Επικαιρότητα

Άγκυρα: Αναληθείς οι αναφορές για απόσυρση τουρκικών στρατευμάτων από Κύπρο

"Παλεύουμε να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει το παρωχημένο σύστημα εγγυήσεων" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσοβλου κατέθεσε τέσσερα σημεία για την επίλυση του Κυπριακού διέψευσε την Πέμπτη η Άγκυρα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χουσεΐν Μουφτουογλου «αναφορές, ότι κατά τη διάσκεψη για την Κύπρο, η οποία διεξάγεται στην Ελβετία, η Τουρκία παρουσίασε ένα σχέδιο τεσσάρων φάσεων για τις αποσύρσεις στρατευμάτων από το νησί, καθώς και τα ποσοστά που αναφέρονται στις αναφορές αυτές, δεν είναι αληθινές»

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Φιλελεύθερος η πρόταση που κατέθεσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η οποία κρίθηκε απαράδεκτη από τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, προνοεί ότι οι εγγυήσεις της Τουρκίας θα συνεχίσουν να υφίστανται όπως θα παραμείνουν μονίμως τουρκικά στρατεύματα στο νησί.

Μεταξύ, άλλων η πρόταση προβλέπει ότι ένας σημαντικός αριθμός τουρκικών στρατευμάτων θα αποσυρθεί με την έναρξη ισχύος της συμφωνίας για την Κύπρο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει σταδιακή αποχώρηση των τουρκικών και ελληνικών στρατευμάτων για να φτάσουν σ’ ένα συμφωνημένο αριθμό.

«Παλεύουμε να ανοίξει ο δρόμος για να αλλάξει το παρωχημένο σύστημα εγγυήσεων και για τη δημιουργία μηχανισμού παρακολούθησης και υλοποίησης των όποιων συμφωνιών» σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από το Κραν Μοντανά όπου βρίσκεται για τις διαπραγματεύσεις.





Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x