sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Volley League 2023/24: Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το φετινό πρωτάθλημα

H Volley League της σεζόν 2023/24 ξεκινά και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το προφίλ των εννέα ομάδων, που αναμένεται να συνθέσουν ένα εντυπωσιακό πρωτάθλημα.

Ώρα για το πρώτο σερβίς στη φετινή Volley League. Η νέα σεζόν ξεκινά σήμερα με την σπουδαία αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Μίλωνα στο κλειστό του Μετς στις 20:30 σε ένα πρωτάθλημα το οποίο παρότι θα απαρτίζεται από εννέα ομάδες, αναμένεται συναρπαστικό.

Το sport-fm.gr σας παρουσιάζει το προφίλ των ομάδων, τα ρόστερ τους, ενώ… τολμά να κάνει και την πρόβλεψη του για την τελική κατάταξη.

Ολυμπιακός


Ξεκινάμε από τον πρωταθλητή Ελλάδας και Κυπελλούχο Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός μετά από μια… παράξενη ομολογουμένως περσινή σεζόν, κατάφερε να επιβιώσει και να αναγεννηθεί χάρη στη σπουδαία ανατροπή που έκανε στο CEV Challenge Cup, απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπου του έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό και μετέπειτα για το τρόπαιο. Οι «ερυθρόλευκοι» με αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους, κλήθηκαν να ξεπεράσουν το «σοκ» της ξαφνικής αποχώρησης του Αλμπέρτο Τζουλιάνι και το κατάφεραν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς έφεραν στη χώρα μας, τον ζωντανό θρύλο του αθλήματος, Ντάνιελ Καστελάνι. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι διατήρησαν τον κορμό τους και προσέθεσαν στο ρόστερ, τα κατάλληλα «όπλα», όπως ο Μίταρ Τζούριτς που αντικατέστησε τον Δημοσθένη Λινάρδο, αλλά και ο Βαγγέλης Βαϊόπουλος που θα ενισχύσει την ομάδα στα λίμπερο.

Ήρθαν: Μίταρ Τζούριτς (κεντρικός), Βαγγέλης Βαϊόπουλος (Λίμπερο)

Έφυγαν: Νίκος Παπαγγελόπουλος, Ματέο Χασμπάλα (Δανεικός), Δημοσθένης Λινάρδος

Προπονητής: Nτάνιελ Καστελάνι

Πρόβλεψη θέσης: 1-2


ΠΑΟΚ


O δεύτερος του περσινού πρωταθλήματος, ΠΑΟΚ, σκοπεύει τη φετινή σεζόν να επανέλθει στον θρόνο για πρώτη φορά μετά το 2015. Ο «δικέφαλος του βορρά» έβγαλε πέρυσι «νοκ άουτ» τον Παναθηναϊκό, διεκδίκησε το πρωτάθλημα κόντρα σε μια ανώτερη ομάδα και κατέκτησε και το Κύπελλο για ακόμη μια σεζόν. Τα πράγματα φέτος είναι διαφορετικά, διότι ο πήχης έχει ανέβει αρκετά και οι προσδοκίες μεγαλώνουν αν αναλογιστεί κανείς και τις μεταγραφές που έγιναν. Ο Γιόσκο Μιλεκόνσκι παρέμεινε στον πάγκο, ενώ από το «Παλατάκι» αποχαιρέτησαν οι Αλέξανδρος Ράπτης, Θεοδόσης Ηλίας, Χάις Γιόρνα, Ντέβιντ Κόστα, Γιώργος Μιχελάκης, Μπρετ Γουόλς, Σωτήρης Σωτηρίου, Μαξίμ Σκρένταου, Αλέξανδρος Μπούτος και Θεόδωρος Βουλκίδης. Αντί αυτών ωστόσο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ενισχύθηκε με τους Μάρτεν Φαν Γκάρτερεν, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Χρήστο Σαλταφερίδη, Τζέι Μπλάνκεναου, Χρήστο Στεφανίδη, Τομάς Ρουσό και Δημοσθένη Λινάρδο.

