sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το sport-fm.gr κάνει «τζάμπολ» με τον Αλέξανδρο Παρίση και τον Νίκο Απέργη

Το sport-fm.gr «βλέπει» με καλλιτεχνική ματιά το προσεχές ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για την Basket League, φιλοξενώντας τον ηθοποιό Αλέξανδρο Παρίση και τον τραγουδιστή Νίκο Απέργη.

Τα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ή Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο είτε για μπάσκετ είτε για οποιοδήποτε άθλημα, αποτελούν από μόνα τους ένα ξεχωριστό γεγονός.

Οι δύο «αιώνιοι» ετοιμάζονται για την τρίτη… πορτοκαλί συνάντησή τους, ουσιαστικά στην αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Η αρχή έγινε στη Ρόδο για το Σούπερ Καπ και ακολούθησε το παιχνίδι για την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Τώρα οι Πειραιώτες και οι «πράσινοι» θα αναμετρηθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League.

Όπως έχει φανεί στο παρελθόν, ανεξαρτήτως τι έχει συμβεί στα προηγούμενα παιχνίδια των δύο «αιωνίων», και όποια και αν είναι τα δεδομένα για τους δύο αντιπάλους, μπορεί αυτά να ανατραπούν και να δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι με κατάληξη-έκπληξη για το φίλαθλο κοινό.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες. Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Παρίσης, γνωστός και ως... «Τσίου», και ο τραγουδιστής Νίκος Απέργης, οι οποίοι από τη δική τους… εξέδρα μιλούν στο sport-fm.gr για την προσεχή συνάντηση που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των θεατών που θα βρεθούν στο γήπεδο, των τηλεθεατών από τις συσκευές τους και όσων αγαπούν το μπάσκετ ανά την Ευρώπη.

Ο Αλέξανδρος είναι Ολυμπιακός και ο Νίκος είναι Παναθηναϊκός, όμως και οι δύο παρακολουθούν πέρα από τις αγαπημένες τους ομάδες τα αθλητικά δρώμενα, με τον τρόπο που θα έπρεπε να το κάνει ο καθένας μας.

Πώς βλέπεις το επερχόμενο ντέρμπι, μετά από εκείνα που προηγήθηκαν για το Σούπερ Καπ και την Ευρωλίγκα;

Αλέξανδρος Παρίσης: «Άλλο ένα ντέρμπι μεταξύ των “αιωνίων” που έχει τον Ολυμπιακό σε ρόλο φαβορί. Παίζει μέσα στην έδρα του, με τη στήριξη του κόσμου του και απέναντι σε έναν αντίπαλο, που πνευματικά κυρίως, του έχει πάρει τον αέρα. Όπως λένε όλοι οι προπονητές σε όλο τον κόσμο, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και ξεκινάει από 0-0. Μένει να δούμε αν το φαβορί θα ισχύσει και στην πράξη».

Νίκος Απέργης: «Κάθε ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Τρανή απόδειξη ότι το πρώτο παιχνίδι για το Σούπερ Καπ ήταν διασυρμός για τον Παναθηναϊκό και θρίαμβος για τον Ολυμπιακό, ενώ λίγες μέρες μετά το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση. Νομίζω ότι πάλι τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός λόγω έδρας, αλλά κυρίως γιατί είναι πιο δουλεμένη και δεμένη ομάδα και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο».

Πώς βλέπεις τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας σου; Τι ξεχωρίζεις και τι χρειάζεται βελτίωση;

Αλέξανδρος Παρίσης: «Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει γοητεύσει όλους τους μπασκετόφιλους σε όλο τον κόσμο με το παιχνίδι του. Υπάρχει χημεία, αγάπη για το αντικείμενο και απίστευτη τεχνογνωσία κι εξέλιξη. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με μεγάλα στοιχήματα και αρκετές ατυχίες. Όπως είπε κι ο coach B (όπως είναι το παρατσούκλι του Γιώργου Μπαρτζώκα), αρχικά  πρέπει να επιβιώσουμε.

Αλέξανδρος Παρίσης-Νίκος Απέργης για Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό

Στην Ελλάδα μάς αρέσει να κρίνουμε μόνο, βάσει αποτελεσμάτων πολλές φορές αγνοώντας τις συνθήκες. Θέλουμε κούπες, final four κλπ…

Παρόλα αυτά, τα must win παιχνίδια έχουν επιτευχθεί. Μου αρέσει που ο κορμός και η  φιλοσοφία μένουν ίδια σε αυτή την ομάδα και το μόνο που θα άλλαζα είναι να επιστρέψουν οι τραυματίες. Ίσως θα έπαιρνα ένα γκαρντ ακόμα, γιατί η σεζόν είναι ατελείωτη».

