Τάσος Τσατάλης

Ούτε φάουλ ο Τάσης στις δύο περιπτώσεις πέναλτι, αλλά μας λένε πως ήθελε να ευνοήσει την ΑΕΚ

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για την τρίτη σερί κακή διαιτησία σε βάρος της ΑΕΚ, τα απίθανα που ειπώθηκαν και γράφτηκαν γύρω από αυτή και τις περίεργες έντονες διαμαρτυρίες.

• Καταναλώθηκε πολύ φαιά ουσία, από χθες το απόγευμα, για την ανάλυση των φάσεων των δύο πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ. Σχετικά με το αν τα μαρκαρίσματα ήταν εντός ή εκτός περιοχής. Από κάποιους η προσπάθεια ήταν να φανεί πως ευνοήθηκε η Ένωση.

• Η πλάκα είναι όμως, πως κανείς δεν στάθηκε στο εξής πολύ απλό. Ο Τάσης ...που ήθελε να ευνοήσει την ΑΕΚ, δεν υπέδειξε ούτε καν φάουλ στα μαρκαρίσματα πάνω σε Σαμπανάτζοβιτς και Λιβάγια αντίστοιχα.

• Και στις δύο περιπτώσεις, τον κάλεσαν από το VAR για επανεξέταση των φάσεων για το αν υπήρξε πέναλτι, χωρίς αυτός να έχει δώσει καν φάουλ!

• Δηλαδή αν ήταν στο χέρι του διαιτητή από την Ήπειρο, στις δύο αυτές φάσεις δεν θα είχε δοθεί απολύτως τίποτε.

• Σκεφθείτε πως στην ανάλυση των φάσεων, από τους δύο τηλεοπτικούς κριτικούς διαιτησίας, δεν καταναλώθηκε σχεδόν καθόλου χρόνος στο αν υπήρξαν αντικανονικά μαρκαρίσματα ή όχι. Αυτό το θεώρησαν σχεδόν αυτονόητο και ασχολήθηκαν μόνο με το αν ήταν εντός ή εκτός περιοχής.

• Κι όμως, ο Τάσης της ΕΠΣ Ηπείρου, αρχικά δεν έδωσε ούτε τα φάουλ! Για την φάση του δεύτερου γκολ της ΑΕΚ, με τον Λιβάγια, νομίζω είναι προσβλητικό για την νοημοσύνη όσων παρακολούθησαν το ματς, να ασχοληθούν με το αν υπήρξε επιθετικό φάουλ. Ούτε υποψία, όσες φορές κι αν το δεις.

• Στην πραγματικότητα, μαζί με την πολύ κακή διαχείριση στον πειθαρχικό έλεγχο, με αποκορύφωμα την κίτρινη στον Κρίστιτσιτς που ήταν 5η του φέτος, σε φάση στην οποία δεν έκανε καν φάουλ, είχαμε μια τρίτη σερί κακή διαιτησία για την ΑΕΚ, μετά τους Φωτιάδη με Αστέρα Τρίπολης και Σκουλά στην Λαμία.

• Η διαφορά είναι πως η τιμωρία των Σκουλά και Τζήλου, έκανε τους διαιτητές VAR να κατανοήσουν καλύτερα, πως τα λάθη των συναδέλφων τους εντός αγωνιστικού χώρου, θα έπρεπε να διορθωθούν άμεσα.

• Κάτι που δείχνει πως η προσέγγιση της ΚΕΔ του Μέλο Περέιρα μέχρι πρότινος, κατά κανόνα να μην τιμωρεί τους διαιτητές που έχουν υποπέσει σε σοβαρά λάθη και να τους κρίνει – υποτίθεται- στο τέλος της σεζόν για την συνολική τους απόδοση, ήταν λάθος. Και δεν βοήθησε.

• Σε ό,τι έχει να κάνει με το παιχνίδι, πιστεύω πως το ματς ήταν κατάλληλο για να επιχειρήσει ο Καρέρα να δώσει χρόνο και σε παίκτες που είχαν καιρό να παίξουν βασικοί ή δεν έχουν παίξει καθόλου. Όπως κι έκανε δηλαδή και είχε λογική.

• Θεωρώ πως η ΑΕΚ έπαιξε ...πιο στρωτά σε σχέση με το συνηθισμένο της, από την αρχή του ματς. Βοήθησε πολύ και ο Σαμπανάτζοβιτς στο πρώτο ημίχρονο, να ξεκινάνε επιθέσεις πολύ πιο ορθόδοξα.