Ήρθαν: Μάρτεν Φαν Γκάρτερεν (Aκραίος) , Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Λίμπερο), Χρήστος Σαλταφερίδης (Ακραίος), Τζέι Μπλάνκεναου (Πασαδόρος), Χρήστος Στεφανίδης (Λίμπερο), Τομάς Ρουσό (Ακραίος), Δημοσθένης Λινάρδος (Κεντρικός)

Έφυγαν: Αλέξανδρος Ράπτης, Θεοδόσης Ηλίας, Χάις Γιόρνα, Ντέβιντ Κόστα, Γιώργος Μιχελάκης, Μπρετ Γουόλς, Σωτήρης Σωτηρίου, Μαξίμ Σκρένταου, Αλέξανδρος Μπούτος, Θεόδωρος Βουλκίδης

Προπονητής: Γιόσκο Μιλεκόνσκι

Πρόβλεψη θέσης: 1-3


Παναθηναϊκός


Μια σεζόν-στοίχημα είναι αυτή που θα ξεκινήσει για τον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» παρότι πέρυσι είχε ένα σύνολο πολλά υποσχόμενο προκειμένου να διατηρήσει τα σκήπτρα του «πλήρωσε» ουσιαστικά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, στο Challenge Cup, αλλά και τις περιορισμένες επιλογές στο ρόστερ και κατέκτησε, εν τέλει, ως παρηγοριά το League Cup και το Σούπερ Καπ. Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά για τους «πράσινους» οι οποίοι ενισχύθηκαν σημαντικά και άλλαξαν έδρα, μιας και θα αγωνίζονται στο κλειστό του Μετς. Στα μεταγραφικά, τα «μπαμ» ήταν διαδοχικά αφού πέραν των σημαντικών ανανεώσεων με τους Κόβαρ, Ερνάντες, Πετρέα και Φράγκο, αποκτήθηκαν παίκτες οι οποίοι γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα. Ο Θανάσης Πρωτοψάλτης επέστρεψε, ενώ το ελληνικό στοιχείο τονώθηκε σημαντικά. Για ακόμη μια σεζόν στον πάγκο θα βρεθεί ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, ο οποίος θα διανύσει τη 10η σεζόν του στην ομάδα και θα γίνει ο μακροβιότερος προπονητής της.

Ήρθαν: Aγκίρε Ιερεθουέλο (Πασαδόρος), Σταύρος Κασσαμπαλής (Πασαδόρος), Νίκος Παπαγγελόπουλος (Κεντρικός), Θανάσης Πρωτοψάλτης (Ακραίος), Θεόδωρος Βουλκίδης (Κεντρικός), Γρηγόρης Κοντοστάθης (Λίμπερο)

Εφυγαν: Βασίλης Σερεμέτης, Μπρέντεν Σάντερ, Άγγελος Γεωργίου, Ξενοφών Γκρουμούσας, Άξελ Γιάκομπσεν, Αχιλλέας Μπάσης

Προπονητής: Δημήτρης Ανδρεόπουλος

Πρόβλεψη θέσης: 1-2


Μίλωνας


Volley League 2023/24: Το πανόραμα του πρωταθλήματος

Αναμφίβολα η ομάδα έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος! Ο Μίλωνας ήταν εξαιρετικός τη σεζόν 2022-23 τερματίζοντας στην 4η θέση του πρωταθλήματος, με ένα ελληνικό σύνολο και με παίκτες οι οποίοι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα τάραφλεξ. Ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης, φέτος στοχεύει ψηλότερα και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα τόσο από τις μεταγραφές του, όσο και από την επιλογή να συμμετάσχει στο CEV Cup, όπου το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό.

Με τον Σάκη Ψάρρα να παραμένει στον πάγκο και τους Μπόγιαν Γιορντάνοφ και Πέδρο Μολίνα να συνεχίζουν να στελεχώνουν το ρόστερ ο Μίλωνας είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει. Εξαιρετικές κινήσεις, με την απόκτηση του Ουκρανού Τιμόφι Πολίγιαν και του Αχιλλέα Μπάση, οι οποίες αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της προσπάθειας που γίνεται στο «Κροίσος Πέρσης».

'Ηρθαν: Τιμόφι Πολίγιαν (Aκραίος), Αχιλλέας Μπάσης (Κεντρικός), Δημήτρης Χαραλαμπίδης (Κεντρικός), Δημήτρης Σουσουρίδης (Πασαδόρος), Παναγιώτης Σουσούνης (Λίμπερο), Ανδρέας Κοντοστάθης (Ακραίος)

Έφυγαν: Kώστας Δημητούλης, Παναγιώτης Μάρκου, Ανδρέας Ανδρεάδης, Μίλτος Τσαρκατόγλου, Παναγιώτης Σεμιτέκολος, Απόστολος Στράτος, Δημήτρης Εφραιμίδης.

