Τάσος Τσατάλης

Αυτός είναι ο Άγγλος που θέλει τον Μάνταλο

Ο Τάσος Τσατάλης στο sportfm.gr για τον βοηθό προπονητή της Γουέστ Μπρομ, Γκρέιαμ Τζόουνς, που έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» τον αρχηγό της ΑΕΚ, από τα προκριματικά του Μουντιάλ.

•Όπως ήταν απόλυτα υπαρκτή η πρόταση που έγινε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, έτσι αντίστοιχα δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα στην Αγγλία, που κρατάνε «ζωντανό» το ενδιαφέρον της Γουεστ Μπρομ, για τον Πέτρο Μάνταλο.

•Και δεν είναι και τυχαίο το ενδιαφέρον. Νομίζω πως ξέρουν και στην ΑΕΚ, πως η συγκεκριμένη ομάδα ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τον αρχηγό τους, επειδή ένα σημαντικό στέλεχος του τεχνικού της τιμ, έχει ξεκάθαρη άποψη κι έχει ασχοληθεί πολύ με την περίπτωση του.

•Είναι ο βοηθός προπονητής της Γουέστ Μπρομ, ο Γκρέιαμ Τζόουνς. Ο οποίος από το 2016 ως το τέλος του Μουντιάλ, ήταν βοηθός του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, στην εθνική Βελγίου.

•Του έμεινε ο Μάνταλος, από το scouting που έκανε στην Εθνική Ελλάδας που την είχε αντίπαλο στα προκριματικά του Μουντιάλ και φυσικά τον είχε απέναντι του και στο ματς των Βρυξελλών τον Μάρτιο του 2017. Είχε μείνει στον πάγκο δεν πήρε συμμετοχή, στο ματς στο Φάληρο, Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς.

•Επαναλαμβάνω, πως στην ΑΕΚ πιθανότατα το γνωρίζουν πλέον πως προκύπτει το ενδιαφέρον και γι' αυτό ξέρουν πως από την αρχή είναι πολύ σοβαρό.

•Άλλωστε και η πρόταση ήταν σοβαρή. Είχε δύο μείον μόνο: Πρώτον πως το 100% του προτεινόμενου εγγυημένου ποσού, η ΑΕΚ θα το έπαιρνε το επόμενο καλοκαίρι. Γύρω στο 20% θα έπαιρνε άμεσα, ως «ενοίκιο» για τον δανεισμό, αφού μόνο με δανεισμό μπορούσε να γίνει η μεταγραφή.

•Δεύτερον πως ήρθε η πρόταση στο τέλος, όταν ξέρεις πως και να σε ικανοποιήσει το ποσό, η αντικατάσταση είναι δύσκολη υπόθεση. Συν πως την ίδια περίοδο, υπήρχε ήδη η γκρίνια ειδικά για το αμυντικό χαφ, που φαινόταν πλέον πως είχε γίνει δύσκολη υπόθεση.

•Όμως το συνολικό ποσό, που η ΑΕΚ θα το έπαιρνε το καλοκαίρι με μόνη προϋπόθεση έναν πολύ νορμάλ, όχι ιδιαίτερα δύσκολο να τον πιάσει ο παίκτης, αριθμό συμμετοχών, ήταν μεγάλο.

•Και με επιπλέον πολύ μεγάλο μπόνους αν ανέβαινε στην Premier League η Γουέστ Μπρομ. Που αυτή τη στιγμή είναι δεύτερη να θυμίσουμε, μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρώτη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

•Και κάτι ακόμη. Περιλαμβανόταν κι άλλο μπόνους, πάλι μεγάλο, για το καλοκαίρι του 2010, αν η αγγλική ομάδα, έμενε στην Premier League.

•Δεν ήταν καθόλου της πλάκας λοιπόν η πρόταση. Κάθε άλλο.

•Και με αυτά τα δεδομένα συν το γεγονός πως το ενδιαφέρον για τον παίκτη ξεκινάει από ένα σημαντικό μέλος του τιμ της Γουέστ Μπρομ όπως είναι ο Γκρέιαμ Τζόουνς, καταλαβαίνει κανείς πως είναι ιδιαίτερα πιθανό, το ζήτημα να το βρουν ξανά μπροστά τους σύντομα ΑΕΚ και Μάνταλος, όπως υποστηρίζουν άλλωστε και τα τελευταία δημοσιεύματα στην Αγγλία.


ΥΓ: Το τελευταίο που χρειάζεται τώρα η ΑΕΚ, είναι να γίνει θέμα της καθημερινότητας της η δραστηριότητα του Βράνιες στα social media και το ενδεχόμενο κάτι να παίζει με τον ΠΑΟΚ.

Ο Βράνιες είναι ένας παίκτης που η ΑΕΚ τον πούλησε, με καλά λεφτά.

Και πέρσι όλη τη σεζόν, ήθελε είτε να ανανεώσει με χρήματα που δεν παίρνει αυτή τη στιγμή άλλος παίκτης της ομάδας ή να πωληθεί.

Η ΑΕΚ σωστά έπραξε και έχει συνοδεύσει την πώληση με την σύναψη συμφωνιών για την περίπτωση να υπάρξει θέμα παραχώρησης του παίκτη από την Άντερλεχτ σε άλλη ελληνική ομάδα. Μάλιστα έχουν προβλεφθεί σε αυτά τα συμφωνητικά, πολλές διαφορετικές περιπτώσεις.

Αυτό είναι κάτι που υπάρχει και δεν αμφισβητείται. Από την άλλη καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στις δυνατότητες κάποιας ομάδας που θα τον ήθελε, να βρεί «τρύπες». Σε μια εποχή που η νόρμα από FIFA – UEFA, είναι να διευκολύνεται η θέση του ποδοσφαιριστή.

Να στεκόμαστε μόνο στα σίγουρα. Τα σίγουρο είναι λοιπόν πως αν κάποια ελληνική ομάδα θέλει να πάρει τον Βράνιες από την Άντερλεχτ, καλείται να βρει τρόπο να ξεπεράσει τις συμφωνίες που υπάρχουν και προβλέπουν υψηλές ρήτρες.

Και η ΑΕΚ εκεί πρέπει να μείνει, εκεί μόνο μπορεί να μείνει άλλωστε και να μην αφήσει να γίνει θέμα της επικαιρότητας της ο Βράνιες, χωρίς λόγο. Εκτός αν υπάρχει καμιά περίπτωση η Άντερλεχτ να κοιτάξει να τον δώσει κι αυτό ενδιαφέρει την Ένωση...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x