Γενικά

Toyota: συνεχίζει να γράφει ιστορία το Land Cruiser!

Η ιστορία του Land Cruiser συνεχίζεται δίχως εκπλήξεις και παραπέμπει σε εκείνες που γέννησαν -μέσα από τις ανάγκες του στρατού- μοντέλα όπως το αμερικάνικο Jeep και το βρετανικό Land Rover.

Το πρώτο Toyota Land Cruiser παρουσιάστηκε το 1951 και μέχρι σήμερα βρίσκεται στην κορυφή των μεγάλων 4?4 επιδεικνύοντας 12 γενιές σε συνολικά περισσότερες από 40 εκδόσεις αμαξωμάτων με 36 διαφορετικούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως η παραγωγή του πραγματοποιείται σε 9 χώρες με τις εξαγωγές να απευθύνονται σε συνολικά 130 αγορές σε όλο τον κόσμο.

Με την πρώτη ματιά είναι εμφανές πως τόσο εξωτερικά αλλά κυρίως εσωτερικά έχει γίνει πολύ δουλειά από τους σχεδιαστές. Δομικά, η πλατφόρμα μάλλον δεν άλλαξε (ίδιο μεταξόνιο) όμως έχουν διευρυνθεί οι πρόβολοι (κατά 20 χλστ.) με την 5-θυρη έκδοση να φτάνει σε μήκος τα 4780 χλστ. και στην 3-θυρη τα 4335 χλστ. Παράλληλα, το νέο Land Cruiser παραμένει σχετικά ευέλικτο, τηρουμένων των αναλογιών του, με ακτίνα στροφής 5,2 μέτρα. Η ελάχιστη απόσταση του εδάφους κυμαίνεται από 205 έως 220 χλστ., ανάλογα την έκδοση. Περισσότερα - πηγή: caroto.gr

Επιμέλεια: Δημήτρης Μπαλής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x