Προπονητής: Σάκης Ψάρρας

Πρόβλεψη θέσης: 3-4

Kηφισιά


Volley League 2023/24: Το πανόραμα του πρωταθλήματος

Aπό τις σταθερές, πλέον, παρουσίες στο πρωτάθλημα. Η Κηφισιά ήταν την περασμένη σεζόν μια ομάδα που παρότι δεν έκανε την καλύτερη δυνατή εκκίνηση, έκανε εντυπωσιακό ντεμαράζ και εκμεταλλευόμενη τα συνεχή στραβοπατήματα του Φοίνικα Σύρου τερμάτισε στην 5η θέση εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα των βορείων προαστίων, θα προσπαθήσει να πετύχει και φέτος κάτι αντίστοιχο, με την προσθήκη του Σλόμπονταν Μπόγιτς να είναι και η πιο ηχηρή στο φετινό ρόστερ. Έδρα της σταθερά θα παραμείνει το Ζηρίνειο, ενώ ξανά στον πάγκο θα είναι ο Κώστας Χριστοφιδέλης.

Ήρθαν: Σπύρος Βελούδης (Λίμπερο), Κυριάκος Σπυριούνης (Ακραίος) , Γκιγιέρμε Άλβες (Κεντρικός) , Ματέο Χασμπάλα (Πασαδόρος), Κάιο Ολιβέιρα (Διαγώνιος), Θανάσης Παπαγεωργίου (Κεντρικός), Κωνσταντίνος Παύλου (Ακραίος), Σλόμπονταν Μπόγιτς (Ακραίος), Λουίς Ερνάντες Μπάκα (Διαγώνιος) , Γιόβαν Ντέλιτς (Ακραίος) , Μάκης Τζάρας (Διαγώνιος)

Έφυγαν: Στέφαν Οκοσάνοβιτς, Ανδρέας Σιημητράς, Φάνης Ρουσόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Φιλιππακόπουλος, Δημήτρης Τσικάτος, Γιάννης Δραβόπουλος, Γρηγόρης Κοντοστάθης, Χρήστος Οικονομόπουλος

Προπονητής: Κώστας Χριστοφιδέλης

Πρόβλεψη θέσης: 6-7

Φοίνικας Σύρου


Μετά χιλίων κόπων και βασάνων, ο Φοίνικας Σύρου εξασφάλισε για μια ακόμη σεζόν την παρουσία του στη φετινή Volley League. Οι Νησιώτες, που πέρυσι ταλαιπωρήθηκαν αρκετά, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οικονομικό κομμάτι, θέλουν να ξεπεράσουν την κρίση και να επανέλθουν με ένα ρόστερ... τελευταίας στιγμής στο προσκήνιο. Με τον Τσέντομιρ Ίλιτς στον πάγκο και μόλις τρεις ξένους στο ρόστερ ο Φοίνικας θα επιχειρήσει να κάνει «πειρατεία» φέτος και να επιστρέψει στην πρώτη τετράδα, κάτι το οποίο είναι αντικειμενικά δύσκολο.

Ήρθαν: Tάσος Κουτσομύτης (Ακραίος), Φραγκίσκος Ρηγούτσος (Λίμπερο), Ντάκα Μπέντζαμιν (Κεντρικός), Δημήτρης Ποχάνης (Διαγώνιος), Γκουστάβο Μπράιαν (Κεντρικός), Μίλτος Τσαρκατόγλου (Κεντρικός), Τάσος Ασπιώτης (Διαγώνιος), Ζοσέ Πέδρο Γκόμες (Ακραίος), Βασίλης Καρασαββίδης (Λίμπερο), Βαγγέλης Τσινός (Ακραίος).

Έφυγαν: Mίταρ Τζούριτς, Πέταρ Μιχάιλοβιτς, Γιώργος Παπαλεξίου, Δημήτρης Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Αγκίρε Ιερεθουέλο, Φίλιππος Μάντζιος, Κέβιν Κλίνκεμπεργκ, Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Κρίστιαν Φρομ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παλαιολόγος, Κάρλος Φουρτάδο.

Προπονητής: Τσέντομιρ Ίλιτς

Πρόβλεψη θέσης: 6-8

Πήγασος Πολίχνης


Volley League 2023/24: Το πανόραμα του πρωταθλήματος

Ένα πρώτο δείγμα από τη φετινή ομάδα του Πηγάσου το πήραμε κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το League Cup «Νίκος Σαμαράς». Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα δώσει το «παρών» για δεύτερη διαδοχική σεζόν στη Volley League, έχοντας επίσης προχωρήσει σε πολλές αλλαγές, θα επιδιώξει να αποφύγει γρήγορα τις περιπέτειες για τον υποβιβασμό και γιατί όχι να διεκδικήσει και ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ήρθαν: Γιώργος Τζιουμάκας (Διαγώνιος), Χρήστος Γιαμακίδης (Πασαδόρος), Κωνσταντίνος Καπετανίδης (Ακραίος), Δημήτρης Τσαλικιάν (Διαγώνιος), Κωνσταντίνος Μπαρδούκας (Διαγώνιος)

