Games

World Basketball Manager Tycoon, νέο και ελληνικό basketball manager game

Οι ανά τον κόσμο gamers, αλλά και φίλαθλοι του ποδοσφαίρου περιμένουν κάθε χρόνο την κυκλοφορία του κορυφαίου simulation του αθλήματος, του Football Manager.

Δυστυχώς όμως οι αντίστοιχοι φίλαθλοι του μπάσκετ δεν μπορούν να πουν το ίδιο, καθώς το άθλημά τους δεν χαίρει την ίδιας αντιμετώπισης στον κόσμο των video games, με μόνο αξιόλογο (περίπου) αντιπρόσωπο το World Basketball Manager της Icehole Games. Φέτος η εταιρία αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα του τίτλου, ο οποίος πλέον θυμίζει περισσότερο ένα browser gamer, χωρίς βέβαια να θυσιάσει καθόλου από το τεράστιο μέγεθος της βάσης δεδομένων του. Αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής είναι το πρόσφατο World Basketball Manager Tycoon, όντας μάλιστα το πρώτο παιχνίδι που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα, και κυκλοφόρησε παγκοσμίως μέσα από το Steam.

Αυτή τη φορά οι παίκτες δεν θα περιηγηθούν απλά στις ατέλειωτες «σελίδες» ενός κλασικού manager τίτλου. Αντιθέτως θα έχουν μια πλήρη εικόνα του γηπεδικού χώρου και των γύρω κτιρίων της ομάδας του, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να αγοράσουν καινούργια κτίρια (όπως μικρά stand πώλησης καφέ ή φαγητού) ή να αναβαθμίσουν τα ήδη υπάρχοντα όπως τις προπονητικές εγκαταστάσεις. Ξεκινώντας τον τίτλο, ο παίκτης θα πρέπει να επιλέξει το όνομα που θέλει να έχει ο προπονητής του και να διαλέξει την ομάδα που θέλει να προπονήσει. Μπορεί βέβαια να δημιουργήσει μια εντελώς νέα ομάδα με το δικό της όνομα, και να την εισάγει σε όποιο πρωτάθλημα του κόσμου θέλει, με την AI να επιλέγει στην τύχη 14 παίκτες που θα την στελεχώσουν. Πριν προχωρήσει παρακάτω όμως, είναι σχεδόν υποχρεωτικό οι παίκτες να δουν το tutorial βίντεο που διατίθεται μέσα στο World Basketball Manager Tycoon καθώς και να διαβάσουν μερικά τμήματα των οδηγιών που διατίθενται σε μορφή PDF, εάν δεν θέλουν να αναρωτιούνται από το πρώτο λεπτό τι ακριβώς να κάνουν. Αυτό διότι το user interface του τίτλου είναι αρκετά δυσνόητο και κάπως πρόχειρα σχεδιασμένο με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολα αντιληπτό, για αρκετή ώρα, τι πρέπει να κάνουμε. Ο γράφων σπατάλησε ένα χορταστικό πεντάλεπτο, ψάχνοντας πώς θα επιλέξει μια από τις υπάρχουσες ομάδες για να προπονήσει αφού ακόμα και το μενού των ομάδων δεν ήταν εύκολο να βρεθεί.

Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x