Επικαιρότητα

Αντιπολίτευση: Ύποπτη και «ψίχουλα» η τροπολογία για τα σχολικά γεύματα

Χριστοφιλοπούλου: «Λιποθυμούν και επί ΣΥΡΙΖΑ παιδιά; Δεν ήρθε η ανάπτυξη;». Συντυχάκης: «Φτωχοποιείτε το λαό κι από την άλλη δίνετε ψίχουλα νομίζοντας ότι θα εξαγνιστείτε».

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης βρέθηκε η τροπολογία της Θεανώς Φωτίου σχετικά με τα δωρεάν σχολικά γεύματα, με αιχμή τη δυνατότητα συμβάσεων με απευθείας αναθέσεις που δίνει για το πρώτο τρίμηνο πιλοτικής εφαρμογής του.

Αν και σύσσωμη η αντιπολίτευση συμφώνησε με την αναγκαιότητα του μέτρου, σκληρή κριτική σε επιμέρους ζητήματα άσκησαν ιδίως οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ, διαβάζοντας πίσω από την τροπολογία ενδεχόμενη προσπάθεια εξυπηρέτησης «ημετέρων» και επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να «χρυσώσει το χάπι» των πολιτών από τα σκληρά μέτρα.

Στην επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει το μέτρο άμεσα έστω και μισό, ώστε να αντιμετωπιστούν επισιτιστικές ανάγκες των παιδιών μέχρι την ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού που θα σημάνει την έναρξη του συνολικού προγράμματος, απέδωσε τις απευθείας αναθέσεις η αρμόδια υπουργός, Θεανώ Φωτίου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Δεν είναι για να το αναθέσουμε σε δικούς μας Συριζαίους. Είναι το πρώτο μικρό βήμα και παράλληλα θα τρέχει ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός. Εδώ είμαι άλλωστε να με ελέγχετε».

«Λιποθυμούν ακόμα τα παιδάκια στα σχολεία; Αυτοκτονεί ο κόσμος; Δεν υπάρχει η ανάπτυξη που είπε ο κος Φλαμπουράρης; Γίνονται αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ με την ανάπτυξη που έρχεται και τον 13ο μισθό;», διερωτήθηκε η Εύη Χριστοφιλοπούλου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, επιστρατεύοντας την ειρωνεία για να απαντήσει στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Η ίδια χαρακτήρισε θετικό το μέτρο, ζητώντας, ωστόσο, εξηγήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας για τις απευθείας αναθέσεις. «Ψηφίσαμε απευθείας αναθέσεις και για το προσφυγικό και βλέπετε το χάλι. Γιατί δεν τη φέρνατε την τροπολογία πριν 5 μήνες; Μας βάζετε να σκεφτούμε αλλιώς. Ότι την φέρατε αργά για να την πατε με απευθείας αναθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Για «ψίχουλα» με στόχο τον εξαγνισμό της κυβέρνησης για την «αντιλαϊκή» πολιτική της έκανε λόγο από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το ΚΚΕ θα υπερψηφίσει την τροπολογία, ώστε να δοθούν έστω κι αυτά τα γεύματα στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

«Αυτό που κάνετε είναι μια σταγόνα στον ωκεανό. Η κυβέρνηση από τη μια φτωχοποιεί το λαό με μισθούς και συντάξεις πείνας κι από την άλλη δίνει ψίχουλα, νομίζοντας ότι έτσι θα εξαγνιστεί στα μάτια του λαού και θα βγει λάδι το αντιλαϊκό της πρόσωπο», σημείωσε ο κ. Συντυχάκης.

Για «γέφυρα» μέχρι την υλοποίηση του μεγάλου προγράμματος «σχολικά γεύματα» έκανε λόγο η Θεανώ Φωτίου, υποστηρίζοντας ότι: «Δεν είχαμε χρήματα νωρίτερα για να φέρουμε την τροπολογία. Το πρόγραμμα θα γίνει με δημόσιους διεθνείς διαγωνισμούς, οι οποίοι θα αναρτηθούν τις επόμενες μέρες. Θέλει 3 μήνες για να ολοκληρωθεί και είπαμε μέχρι τότε, μέχρι το Πάσχα δηλαδή να το δούμε πιλοτικά για να μην ξεκινήσουμε το Πάσχα».

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x