Γιώργος Χελάκης

Ανταποκριθείτε, τι σας ζητάμε;

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για μια πρόταση που μπορεί να βγάλει το ποδόσφαιρο από το αδιέξοδό του.

Όταν τα αντιμαχόμενα μέρη έχουν παρατάξει τους επικοινωνιακούς στρατούς τους είναι από δύσκολο, ως αδύνατο να επικρατήσει ψυχραιμία και κοινή λογική. Για τον απλούστατο λόγο ότι όλοι ψάχνουν επιχείρημα για να στηρίξουν την ήδη διαμορφωμένη επιλογή τους. Μέσα σε αυτό το κλίμα κάθε φωνή σύνεσης και λογικής κινδυνεύει να πάει αδιάβαστη.

Στο παιχνίδι της Βέροιας ο ανεπαρκής διαιτητής Ιωαννίδης έκανε ένα κραυγαλέο σφάλμα. Δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ του Ελαμπντελαουί. Η αποβολή του Μπαλάφα εφόσον τον αποκάλεσε «μ….α» είναι δικαιολογημένη. Για την αποβολή του Μπατιόν ούτε να γίνεται συζήτηση. Δεν μπορεί όμως να «τσαμπουκαλεύονται» μπροστά στα μάτια του ο Μανιάτης (ειδικά αυτός), ο Μπαργκάν και ο Μήτρογλου και να μην τιμωρούνται. Δεν γίνεται οι αμφισβητούμενες φάσεις να πηγαίνουν υπέρ του φιλοξενούμενου στο 0-0. Ο κύριος αυτός είναι ανεπαρκής και πρέπει να πάει σπίτι του. Όπως σπίτι του έπρεπε να είναι ο Σπάθας. Δεν είναι όμως. Κι όσο αυτοί οι λεβέντες βρίσκονται με την σφυρίχτρα στο στόμα, τόσο θα φουντώνει η καχυποψία και θα γίνονται συνεχώς δίκες προθέσεων.

Η κατάσταση έχει τόσο εκτραχυνθεί που φτάσαμε στην αισχρότητα, οπαδοί να επιβάλουν ώστε μικρά απιδιά από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού να μην παίξουν σε τουρνουά στη Μηχανιώνα ως ανεπιθύμητα γιατί φορούν ερυθρόλευκα. Έγινε κι αυτό, χωρίς από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να βγει μια τυπική ανακοίνωση που θα διαχωρίζει τη θέση της. Κάποιοι μάλιστα στην Θεσσαλονίκη περηφανεύονται για το «κατόρθωμά» τους. Αν δεν βρεθεί γρήγορα μια λύση θα τιναχτούν όλα στον αέρα και θα θρηνήσουμε θύματα.

Δεν πάνε πολλές μέρες που ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας κατέθεσε μια συγκεκριμένη πρόταση τριών σημείων για την αντιμετώπιση πολλών από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η πρόταση σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί με επιπλέον προτάσεις, που μπορεί να καταθέσουν όλες οι ΠΑΕ. Για να γίνει αυτό, πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι της συζήτησης και να επιχειρήσουν να συνεννοηθούν, επιτέλους. Η αντίληψή τους, ότι ο ένας πρέπει να καταστρέψει τον άλλον, είναι ανόητη. Η στοίχιση των Media πίσω από την μια ή την άλλη πρόωρα, γελοία.

Οι προτάσεις Μποροβήλου, χωρίς να είναι πανάκεια, μπορούν να δώσουν τη λύση. Όσοι μυστικοσυμβουλεύουν τους ισχυρούς του ποδοσφαίρου διατηρώντας τη θέση και τα προνόμιά τους με τις δηλητηριώδεις «συμβουλές» τους πρέπει να παραμεριστούν. Αυτή είναι μια τελευταία ευκαιρία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x