• Το πρόβλημα ήταν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, εκεί που ο τρόπος που κινείται ο Γιακουμάκης δεν βοηθάει ομάδα που θέλει να βγάλει συνδυαστικές επιθέσεις. Από την άλλη, τόσο ο Αλμπάνης, όσο και ο Ντέλετιτς, ήταν ορεξάτοι, έδειξαν πως μπορούσαν να βγάλουν πράγματα.

• Όμως είναι παίκτες κι αυτοί που δεν βρίσκουν εύκολα χώρο και χρόνο, άρα και τρόπο να χτίσουν ψυχολογία. Κι από την στιγμή που δεν είναι και top ποιοτικό επίπεδο, χρειάζονται περισσότερη ώρα στο γήπεδο για να πατήσουν καλύτερα.

• Αν δεν ερχόταν το γκολ του Παναιτωλικού που προκάλεσε άγχος και πίεση και στον πάγκο, λογικά θα τον είχαν αυτόν τον χρόνο, όπως θα τον είχε και ο Σαμπανάτζοβιτς, που τον άξιζε. Ο νεαρός Βόσνιος είχε και την κάρτα από το πρώτο ημίχρονο κι αυτό ίσως εύλογα έκανε τον προπονητή της ΑΕΚ να ανησυχήσει, αφού το δεύτερο ημίχρονο προβλεπόταν μετά το 1-1, να έχει πολύ άγχος, άρα και μεγαλύτερο ενδεχόμενο λάθους για τους πιο άπειρους. Αν δεν υπήρχε αυτό, δεν βλέπω προφανή λόγο αντικαταστάσης του.

• Όσον αφορά τον Βέρντε, το εντυπωσιακό με την περίπτωση του Ιταλού στην ΑΕΚ, δεν είναι μόνο το τεράστιο λάθος της περιθωριοποίησης του μέσα στο φθινόπωρο. Είναι ακόμη περισσότερο εντυπωσιακό πως πέρασε ξαφνικά στο περιθώριο, ακόμη κι αφότου είχε επιτέλους την ευκαιρία να δείξει πόσο μπορεί να βοηθήσει.

• Τουλάχιστον δεν συνεχίζεται αυτό το θέατρο του παραλόγου και με τον Κρίστιτσιτς. Ο Σέρβος μέσος παίζει πλέον συνεχώς και μας δείχνει πως τελικά το πρόβλημα εκεί ήταν. Πως δεν έπαιζε για να βρει τον ρυθμό του. Χθες ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ στο 90λεπτο.

• Τέλος, να σημειωθούν ορισμένα πράγματα για τον Παναιτωλικό. Όπως έγινε και στο πρώτο ματς, όχι στον ίδιο βαθμό βέβαια, έτσι και τώρα, η ομάδα του Αγρινίου, που σπανίως μιλάει για ζητήματα εκτός γηπέδου, με την ΑΕΚ σήκωσε ποικιλότροπα την παντιέρα.

• Τοποθετήθηκαν, ένας παράγοντας, δύο παίκτες και ο εκπρόσωπος Τύπου. Πραγματικά εντυπωσιακό. Κι όλο αυτό με αφορμή περιπτώσεις, στις οποίες δεν έχουν δίκιο ούτε σε μία. Ούτε σε μία!

• Τα κίνητρα βέβαια, ειδικά στην ΑΕΚ, είναι γνωστά. Και σίγουρα δεν είναι άσχετα με το επόμενο ματς της Ένωσης. Τα ίδια περίπου έγιναν και στον πρώτο γύρο, όταν ξαφνικά και πάλι χωρίς ιδιαίτερη αφορμή, έγινε ...λαλίστατος ο Παναιτωλικός.

• Ίσως να το είχαμε αποφύγει αυτό, αν φέτος δεν είχε τύχει να είναι τα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, αμέσως μετά τα ΑΕΚ – Παναιτωλικός ...

• Ένα πράγμα μόνο. Πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, πάρα πολύ προσεκτικός, όποιος θέλει να ανοίξει θέμα με την ΑΕΚ και κάνει χρήση ονομάτων όπως Παπουτσέλης.

• Για «Παπουτσέληδες», στην ΑΕΚ δεν μπορεί να μιλάει κανείς. Γιατί αυτά που τράβηξε η ΑΕΚ από τους «Παπουτσέληδες» όλα εκείνα τα χρόνια και μέχρι πολύ πρόσφατα, είναι γραμμένα ανεξίτηλα στην ψυχή των οπαδών της και στην ιστορία την ίδια της ομάδας.

• Άρα όποιος μιλάει με τέτοιο τρόπο για την ΑΕΚ, προσβάλλει τον ψυχισμό των οπαδών της και την ιστορία της, με τρόπο απαράδεκτο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x