Επικαιρότητα

Αξιωματούχος: Ο Τόμσεν έχει πει δημόσια και ιδιωτικά πολλά από αυτά που αποκάλυψε το WikiLeaks

Το ζήτημα του ελληνικού προγράμματος και του χρέους αποτελεί ξανά αντικείμενο δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο, έπειτα από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks.

Το ζήτημα του ελληνικού προγράμματος και του χρέους αποτελεί ξανά αντικείμενο δημοσιευμάτων στον ξένο Τύπο, έπειτα από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks.

Αν και αξιωματούχοι του ΔΝΤ δεν επιβεβαίωσαν απευθείας την αυθεντικότητα της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου, ένας αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις ανέφερε στους Financial Times ότι τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το WikiLeaks αντιπροσωπεύουν τις απόψεις που έχει διατυπώσει ιδιωτικά και δημόσια, αν και είναι διατυπωμένα με «πιο ευθύ και έντονο τρόπο». Πολλά από τα ζητήματα που εγείρει ο Τόμσεν στην εν λόγω τηλεδιάσκεψη, έχουν διατυπωθεί δημόσια στο blog του, σχολιάζουν οι Financial Times.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της συνομιλίας που αποκαλύφθηκε επαναλαμβάνει γνωστές θέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα, δείχνει ξεκάθαρα τις σημαντικές διαφορές ανάμεσα στον Τόμσεν και την Κομισιόν, όπως και υπογραμμίζει την πεποίθηση του Ταμείου ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν πλέον καμία αξιοπιστία στο να κρίνουν τις ελληνικές δημοσιονομικές και οικονομικές επιδόσεις, σημειώνουν οι Financial Times.

Παρά όμως την ελληνική οργή, προσθέτει το δημοσίευμα, για τις αποκαλύψεις, ο διάλογος δείχνει ότι το ΔΝΤ επιχειρηματολογεί υπέρ της Ελλάδας, λέγοντας ότι θέλει να ελαφρύνει τους δύσκολους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος και να δώσει στην Αθήνα σημαντική ελάφρυνση χρέους. Κάτι που εδώ και καιρό ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x