Έφυγαν: Μιντ Μπερκάντ, Μπαρέτο Πένια, Αλέξανδρος Τοκαμάνης, Χαράλαμπος Σακόγλου, Τρύφωνας Τσιράκης, Χρήστος Στεφανίδης, Κωνσταντίνος Σωτηρίου, Αλέξανδρος Χήρας, Γιώργος Τερζόγλου

Προπονητής: Γιάννης Ορφανός

Πρόβλεψη θέσης: 7-8

Άθλος Ορεστιάδας


Volley League 2023/24: Το πανόραμα του πρωταθλήματος

Ίσως η πιο εντυπωσιακή και κυνική ομάδα από τις νεοφώτιστες της περασμένης σεζόν. Παρότι πέρασε ορισμένες περιπέτειες και τερμάτισε τη σεζόν με τον Γιάννη Λάιο, ως υπηρεσιακό, κατάφερε σχετικά άνετα να εξασφαλίσει την παραμονή. Τα πράγματα φέτος αναμένεται να κυλήσουν διαφορετικά, καθώς ορισμένες αποχωρήσεις, ενδέχεται να υποβαθμίσουν στοιχειωδώς το ρόστερ, παρά την προσθήκη τριών ποιοτικών ξένων. Στον πάγκο από φέτος ο έμπειρος Ρουμάνος, Κρίστιαν Τσιτικόι που στη «μάχη» των πάγκων μπορεί να σταθεί ισάξια απέναντι στους υπόλοιπους προπονητές.

Ήρθαν: Ρενάν Μπουϊάτι (Διαγώνιος), Νίκος Αλεξάκης (Κεντρικός), Εντουάρντο Ράμος (Κεντρικός), Νίκος Σαλωνίτης (Πασαδόρος), Σωτήρης Συναδινός (Λίμπερο), Τόμας Σόρα (Πασαδόρος), Δημήτρης Γκραμπάνας (Κεντρικός), Μοχαμάρ Μπέικ (Ακραίος), Θοδωρής Κωνσταντινίδης (Κεντρικός), Άντραϊ Ρίστιτς (Ακραίος)

Έφυγαν: Ντάριελ Άλμπο, Σταύρος Κασσαμπαλής, Κωνσταντίνος Τσιουτσιουλούδης, Ζούνιορ Γκλάντστόουν, Χάρης Χατζημαρινάκης, Δημήτρης Καζαντζίδης, Κάιο ντε Πρα, Μοχάμεντ Αλγκούλ, Σπύρος Βελούδης, Δημήτρης Ριζόπουλος, Γιάννης Ιωαννίδης, Γιαβόρ Γκένοβ

Προπονητής: Κρίστιαν Τσιτικόι

Πρόβλεψη θέσης: 7-9

Kαλαμάτα


Volley League 2023/24: Το πανόραμα του πρωταθλήματος

Κλείνουμε με την «σταχτοπούτα» του φετινού πρωταθλήματος. Η Καλαμάτα βρίσκεται για πρώτη φορά στα σαλόνια της Volley League και με το μικρό δείγμα που παρουσίασε στα προκριματικά του League Cup «Νίκος Σαμαράς» απέδειξε ότι δεν θα πρόκειται για εύκολο αντίπαλο. Ομάδα στην οποία κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο, με τον ίδιο κορμό από την περασμένη σεζόν. Προπονητής της μεσσηνιακής ομάδας ο Παναγιώτης Ντάκουρης, ο οποίος με πολλή δουλειά κατάφερε πέρυσι να δημιουργήσει ένα σύνολο άκρως ανταγωνιστικό στην Pre League και να πιστωθεί σε μεγάλο βαθμό την άνοδο, μέσω των playoffs σε συγκλονιστικές μάχες με τον Κέρκη Σάμου

Ήρθαν: Γιάννης Μαντέκας (Ακραίος), Νίκος Σαλωνίτης (Πασαδόρος), Αλέξανδρος Αλεξάκης (Κεντρικός), Ματ Γουέστ (Πασαδόρος), Δημήτρης Παλαιολόγος (Διαγώνιος), Ράιαν Κένεν (Ακραίος)

Έφυγαν: Γιώργος Κανελλόπουλος

Προπονητής: Παναγιώτης Ντάκουρης

Πρόβλεψη θέσης: 8-9

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x