Τάσος Τσατάλης

ΑΕΚ... η βάρβαρη!

Ο Τάσος Τσατάλης στο sport-fm.gr για τα απίθανα στατιστικά με τις κάρτες και τα φάουλ σε βάρος της ΑΕΚ, που την καθιστούν την πιο «δολοφονική» ομάδα της Super League.

• Χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης, ο διαιτητής Καραντώνης από την Ημαθία, μέσα σε δύο λεπτά, «κιτρίνισε» και τους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ΑΕΚ.

• Στο 29΄ τον Σβάρνα και στο 31΄τον Βράνιες.

• Το κοινό στοιχείο μεταξύ τους, ήταν πως παράβαση για κίτρινη κάρτα, δεν υπήρξε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Καταφανέστατα.

• Ο Καραντώνης έβγαλε τις κίτρινες ...από τις κραυγές της κερκίδας. Που χθες κραύγαζε πολύ για τον διαιτητή, από το πρώτο λεπτό. Περισσότερο από κάθε άλλο φετινό ματς του Άρη στην έδρα του. Περισσότερο κι από το τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

• Φώναξε η κερκίδα, κίτρινη ο Καραντώνης. Από την συμπλήρωση του ημιώρου οι δύο στόπερ της ΑΕΚ με κίτρινη κάρτα, μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το μόνο που μπορείς να πεις για τον Σβάρνα και τον Βράνιες, είναι μπράβο που κατάφεραν να το διαχειριστούν άψογα.

• Αυτό που συμβαίνει ειδικά μέσα στο 2020 με την ΑΕΚ, είναι εκπληκτικό. Ενώ στα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και στο ματς με τον ΠΑΟΚ που είχε ξένους διαιτητές, πήρε συνολικά 8 κίτρινες, στα ματς με Ατρόμητο, Παναιτωλικό στο κύπελλο και Άρη χθες, έχει πάρει 18!

• Έχει πάρει μέσο όρο έξι κίτρινες σε καθένα από αυτά τα ματς.

• Η ΑΕΚ, ίσως η πιο «soft» ομάδα του πρώτου γύρου, είναι αυτή την στιγμή τρίτη στην κατάταξη των κίτρινων καρτών! Έχει 71 και περισσότερες έχουν μόνο η Λάρισα και η Ξάνθη.

• Η ΑΕΚ επίσης – εδώ κρατηθείτε ...- είναι η ομάδα που έχει κάνει τα περισσότερα φάουλ στο πρωτάθλημα! Και με μεγάλη διαφορά. Είναι πρώτη στα φάουλ εναντίον της με 456, ενώ η δεύτερη Λάρισα είναι στα 394.

• Το χθεσινό 33-11 του Καραντώνη, φυσικά έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να ανοίξει η διαφορά κι άλλο ...

• Τι συμβαίνει με τους Έλληνες διαιτητές και την ΑΕΚ; Εδώ κι εβδομάδες το σημειώνουμε, στα blog μετά από τα παιχνίδια της Ένωσης, πως υπάρχει θέμα. Και δεν είναι μόνο τα φάουλ και οι κάρτες. Είναι κι άλλα. Αλλά σήμερα ας μείνουμε σε αυτό.

• Πιστεύω πως οι Έλληνες διαιτητές, «πνιγμένοι» στην τοξική διαμάχη του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, τα χάνουν όταν σφυρίζουν αυτούς και αντίθετα, για να το πω απλά, θεωρούν ευκαιρία να το παίξουν αδέκαστοι, τα ματς της ΑΕΚ. Που την βλέπουν κι εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος.

• Κι έχοντας αυτό στο μυαλό, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, φτάνουν να την αδικούν. Στην διαχείριση των αγώνων κατά κανόνα, αλλά κάποιες φορές και σε σημαντικές φάσεις.

• Τα νούμερα όμως όσον αφορά τις κάρτες και τα φάουλ, δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας, για το γεγονός πως έχει ζήτημα η ΑΕΚ και δεν ξέρω αν πρέπει να απαιτήσει πλέον ξένους διαιτητές και στα δικά της ματς.

• Προσωπικά θεωρώ πως η φετινή βαθμολογία είναι σε εκκρεμότητα σοβαρή και δεν ξέρω τι θα βρει ως στόχο μπροστά της η ΑΕΚ στην συνέχεια. Κι αυτό δικαιολογεί απολύτως τέτοιο αίτημα.

• Η ΑΕΚ είχε χθες 33-11 φάουλ σε βάρος της, όταν στο Champions League στο Μόναχο με την Μπάγερν τα φάουλ ήταν 13-14, στο Άμστερνταμ με τον Άγιαξ 12-13 και με την Μπενφίκα 14-9 υπέρ της ΑΕΚ. Μιλάμε για φοβερά πρ άγματα.