Νίκος Απέργης: «Είναι φανερό πως ακόμα οι παίκτες δεν έχουν αποδώσει ούτε στο 30% των δυνατοτήτων τους και αυτό οφείλεται, κυρίως, στο ότι ακόμα δεν έχουν βρεθεί μεταξύ τους. Δεν έχει “δέσει” η ομάδα και δεν λειτουργούν ακόμα τα συστήματα και οι αυτοματισμοί του προπονητή Αταμάν.

Αλέξανδρος Παρίσης-Νίκος Απέργης για Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό

Είναι νωρίς ακόμα. Θέλει υπομονή και επιμονή και κάθε εβδομάδα θα υπάρχει βελτίωση. Αυτό που έχω ξεχωρίσει μέχρι στιγμής είναι ο καταλυτικός ρόλος του Μήτογλου στο παιχνίδι και αυτό που θέλει οπωσδήποτε βελτίωση είναι τα ποσοστά ευστοχίας, κυρίως από το τρίποντο, γιατί ελεύθερα σουτ βγαίνουν, απλά είμαστε ακόμα αρκετά άστοχοι».

Ποιον παίκτη από τον «αιώνιο» αντίπαλο θα ήθελες στην ομάδα σου; Και γιατί.

Αλέξανδρος Παρίσης: «Με το… πιστόλι στον κρόταφο (γέλια) και μόνο απαντάω την ερώτηση. Θα έφερνα τον Ντίνο Μήτογλου, πιο πολύ για τον ελληνικό κορμό, κι όχι για να “αφορίσω” τον Σίκμα. Διαφορετικά δεν θέλω κάποιον από το ρόστερ του Παναθηναϊκού».

Νίκος Απέργης: «Θεωρώ εξαιρετικό παίκτη τον Γουόκαπ, φτιάχνει όλο το παιχνίδι του Ολυμπιακού και είναι και εύστοχος και τον Μιλουτίνοφ, γιατί είναι ένας εξαιρετικός ψηλός και σε αυτό το κομμάτι πονάει λίγο ο Παναθηναϊκός. Οπότε έναν απ τους δύο (ή και τους δύο) θα τους ήθελα στον Παναθηναϊκό».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου παίκτης, είτε από την τωρινή ομάδα είτε από τα παλιότερα χρόνια;

Αλέξανδρος Παρίσης: «Ο αγαπημένος μου παίκτης τώρα είναι ο Γουόκαπ για το teamwork που διαθέτει και για τις τρομερές τους ψυχικές και σωματικές δυνάμεις.

Ως Ολυμπιακός μεγάλωσα με Ζάρκο, Ριβερς, Έντι Τζονσον και φυσικά το πήγαμε σε άλλο επίπεδο με Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη».

Αλέξανδρος Παρίσης-Νίκος Απέργης για Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό

Νίκος Απέργης: «Έχω πολλούς αγαπημένους παίκτες που έχουν δώσει πολλά στην ομάδα. Φυσικά, όμως, και θα ξεχωρίσω τον Δημήτρη Διαμαντίδη, για πολλούς λόγους. Για την αξία του ως αθλητή, για την ηγετική του φυσιογνωμία αλλά και τον πολύ καλό χαρακτήρα του!».

Αλέξανδρος Παρίσης-Νίκος Απέργης για Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό

Αυτή την περίοδο που μπορούμε να σε βρούμε.

Αλέξανδρος Παρίσης: «Φέτος βρίσκομαι στην Κεντρική σκηνή του θεατρικού οργανισμού Κύπρου και αργότερα ίσως χρειαστεί να επιστρέψω Ελλάδα για νέο κύκλο παραστάσεων με το “Τσίου”».

Αλέξανδρος Παρίσης-Νίκος Απέργης για Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό

Νίκος Απέργης: «Αυτή την περίοδο εμφανίζομαι στο Cabaret στην Κηφισίας (απέναντι από το… ΟΑΚΑ!), κάθε Σάββατο και Κυριακή, μαζί με τη Μαλού, τον Mc Daddy, την Έλενα Παπαπαναγιώτου και τη Μαρκίρα».

Αλέξανδρος Παρίσης-Νίκος Απέργης για Ολυμπιακός-Παναθηναϊκό

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x