Αλέξης Σαββόπουλος

Φαινόταν, έγινε και έστειλε μήνυμα άμεσης ενίσχυσης και επιστροφή στη… τσίτα

Ο Αλέξης Σαββόπουλος γράφει πως ο Άρης ήταν με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο ότι θα γκελάρει και συνέβη το περασμένο Σάββατο με την ομάδα από την Άρτα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Έκπληξη δεν την λες την ισοπαλία, εκτός προγράμματος, που παραχώρησε ο Άρης με την ΑΕ Καραϊσκάκης. Το πράγμα… φώναζε εδώ και καιρό. Η ομάδα δεν τσουλάει τον τελευταίο μήνα και τις νίκες που πήρε, τις πήρε όντας μέτρια. Ήταν με μαθηματική ακρίβεια βέβαιο ότι θα γκελάρει και συνέβη το περασμένο Σάββατο με την ομάδα από την Άρτα. Και με τον ΟΦΗ η ομάδα του Δημήτρη Σπανού έφερε ισοπαλία στο Βικελίδης, αλλά είχε προσπαθήσει, είχε καλύτερη εικόνα, είχε χάσει ευκαιρίες και αδικήθηκε από το σκορ. Προχθές πάλι καλά να λέει αφού για ένα μεγάλο διάστημα η εικόνα της ήταν άθλια και προκάλεσε εκτός από χασμουρητά και τις πρώτες αποδοκιμασίες από τον κόσμο. Να φταίει ότι το είδαν χαλαρά οι ποδοσφαιριστές μετά την πρώτη διαφορά που πήραν; Αν συμβαίνει συνιστά λάθος νοοτροπία και ευθύνονται όλοι για αυτό. Να υπάρχει κούραση; Δύσκολο να το δεχθεί κανείς όταν δεν έχει συμπληρωθεί ούτε καν ο πρώτος γύρος. Να έπιασε η ομάδα… ταβάνι; Μεγάλη κουβέντα. Η αλήθεια είναι ότι βγάζει μια πνευματική κόπωση. Μοιάζει να έχει στερέψει από ιδέες. Από φρέσκιες ιδέες. Γίνεται προβλέψιμη και αυτό είναι επικίνδυνο. Ο Πλατέλλας βγάζει κούραση, οι ακραίοι είναι μια έτσι μια αλλιώς, μπροστά το πράγμα δεν τραβάει και η περιοχή είναι άδεια. Προχθές βέβαια δεν βγήκε στον Σπανό και το τρικ με τον Λώττα στο «δέκα» και τον Παυλίδη στο «οκτώ» και ο Άρης έχασε σχεδόν 70΄. Ο προπονητής του Άρη στην προσπάθειά του να αλλάξει κάτι στο μεσοεπιθετικό προφίλ της ομάδας του, έβαλε για πρώτη φορά μαζί αυτούς τους δυο παίκτες και το αποτέλεσμα δεν το δικαίωσε και φυσικά αναλαμβάνει την ευθύνη, όπως και έκανε.

Γενικά το τελευταίο διάστημα,,, ψάχνεται, κάνει προσπάθειες να αλλάξει πράγματα (βλέπε χρησιμοποίηση Μιλούνοβιτς ως δεκάρι) αλλά δεν του βγαίνουν και ήρθε η ώρα να προχωρήσει σε πιο ορθολογική αξιοποίηση του ρόστερ, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι κάποιοι πρέπει να πάνε στην… εξέδρα. Ίσως να γίνει και πιο δίκαιος με κάποιους. Δεν γίνεται ο Καπνίδης, ο δεύτερος φορ που διαθέτεις να μην μπορεί να παίξει έστω ως αλλαγή και να είναι εκτός αποστολής όταν ο βασικός σου φορ είναι κι αυτός σε κάμψη.

Το λέω και το γράφω μήνες και δεν περίμενα ως μετά Χριστόν προφήτης την προχθεσινή ισοπαλία. Απλά τώρα είναι η στιγμή που η διοίκηση οφείλει να βοηθήσει το ρόστερ με 2-3 προσθήκες από το να βάλει σε κίνδυνο την άνοδο. Ο Άρης κατ΄ εμέ χρειάζεται τρεις ενέσεις άμεσα. Ένα σέντερ φορ περιοχής, ένα δεκάρι και ένα πλάγιο επιθετικό που να σκοράρει κιόλας. Παίκτες υπάρχουν, εισηγήσεις έχουν γίνει, επαφές το ίδιο, είναι στο χέρι του Καρυπίδη. Η ομάδα χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα για να λάβει οξυγόνο, κυρίως από τη μέση και μπροστά αφού μεσοαμυντικά δεν έχει πρόβλημα. Ο Πάτρικ Βουό εφόσον έρθει, είναι μια καλή λύση. Έχει το γκολ, ξέρει την κατηγορία και λογικά θα βοηθήσει να γεμίσει η περιοχή.

Πέρα από την όποια βοήθεια έρθει μετεγγραφικά θα μετρήσει από εδώ και πέρα το πώς η ομάδα θα λειτουργήσει κάτω από πίεση για πρώτη φορά φέτος. Μέχρι το περασμένο Σάββατο η ομάδα ήταν σε… ροζ συννεφάκι. Πλέον η Παναχαϊκή είναι στο μείον ένα και ο ΟΦΗ στο μείον τρία. Πάλι πρώτος είναι ο Άρης αλλά απώλεσε το δικαίωμα να κάνει άλλη… γκέλα. Τώρα ποντάρει να στραβοπατήσουν οι άλλοι για να χτίσει και πάλι μια διαφορά ασφαλείας. Το… χαλαρά εξαφανίζεται και δίνει τη θέση του στην υποχρέωση της νίκης με κάθε τρόπο. Είναι το χρονικό διάστημα που θα δοκιμαστεί η συνοχή της ομάδας και των αποδυτηρίων, οι προσωπικότητες των παικτών, η ψυχραιμία που πρέπει να δείξουν προπονητής και τεχνικός διευθυντής. Το χειρότερο δεν είναι ότι η ισοπαλία έφερε Παναχαϊκή και ΟΦΗ σε απόσταση μιας νίκης, αλλά ότι ο Άρης αρχίζει και πάλι να δίνει δικαιώματα και να κλονίζεται η εμπιστοσύνη του κόσμου στην ομάδα. Στο χέρι τους είναι να την ξανακερδίσουν. Και μαζί να κόψουν και πάλι τον βήχα των μνηστήρων.

ΥΓ. Ο Ούγκο Σόουζα μας έδωσε ένα ακόμη καλό λόγο για να πιστεύουμε ότι είναι λίρα εκατό. Έπαιζε με τράβηγμα από την προθέρμανση και πάλι ήταν ο κορυφαίος. Το έδειξε και με την ομιλία του στα αποδυτήρια το Σάββατο.

ΥΓ1. Για την ΚΑΕ έφτασε το πλήρωμα του χρόνου ο Νίκος Λάσκαρης να διευκολύνει τον Άρη να προχωρήσει στην επόμενη μέρα δίχως τον ίδιο στο κάδρο. Έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, δεν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση και αυτό που οφείλει να κάνει άμεσα είναι να απεμπλέξει την ομάδα από το καθεστώς ομηρίας στο οποίο περίπου βρίσκεται.

ΥΓ 2. Η χρονική στιγμή στον ποδοσφαιρικό Άρη, δεν χωράει εγωισμούς, μουτράκια και… σπασμένο τηλέφωνο. Από όλους τους εμπλεκόμενους που δεν είναι και πολλοί. Η ομάδα είναι πάνω από πρόσωπα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x