• Χθες ήταν το πρώτο ματς φέτος, που υπήρξε σοβαρή αμφισβητούμενη φάση, στην περίπτωση Κλωναρίδη και Φετφατζίδη, που κάποιος μπορεί να πει πως η ΑΕΚ ευνοήθηκε από την τελική απόφαση.

• Φτάσαμε σχεδόν στο τέλος της κανονικής περιόδου και με την ΑΕΚ, στους 14 βαθμούς μακριά από την κορυφή, για να υπάρξει μια τέτοια φάση.

• Κι εδώ θέλω να σταθώ στον Άρη. Μετά το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, έγινε ακριβώς το ίδιο πράγμα με τις ακραίες διαμαρτυρίες και τις ακραίες εκφράσεις. Σε ένα ματς που ορθότατα αποβλήθηκε ο Ιντέγε και που ορθότατα καταλογίστηκε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, στην ανατροπή του Σιμόες.

• Χθες υπάρχει όντως φάση για την οποία και η ΑΕΚ θα διαμαρτυρόταν στην θέση του Άρη. Θα διαμαρτυρόταν. Δεν θα ξέφευγε, όπως δεν έχει ξεφύγει ποτέ.

• Θεωρώ πολύ μεγάλο λάθος από πλευράς Άρη, στα δύο ματς με την ΑΕΚ να έχει κάνει τις πιο ακραίες του αναφορές στην διαιτησία, με ποσοστό δίκιου μάλιστα, το πολύ 20-25%.

• Η ΑΕΚ έχασε ένα ματς στην Τούμπα, από χειρουργείο κανονικότατο, έχει τεράστια αντιπαλότητα με τον ΠΑΟΚ και τέτοια πράγματα δεν έκανε. Και τα κάνει ο Άρης για δύο ματς με την ΑΕΚ;

• Απειλούν με μηνύσεις τους διαιτητές, που έστω κι από την πίεση της έδρας, ο Καραντώνης έκανε σε όλο το ματς, ό,τι δεν μπορούσε η ομάδα του Άρη; Δηλαδή έφερνε το ματς κοντά στην περιοχή του Μπάρκα κι ανακάλυπτε κίτρινες κάρτες, στους αμυντικούς της Ένωσης, από την αρχή του ματς;

• Αλλά επαναλαμβάνω, το κάνει αυτό ο Άρης απέναντι στην ΑΕΚ; Η οποία γνωρίζουν όλοι και κυρίως οι ίδιοι οι ιθύνοντες του Άρη, πόσο πολύ έχει σεβαστεί την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε όλα τα επίπεδα, από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε πέρσι κι εκείνη στην Super League;

ΥΓ: Το τρόπαιο της ΑΕΚ χθες στο μπάσκετ, δεν έχει πολλά να ζηλέψει από το προπέρσινο. Κι ας ήταν αντίπαλος ο Ολυμπιακός στον τελικό του 2018. Φέτος το ματς απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο για την Ένωση, που προσπαθεί τον τελευταίο 1,5 μήνα να χτιστεί ξανά μέσα στην σεζόν, μετά τις μεγάλες αντιξοότητες που αντιμετώπισε σε αυτό το διάστημα.

Γι΄αυτό ...βγάζω το καπέλο στον προπονητή της, που παρουσίασε αυτή την τέλεια τακτικά εικόνα στο πιο σημαντικό ματς της σεζόν, καθώς ήταν ματς οπου η ΑΕΚ ήταν υποχρεωμένη να κερδίσει για να μη θεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό αποτυχημένη η σεζόν.

Επίσης, ήταν δύσκολο για την ΑΕΚ, επειδή όλος ο δρόμος γι' αυτόν τον τελικό, ήταν ...στωμένος με ροδοπέταλα για τον αντίπαλο της, με όλες τις προϋποθέσεις γύρω από την διεξαγωγή του, να είναι ανάλογα με τα δικά του «θέλω». Προφανώς αυτό τους έκανε να πιστέψουν πως το κύπελλο θα ήταν δικό τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με αποτέλεσμα να δούμε αυτές τις χυδαίες συμπεριφορές μετά την νίκη της ΑΕΚ.

Το αναπτυξιακό όραμα είναι ωραίο και μπράβο στον Προμηθέα για την μπασκετική δουλειά που κάνει στην Πάτρα. Αλλά αν είναι να δουλεύεις αυτό το πράγμα, για να παρουσιάζεις μετά από μια ήττα από μια μεγάλη ομάδα, σε μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας σου, την εικόνα που παρουσίασαν οι κ.κ Γιατράς και Αγραβάνης σύμφωνα με τα οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε και όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα, τότε άστο καλύτερα ...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x