπιέτα του Λες Φέρντιναντ και το σουτ του Ρικάρντο Σιμέκα. Η ανάκαμψη για τους «λύκους» ξεκίνησε με τον Κόλιν Κάμερον που σκόραρε δις, στο 52’ με σουτ μέσα από την περιοχή και στο 60’ από το σημείο του πέναλτι. O Άλεξ Ρέι στο 68ο λεπτό έφερε πίσω τα χαμόγελα στους γηπεδούχους που πήραν την νίκη με γκολ του Ανρί Καμαρά στο 86ο λεπτό, ο οποίος, πέρασε σχεδόν μία δεκαετία από τα μέρη μας φορώντας την φανέλα επτά ελληνικών ομάδων.


Επιμέλεια: Μάκης Θεοτοκάτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x