Τάσος Τσατάλης

Γκρίνια για τον Κομίνη ο ΠΑΟΚ, αλλά στην ΑΕΚ πήγε να κάνει ζημιά

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr για την «μόδα» των διαμαρτυριών για τον Κομίνη, που όμως όσον αφορά το βράδυ της 11/3 δεν έχουν βάση

o Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος, έχουμε πάλι την ίδια ιστορία με τις διαμαρτυρίες από πλευράς ΠΑΟΚ για τους ορισμούς του Κομίνη.

o Νομίζω πως δημιουργείται μια στρεβλή εικόνα και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα γεγονότα.

o Για να μην κουράζω, δύο πράγματα αρκούν.

o Πρώτον, ο Κομίνης είναι ο διαιτητής που δεν διέκοψε επιτόπου και οριστικά το ματς ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, σε βάρος του ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που διαπίστωσε πως υπήρξε η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη που έφερε όπλο και είχε κινηθεί με απειλητικές διαθέσεις κι εναντίον ανθρώπων της ΑΕΚ κι εναντίον των διαιτητών.

o Για την ιστορία αυτή που προκάλεσε και προκαλεί ακόμη παγκόσμια αίσθηση, για την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό από τα γήπεδα, ο Κομίνης δεν κατέγραψε σαφώς στο φύλλο αγώνα, πως διακόπτει το ματς οριστικά σε βάρος των γηπεδούχων.

o Εκτός από την παγκόσμια αίσθηση και την πρωτοφανή τιμωρία του Σαββίδη, είχαμε στη συνέχεια και τρεις δικαστικές αποφάσεις τακτικών δικαστών, με τις οποίες επιβεβαιώθηκε το αυτονόητο χωρίς αλλαγές στο σκεπτικό.

o Το αυτονόητο που δεν έκανε ο διαιτητής Κομίνης. Δηλαδή η ξεκάθαρη διακοπή σε βάρος του ΠΑΟΚ.

o Με αυτό τον τρόπο επέτρεψε στον ΠΑΟΚ ο Κομίνης να χτίσει όλη την επικοινωνιακή του στρατηγική στο θέμα και σε τρία δικαστήρια να ζητάει να βγει υπαίτια για την διακοπή... η ΑΕΚ.

o Δεύτερο. Ο Κομίνης ακύρωσε το γκολ του Βαρέλα με την υπόδειξη του βοηθού του. Αυτή ήταν η τελευταία του υπόδειξη, πριν να αποχωρήσει από το γήπεδο, λόγω της εισβολής του Σαββίδη.

o Και μετά κάνει το πρωτοφανές. Μέσα στα αποδυτήρια αποφασίζει πως είναι λέει, κανονικό το γκολ και καταγράφει στο φύλλο αγώνα ότι όταν το ματς διακόπηκε ήταν 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

o Μια πρωτοφανής απόφαση, απόλυτα αβάσιμη και ενάντια σε κάθε ποδοσφαιρικό κανονισμό και πρακτική.

o Και με αυτή την απόφαση, έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ ο Κομίνης να μιλάει για 1-0, για κανονικά γκολ κλπ. Μια απόφαση που δεν υπάρχει, που δεν πάρθηκε και δεν υποδείχθηκε εντός γηπέδου και δεν είχε κανένα δικαίωμα να την πάρει στα αποδυτήρια και να την καταγράψει κιόλας.

o Και ο Κομίνης είναι ανεπιθύμητος στον ΠΑΟΚ, γιατί αφού έκανε όλα αυτά πρακτικά προς όφελος της ομάδας της Θεσσαλονίκης, δεν τους έκανε το χατίρι να βγάλει σώνει και ντε υπαίτια για την διακοπή την ΑΕΚ. Να το βλέπαμε κι αυτό δηλαδή.

o Να έχει γίνει αυτό που έγινε με την εισβολή στο γήπεδο και να λέει ο διαιτητής πως το ματς το διέκοψε με υπαιτιότητα της ΑΕΚ.

o Με λίγα λόγια, για όσα έκανε ή δεν έκανε ο διαιτητής από την Θεσπρωτία εκείνο το βράδυ στην Τούμπα, μόνο η ΑΕΚ μπορεί να έχει ουσιαστικά κι όχι επικοινωνιακά παράπονα.

o Φυσικά δεν παραγνωρίζω πως δεν υπάρχει Έλληνας διαιτητής, που θα έκανε όσα έπρεπε και επιβάλλουν οι κανονισμοί, με τις συγκεκριμένες συνθήκες στην Τούμπα εκείνο το βράδυ. Κι αυτό είναι το πρόβλημα. Φυσικά και βλέπω τον άνθρωπο Κομίνη κι όχι τον διαιτητή.

o Αλλά επειδή έχει παρατραβήξει το πράγμα με τα εντελώς αστήρικτα που συνεχίζουν να λέγονται, πρέπει να τονιστεί πως ναι, δεν έκανε καλά τη δουλειά του, αλλά αυτό ωφέλησε τον ΠΑΟΚ κι όχι την ΑΕΚ.

o Λίγα λόγια και για το αγωνιστικό της ΑΕΚ.

o Πολύ σωστά επεσήμανε χθες ο Μαρίνος Ουζουνίδης, πως το ματς με τον Πανιώνιο απόψε, είναι κομβικό ενόψει των ντέρμπι.

o Βαθμολογικά, τουλάχιστον αυτό της Τούμπας που ακολουθεί άμεσα, χάνει πολύ σε βάρος, άρα και πίεση για την ΑΕΚ, αν μετά τη πολύ σημαντική νίκη στην Τρίπολη, κάνει απόψε το τρία στα τρία στο ξεκίνημα.

o Η εικόνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ και στο μεγαλύτερο μέρος στην Τρίπολη, σε κάνει να νιώθεις πως είναι σε ένα δρόμο που θα της κάνει πιο εύκολο να «ξεκλειδώνει» τέτοια ματς. Αλλά ακόμη δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, είναι ένα ακόμη καλό τεστ γι’ αυτό.

o Σε ότι έχει να κάνει με τις αποφάσεις για παίκτες που θα πάρουν ανάσες, να επισημάνω πως ο Ουζουνίδης δε νιώθει ασφαλής να το κάνει με τον Σιμόες, ούτε για το αποψινό ματς.

o Εκτός αν δούμε καμιά μεγάλη έκπληξη, με τον Μοράν να ξεκινάει με τον Άλεφ. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, θέλει να τον έχει στον πάγκο τον Πορτογάλο κι όχι τον Γαλανόπουλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x