Κώστας Νικολακόπουλος

Μόνο ο Τζολάκης έσπασε την κατάρα των… δοκαριών στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την γκαντεμιά που κατατρέχει διαχρονικά τον Ολυμπιακό στα παιχνίδια που έχει δοκάρια!

· Δεν θα σταματήσω να το λέω, ότι δεν υπάρχει χειρότερη γκαντεμιά για τον Ολυμπιακό από το να έχει δοκάρι σε ένα παιχνίδι του, όταν το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι ρευστό. Εννοώ δεν υπάρχει πρόβλημα να έχεις δοκάρι όταν κερδίζεις 3-0. Πρόβλημα υπάρχει να έχεις δοκάρι στο 0-0 η, όταν χάνεις π.χ. 0-1.

· Χρόνια ατελείωτα κρατάει αυτή η ιστορία, που πολύ απλά αποδεικνύει πόσο μεγάλο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι η ψυχολογία. Πάει η μπάλα στο δοκάρι, ανακουφίζεται ο αντίπαλος σου και παίρνει κουράγια να κρατήσει το αποτέλεσμα, γεμίζεις ακόμη περισσότερο άγχος εσύ καταλαβαίνοντας ότι, «σήμερα δεν σε θέλει η μπάλα».

· Πώς μου ήρθε και τα γράφω τώρα αυτά. Μα με αφορμή το δοκάρι του Ιμπόρα στο Χαριλάου, όταν το αποτέλεσμα στο Άρης-Ολυμπιακός ήταν 0-0. Με το σκορ 0-1 σε εκείνη τη φάση στο 25ο λεπτό, δεν νομίζω ότι θα ξέφευγε η νίκη από την ομάδα του Μεντιλίμπαρ. Να υπενθυμίσω ότι και στα οκτώ παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος στα οποία είχε προηγηθεί στο σκορ ο Ολυμπιακός, νίκησε. Βλέπε 4-1 τον ΠΑΟΚ, 5-1 τη Λαμία, 2-0 τον Αστέρα, 2-0 τον ΟΦΗ, 3-0 τον ΠΑΣ, 3-2 την Κηφισιά, 1-0 τον Πανσερραϊκό, αλλά και 2-1 τον Άρη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

· Προσέξτε τώρα τι μεγάλη ζημιά έχει πάθει φέτος ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα κι Ευρώπη, στα παιχνίδια στα οποία τον βρήκε η ατυχία να έχει δοκάρι σε κρίσιμα σημεία τους. Γιατί εδώ δεν καταγράφω όλα τα δοκάρια του, αλλά αυτά που είχαν ουσία και νόημα. Όχι π.χ. το δοκάρι του Κάρμο στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδιζε 3-0. Λοιπόν…

Νικολακόπουλος: Μόνο ο Τζολάκης έσπασε την κατάρα των… δοκαριών στον Ολυμπιακό!

Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός 1-0. Δοκάρι ο Μαντί Καμαρά στο 86ο λεπτό με το σκορ στο 1-0

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 1-0. Δοκάρι ο Ιμπόρα στο 103΄με το σκορ στο 1-0

Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0. Δοκάρι ο Ρέτσος στο 75’

Λαμία-Ολυμπιακός 1-0. Δοκάρι ο Φορτούνης στο 50’ με το σκορ στο 1-0

Άρης-Ολυμπιακός 1-1. Δοκάρι ο Ιμπόρα στο 25’ με το αποτέλεσμα στο 0-0

· Μιλάμε για απώλεια πέντε βαθμών στο πρωτάθλημα και ενός βαθμού στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Τη μοναδική φορά που την γλίτωσε ο Ολυμπιακός ήταν λόγω της διαδικασίας των πέναλτι στην Κωνσταντινούπολη! Με το φοβερό να είναι ότι ακόμη και σε αυτή τη διαδικασία ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι, με την εκτέλεση του Ρόντινεϊ! Ευτυχώς που ο Τζολάκης εκείνη την βραδιά έπιανε όλα, που λέει ο λόγος, τα πέναλτι! Μόνο αυτός σταμάτησε την κατάρα των δοκαριών!

· Παρεμπιπτόντως, ο Τζολάκης ήταν σε πολύ καλή βραδιά και στο παιχνίδι με τον Άρη. Μπλόκαρε την μπάλα όταν χρειάστηκε σε δύο όχι ακίνδυνα σουτ αντίπαλων, έκανε μία δύσκολη επέμβαση στο απειλητικό σουτ του Φετφατζίδη στο τελευταίο λεπτό του α΄ ημιχρόνου, βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε κι έδιωξε την μπάλα με τα πόδια σε πάσες στην πλάτη των αμυντικών του, μάζεψε δύο σέντρες που του έγιναν ψηλά και χαμηλά, ενώ ακόμη και στη φάση που υποδείχθηκε οφσάιντ ο παίκτης του Άρη βγαίνοντας επικίνδυνα σε θέση έξω αριστερά εξουδετέρωσε το δύσκολο σουτ στη γωνία του.

Νικολακόπουλος: Μόνο ο Τζολάκης έσπασε την κατάρα των… δοκαριών στον Ολυμπιακό!

· Κοινώς, είδαμε έναν Τζολάκη πάρα πολύ έτοιμο, καλό και συγκεντρωμένο και σε αυτό το παιχνίδι. Πλην θα έλεγα ότι ήταν μόνο οι αρκετές λάθος βαθιές μπαλιές του με τα πόδια (ενώ στο ματς με τον ΠΑΟΚ τρεις ημέρες νωρίτερα ήταν πάρα πολύ βελτιωμένος σε αυτό το κομμάτι).

· Και κάτι τελευταίο: σίγουρα κανείς δεν μπορεί να πει ότι ευθύνεται ο Τζολάκης όταν δέχεται ένα γκολ σε τετ α τετ, όπως αυτό με τον Μορόν την Τετάρτη στο Χαριλάου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ένας γκολκίπερ πρέπει να τρώει γκολ σε κάθε τετ α τετ. Κι αν προσέξουμε, θα δούμε ότι ο Τζολάκης έφαγε γκολ σε τετ α τετ και από τον Ελίασον με την ΑΕΚ κι από τον Λέικ της Λαμίας. Δεν είναι…φοβερό κακό, βέβαια, να έχεις τρία γκολ στα τρία τετ α τετ. Δεν θα του κάνουμε κριτική γι΄ αυτό, μην τρελαθούμε.

· Απλά βλέποντας τον τόσο δυνατό, συνεπή και σοβαρό κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού, νομίζω ότι ο Τζολάκης μπορεί να βελτιωθεί και σε αυτό το κομμάτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x